Que

Hormony tarczycy

Inne

2016-11-02, 15:47

Czy to możliwe, aby wyniki wolnych hormonów przy TSH 0,522 (0,350 - 4,94) wynosiły FT3 33%, FT4 28,21%? Skąd takie wyniki, czy należy powtórzyć badania ze względu na ryzyko błędu w laboratorium? Czy może mieć znaczenie to, że badania były robione w różnych laboratoriach i przy różnych normach?
Wcześniejsze wyniki TSH 0,291 (0,55 - 4,00), FT3 56,67%, FT4 36,16%. Leczenie novothyral oraz letrox.



 Komentarzy: 1


 Daria Matras 2016-11-02, 15:54

*cała “trójka” z danego dnia wykonana w tym samym laboratorium - badania sprzed miesiąca w jednej placówce, a najnowsze w drugiej

Dodaj post

Copyright ©2017 RankingLekarzy.pl

Zapytaj lekarzaStrefa lekarza Zaloguj się