Gabinety Lekarskie Osteoporosis
Obrońców Wybrzeża 9/5
Wrzeszcz, Gdańsk
Byłam u Pana Bartłomieja na konsultacji z zakresu medycyny podróży przed wyjazdem na egzotyczne wakacje. Wizyta przebiegła w miłej atmosferze. Wiedza specjalista ogromna i przekazana pacjentowi językiem dla niego zrozumiałym. Wróciłam z wakacji wraz z rodziną bez żadnych nieprzyjemnych pamiątek zdrowotnych. Na pewno przed kolejnymi wyjazdami egzotycznymi udamy się również do Poradni do Bartłomieja Rawskiego. Super człowiek i super specjalista. Polecamy wszystkim. Godny zaufania.
„Bezpowrotnie minęły czasy indywidualnych decyzji terapeutycznych chirurga. Dziś wymaga się tworzenia interdyscyplinarnych zespołów opiekujących się pacjentami”. Dr Julie Freischlag, naczelny chirurg John Hopkins’ Hospital
Literatura:
„Posocznica gronkowcowa –choroba nadal zagrażająca życiu.” M.Kowalik, J. Ellert-Żygadłowska, T. Smiatacz, H. Trocha, L. Weyna, M. Orłowski, R. Pajuro. Pol. Merk Lek., 2001, XI, 64, 352.
Wnioski z pracy: Posocznica gronkowcowa rozwijająca się poza szpitalem, w porównaniu z zakażeniami szpitalnymi, charakteryzuje się cięższym przebiegiem, ...