Prośba o interpretacje wyników-tarczyca

Kobieta lat 35, brak dolegliwosci,wyniki tsh 1,75 (przy normie 0,25-5,00) ft3 3,91 (przy normie 4,00-8,30),ft4 10,56 (przy normie 10,60-19,40). Usg sprzed 2lat:tarczyca miejscami niewielkie obs...


Odpowiedzi udziela:

dr n. med. Marcin Marcinkowski

Kardiolog, Internista
Kołatanie serca

Witam, mam 30 lat, od kilku dni mam dziwne, wyczuwalne kołatanie serca co kilka, kilkanaście minut, coś jakby się zatykało. Do tej pory zdarzało mi się to, jednak z częstotliwością dużo mniejsz...


Odpowiedzi udziela:

dr n. med. Marcin Marcinkowski

Kardiolog, Internista
Szybki puls u mlodej osoby

Wiatm. Czym może być spowodowany szybki puls u 23 kobiety.Holter z 09.15r tachykardii 79 ,max puls 162 ,min. 46, średni 77.Kolejny ze stycznia 2016- tachykardii 166, max rytm 176, min 47 a ś...


Odpowiedzi udziela:

dr n. med. Marcin Marcinkowski

Kardiolog, Internista
Relanium a wizyta u stomatologa

Witam, choruję na nadciśnienie i zaburzenia nerwicowe, oprócz stałych leków mam przepisany Relanium 2mg- doraźnie, w razie wystąpienia silnego stresu,lęku. Mam wizyt ę u chirurga stomatologiczn...


Odpowiedzi udziela:

dr n. med. Marcin Marcinkowski

Kardiolog, Internista
Dość bolesne pieczenie podczas oddawania moczu.

Witam. Mam takie zapytanie osobiste. Jestem mężczyzną w wieku 32 lata. Nie cierpię na jakieś przewlekłe choroby, jestem dość aktywny fizycznie i seksualnie z moją żoną. Prowadzę raczej siedzący...


Odpowiedzi udziela:

lekarz Tomasz Leksowski

Urolog, Chirurg ogólny
Badania kardiologiczne

Mam 52 lata. Nie mam problemów ze zdrowiem. Nie palę. Prowadzę zdrowy, aktywny tryb życia.
Czy mimo to powinienem odwiedzać kardiologa? Jeśli tak to jak często?


Odpowiedzi udziela:

dr n. med. Marcin Marcinkowski

Kardiolog, Internista
Bieganie z rozrusznikiem serca

Czy z rozrusznikiem serca można uprawiać amatorsko biegi długodystansowe?


Odpowiedzi udziela:

dr n. med. Marcin Marcinkowski

Kardiolog, Internista
Blizny po szyciu

Mój 11 letni syn, 10 dni po zszyciu rany na nodze na siedem szwów, ma dość szeroką tą ranę i nadal mocno zaczerwienioną. Obawiam się aby nie pozostał mu duży ślad, jak długo taka rana się goi i...


Odpowiedzi udziela:

lek. med. Michał Puliński

Chirurg ogólny, Chirurg dziecięcy
Drganie powieki

Od pewnego czasu drga mi górna, lewa powieka. Czym to jest spowodowane i jak to leczyć?


Odpowiedzi udziela:

dr n. med. Andrzej Wójcicki

Optyk, Okulista
bajpasy serca

Błagam o szybką odpowiedź. Czy takie rozpoznanie kwalifikuje do natychmiastowej operacji bajpasów czy można spróbować jakiegoś innego leczenia????
rozpoznanie
I21.9 ostry zawał serc...


Odpowiedzi udziela:

Pytanie czeka na odpowiedź

Copyright ©2018 RankingLekarzy.pl

Strefa lekarza Zaloguj się Zarejestruj się