lekarz Jacek Żurek

2,2
2,1
2,2
2,4

Gbur, cham i zwykłe bydle . Przyjechałem na wizytę z mamą 75 lat która ma problemy z pamięcią i potrzebowała mojego wsparcia. Oczywiście ten patologiczny typ zwany dla nie po znaki lekarzem wyprosił mnie z gabinetu , po czym mama prawie z płaczem otworzyła drzwi i poprosiła mnie do gabinetu. Wizyta zaczęła się od pretensji tego patola " po co tu przyjechaliście - po co was tu skierował lekarz który jest chirurgiem i skierował do chirurga" Nie pozwolił na jakiekolwiek wyjaśnienia, każdą wypowiedź przerywał . Żadne z jego pytań nie dotyczyło stanu zdrowia, objawów, naszych obserwacji, na zdjęcia ( płytka CD) z rezonansu nawet nie spojrzał. Opis komentował z pretensjami że " co to za informacje - nie pełne - w zasadzie to nic nie wiemy. Odesłał nas z kwitkiem - komentując głupotę poprzedniego lekarza który nas tam skierował. Wizyta nie trwała dużej niż 3 minuty. Nie wystawił żadnego skierowania , nie był wnikliwy empatyczny etc. O etyce lekarskiej to nawet nie zapomniał co nigdy o niej nie słyszał. Dziwię się że dyrektor tego ośrodka UCK Opole pozwala sobie na zatrudnienie takiego bydlaka. Człowiek przychodzi tam po pomoc i do płaci im za to chamstwo ciężkie pieniądze. Uważam ze wizyta ta nie powinna być w ogóle zapłacona a ten -pan to człowiek o proweniencji, która każe mu sądzić, że tupet i wulgarność zastępują inteligencję. Prezentuje sobą typ siły bezrozumnej, ślepej i destrukcyjnej. Jego reakcje są czysto instynktowne, pozbawione refleksji, jakby kierowała nim wyłącznie fizjologia, a nie rozum.

Okropny lekarz, brudną ręką bez rękawiczek dłubał w ranie z martwica, krzyczał, nie poświęcił czasu na zaangażowanie i doradzał przestarzałe metody leczenia

3,0

Do kompetencji nie mam zdania , ale jezeli chodzi o podejście to ten pan jest jakis dramat ! Przyszedłem ściągnąć szwy z glowy i po wszystkim pytam co z L4 bo mialem do niedzieli a pan doktor na to to czemu pan nie chodzil do pracy i po chwili kazał usiąść i wypisal dwa dni L4. Na pytanie co z graniem w pilke a on na to ze gram nogami a nie glowa ale musze uwazac bo mialem uraz glowy i czemu jemu zadaje takie pytania. Zero empatii ludzkiej i zachowania jakby siedział tam za kare. Nie polecam

Nie polecam, tego lekarza. Mentalność starej komuny gdzie On to bóg a pacjent ma się nie odzywać i tylko pokornie słuchać. Pytania są traktowane jak atak personalny na niego. Leczy urazy bez jakiegokolwiek diagnostyki obrazowej . A najlepszym hasłem podczas leczenia było" czy tak zamierzam się leczyć do emerytury" co było bardzo uszczypliwe. Naprawdę nie polecam tego człowieka

Praca chirurga Pana Jacka Żurka w w USK w Opolu to jakieś nieporozumienie. Bezczelny, gburowaty, niemiły, opryskliwy i żadnej empatii. Wizyta trwała ok. 2 minut, wypytał o to gdzie się leczyłem, a później postawił diagnozę cyt. po co do niego przyszedłem", zapytał o to kilka razy chyba nie rozumiejąc o co go zapytałem. Takich lekarzy należy eliminować z placówek nadzorowanych z NFZ dlatego wniosę na niego skargę.

2,0

Wizyta na skierowanie poszpitalne, krótka. Pacjent usłyszał, że za krótko minęło od leczenia szpitalnego. Dodam, że skierowanie na konkretny dzień wg sugestii lekarza z oddziału. Lekarz J.Żurek jest gburowatym, niemiłym człowiekiem. Rozumiem, że można mieć zły dzień, ale to już kolejna wizyta i pacjent dostaje zrypkę a żadnej konkretnej pomocy. Nie polecam. Chyba, że prywatnie może ma inne podejście - tego nie wiem.

3,0

Co do kompetencji nie wypowiadam się. Do gabinetu Poradni Chirurgii Ogólnej otrzymałam skierowanie od lekarza neurochirurga, aby usunąć szwy po przebytej operacji kręgosłupa. Najpierw było bardzo nieprzyjemnie, pouczono mnie, że skierowanie jest błędnie wystawione (usunięcia szwów powinna dokonać Poradnia Neurochirurgii), w końcu jednak usunięto mi te szwy. Czy pacjent musi orientować się w procedurach szpitalnych? U tego Pana Lekarza jest brak ludzkiego podejścia, brak empatii.

U tego Pana Lekarza jest brak ludzkiego podejścia, brak empatii.

Lekarz na pytanie co zrobić jak opatrunek zacznie przeciekać ?(dren w nodze zaopatrzony woreczkiem stomijnym) "to będzie miała problem" Na pytanie jak ten problem rozwiązać? "to se pani zmieni, to nie jest nic trudnego" I tak właśnie wyglądała wizyta. Nie polecam.

I tak właśnie wyglądała wizyta.
Nie polecam.

2,0

Nie wypowiadam się co do kompetencji zawodowych, ale zerowa empatia. Nieuprzejmy w stosunku do mojej mamy, która jest już starszą osobą (80 lat). to takie przykre, że lekarze pozwalają sobie na niegrzeczne odzywki w stosunku do starszych osób.

Bardzo niemiły, wręcz opryskliwy.Nikt nie oczekuje że lekarz będzie się nad nim rozczulał, ale odrobina empatii i zainteresowania mogłaby być okazana!