Znalazłem w Gdańsku dentystę z profesjonalnym podejściem do pacjenta. Długo odkładałem wizytę u dentysty z obawy przed kolejnym bólem, aż znalazłem w internecie stronę Dentico. Umówiliśmy pierwszą wizytę przez e-mail, bo nie było mnie jeszcze w Polsce. Od samego początku zastałem miłą atmosferę i umówiliśmy się na kolejne wizyty. Już tego samego dnia mogliśmy zacząć, bo czekało nas sporo pracy w dość krótkim czasie. W dwa tygodnie mam już zrobione wszystkie zęby, a każdy już krzyczał o wizytę u dentysty. Wszystkie zabiegi ( leczenie kanałowe, ekstrakcje, usuwanie próchnicy i kamienia nazębnego) zostały wykonane bezboleśnie, bezstresowo i bardzo starannie. Od pierwszego do ostatniego dnia dr Jowita i cały zespół specjalistów konsekwentnie realizował założony plan krok po kroku. Na bieżąco otrzymywałem informacje jakich leków używać, jaką używać szczoteczkę. Jestem zadowolony, że zaufałem Dentico, każdy specjalista miał do mnie profesjonalne podejście, od pierwszych kroków w rejestracji, aż do opuszczenia gabinetu ostatniego dnia, nawet dostałem upominek dopasowany do mnie. Będę polecał znajomym. Dziękuję bardzo i do zobaczenia.
Pan dr.Adrian super dentysta.Balam sie pojscia i nie potrzebnie.Wszystko tlumaczy,objasnia zero stresu a z poczuciem humoru.Chce sie tam wracac
Bardzo polecam panią Dorotę. Bardzo profesjonalne podejście. Jestem bardzo zadowolony z leczenia i z podejścia pani Doroty do pacjenta, co sobie bardzo cenię.
Super! Pani doktor jest znakomita, ma dobre podejście do pacjenta, polecam również osobom, które boją się leczenia zębów :)
Leczyłam zęby u tego stomatologa przez kilka lat. Mój syn również. Leczenie zawsze skuteczne. Cieszę się, że nadal pracuje w Pruszczu. Agnieszka.
W Stomatolog Gdańsku mieszka 461 489 osób. W związku z tak dużą ilością mieszkańców, wymagana jest tu odpowiednia opieka zdrowotna. W mieście aktywne są 185 placówki medyczne. Każdy lekarz Stomatolog Gdańsk zrzeszony jest w Okręgowej Izbie Lekarskiej w Stomatolog Gdańsku - jest tutaj 7414 lekarzy aktywnych zawodowo, co w kalkulacji daje 10,2 lekarzy na 1000 osób. W wypadku dentystów – 10.1 specjalistów dla 10 tys. mieszkańców. Szpital Stomatolog Gdańsk oferuje przeciętnie 6,8 łóżka na 1000 mieszkańców. W ramach stomatologii istnieje kilka specjalizacji (stomatologia dziecięca, periodontologia, chirurgia stomatologiczna, ortodoncja, chirurgia szczękowo-twarzowa, protetyka stomatologiczna Stomatolog Gdańsk – nieodłączna część słynnego Trójmiasta. Węzeł komunikacyjny północnej Polski – miasto o nad tysiącletniej historii. Największy oraz najnowocześniejszy krajowy port morski położony nad morzem Bałtyckim którego symbolem jest miejscowa stocznia . Jednak nie należy zapominać ,że jest to również duży ośrodek pod względem kulturalnym – filharmonia, opera, teatr czy liczne muzea. Nad to sporo instytutów naukowych oraz placówek akademickich. Bez wątpienia Stomatolog Gdańsk to również bardzo atrakcyjne miejsce ze względu na aspekty turystyczne. Jest tu bardzo „klimatyczna” starówka oraz wiele ciekawych i godnych odwiedzenia miejsc. i ...
i dentystyka ogólna, czyli zachowawcza).
Stomatolog (dentysta) to specjalista w tej ostatniej dziedzinie, czyli w stomatologii zachowawczej. Lekarz ten zajmuje się - jak to wynika od nazwy (łacińskie „dens” znaczy - ząb) – zębami. Diagnozuje i leczy metodami niechirurgicznymi ostre i przewlekłe choroby uzębienia, „naprawia” uszkodzenia zębów powstałe w następstwie np. urazów, zgrzytania. Przede wszystkim jednak
zajmuje się profilaktyką próchnicy zębów, wykonując zabiegi zapobiegające tej chorobie (m.in. ekstrakcja kamienia nazębnego) i leczy zęby zaatakowane przedtem próchnicą. Aktualnie wielu stomatologów zajmuje się również endodoncją (dział stomatologii zachowawczej), czyli specjalizuje się w chorobach miazgi zęba i leczeniu kanałowym zębów.