Que

Poziom TSH

Interna

2017-11-15, 19:20

Szanowni Państwo, mam 39 lat, w związku z coraz krótszymi cyklami około miesiąc temu na zlecenie ginekologa miałam robione badania poziomu hormonów oraz TSH. Estrogen, prolaktyna, LH w normie. Wynik TSH: 3,89. Na wizycie w ubiegłym tygodniu Pani dr przepisała mi Euthyrox 0,25 mg. Narazie nie brałam tego leku tylko powtórzyłam badanie w innym laboratorium, dodatkowo zrobiłam FT4, anty-TG i anty-TPO. TSH wyniosło 2,43 (zakres ref. 0,55 - 4), FT4 17,2 (zakres ref. 11,5 - 22,7), anty-TG 1,20 (zakres ref.: 0 - 4,11), anty-TPO 0,21 (zakres 0 - 5,61). Czy możliwe, że poziom TSH w ciągu miesiąca sam z siebie tak znacznie się zmienił? Czy w związku z tym, że moje ostatnie wyniki mieszczą się w normie powinnam przyjmować Euthyrox?
Z poważaniem, Małgorzata.



 Komentarzy: 0


Brak postów

Dodaj post

Copyright ©2017 RankingLekarzy.pl

Zapytaj lekarzaStrefa lekarza Zaloguj się