lekarz Dariusz Baniewski

3,0
3,8

2,0
2,0

Nie potrafił się zdecydować, czy zlecone badanie przez innego lekarza odwołać czy nie. W końcu stwierdził, że woli je przeprowadzić sam, bo nie ufa innym badaniom. Zlecił zmianę dawki leku przepisanej przez innego lekarza bez żadnych badań. Nie chciał zapoznać się z historią choroby pacjenta, ponieważ jej nie wziął, mimo nalegań (tłumaczył to brakiem czasu). Potrafił nazwać pacjenta "gówniarzem".

4,0

Podważył kompetencje medyczne każdego lekarza który zlecał mi badania aby odkryć przyczynę moich przykrych dolegliwości, wyśmiał leki które zostały mi przepisane a potem kazał mi jednak je brać. Arogancja na wysokim poziomie, wyszłam zestresowana a potem ryczałam w aucie. A do tego chce zrobić mi badanie które dla mnie jest ogromnym bólem i to bez znieczulenia, bo nie będzie prosił anestezjologa. Na myśl o badaniu mam stany lękowe

4,0

Polecam dr Dariusza Baniewskiego u którego miałam przyjemność się leczyć jako pacjentka. Jest to kompetentny i empatyczny lekarz, który w pełni angażuje się w pomoc dla pacjenta. Juz po pierwszej wizycie doktor dokładnie wysłuchał moich dolegliwości, zadał szczegółowe pytania a następnie wdrożył plan leczenia. Jego diagnoza była trafna a sposób tłumaczenia klarowny i przemyślany. Polecam dr Dariusza kazdemu kto szuka lekarza z wiedzą i wielkim sercem do pacjenta.

Doktor Dariusz Baniewski to lekarz jakich jest mało w obecnych czasach, po za tym że jest naprawdę bardzo dobry w swoim fachu to jest jeszcze człowiekiem który wysłucha, doradzi, wesprze. Nie traktuje pacjenta jak kolejny numerek w kolejce tylko poświęca tyle czasu ile potrzeba. Jestem pacjentem Dr. Baniewskiego od kilku lat i z czystym sumieniem polecam Doktora. To jest lekarz z klasą.

To jest lekarz z klasą.