dr n. med. Janusz Klajnowicz

Endokrynolog, Internista

4,9
4,9
4,7

leczył moją mamę przez 3 lata,zlecał badania, sam zrobił biopsję ale nad analizą wyników chyba się nie za bardzo pochylił, pomimo tego że wskazywała na jakieś guzki w tarczycy. Przez okres 3 lat nie zrobił ponownie biopsji, by wykluczyc lub potwierdzic zagrożenie rakiem i koniecznośc np. operacji. Byc może to przedłużyłoby jej życie. Najbardziej bolesne dla rodziny jest to, że gdy padła diagnoza "rak tarczycy w bardzo zaawansowanym stadium" padało pytanie ze strony lekarzy onkologów "JAK MOGLIŚMY TAK ZANIEDBAC MAME I DOPUŚCIC DO TAKIEGO STANU, BO TAKI STAN NIE ROZWIJAŁ SIE KILKA MIESIĘCY"???? Zawsze odpowiadałam że była cały czas pod opieką PODOBNO BARDZO DOBREGO LEKARZA ENDOKRYNOLOGA p. KLAJNOWICZA a ostatnia wizyta była zaledwie 5 miesięcy temu i ww. lekarz nic niepokojacego nie stwierdził. Złożyłam wizytę p. doktorowi w czasie jak mama umierała, Chciałam usłyszec co ma do powiedzenia(nie mówiłam mu jaki jest stan jego pacjentki)tylko prosiłam o diagnozęi historię choroby, ponieważ mama jest w szpitalu i konieczne są wyniki. P. doktor stwierdził,"że tam nic poważnego nie było, to tylko niedoczynnośc tarczycy i zlecił pani za kontuarem napisanie jednego zdania" Nawet nie był uprzejmy zatrzymac się na chwilę i zapytac DLACZEGO JEGO PACJENTKA jest w szpitalu. Mnie przyjął w drzwiach i w drzwiach stojąc ze mną rozmawiał wypuszczając jedną chorą z gabinetu i wpuszczając drugą do gabinetu. W ten sposób traktując pacjentów, wcale nie trudno przeoczyc że coś się dzieje niedobrego z pacjentem. Po tych doświadczeniach z p. doktorem nie wiem czy kiedykolwiek polciłabym go komuś

Wieloletnia niedoczynność tarczycy, która skutkowała depresją ustąpiła po małej dawce hormonu tarczycy i odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Nareszcie nie biorę leków antydepresyjnych.

Lekarz długo rozmawia na wizycie (ciągle zadaje te same pytania i zleca robienie tych samy badań) mimo tego przez 3 lata mi nie pomógł wmawiał mi niedoczynność tarczycy badania z krwi wychodzą prawidłowe. Poszłam do niego bo miałam (60) i nadal mam przez niego jeszcze wyższą (170) prolaktynę norma jest do niecałe 30 a głowa jak bolała tak dalej boli okres mam dalej nieregularnie.Nic mi nie pomógł.

Przede wszystkim wszechstronny. Dobrze zorganizowana praca w poradni, co pozwala przyjąć dużą ilość pacjentów. Niestety długie kolejki.

Szeroka wiedza pozaendokrynologiczna. Rozpoznał u mnie chorobę Crohna i niedobór vitaminy B12. Odżyłem.Docieka zawsze do przyczyny dolegliwości. (Być może dlatego że był kiedyś ordynatorem na oddziale wewnętrznym). Czasami jest zbyt poważny.

Czasami jest zbyt poważny.

Słyszałam o tym lekarzu wiele dobrego, ale wyłącznie od osób, które leczą się u niego prywatnie. Ja chodziłam do poradni. Niestety jestem zawiedziona postawą doktora. Po krótkim wywiadzie wiedział, co mi dolega nie pozwalając wypowiedzieć się do końca. Byłam u niego trzy razy i za każdym razem miałam wrażenie jakbym zajmowała mu czas i była kolejnym "pionkiem", którego trzeba "odbębnić". Zawiódł mnie nie tylko jako człowiek ( instrumentalne podejście), ale i lekarz ( źle dobrana dawka hormonu). Być może lecząc prywatnie wkłada w to więcej serca.

Najlepszy lekarz jakiego do tej pory spotkałam. Cierpliwy, miły, inteligentny, nie zamyka się jedynie w swojej dziedzinie, ale ma też ogromną wiedzę w dziedzinach zupełnie innych niż endokrynologia. Naprawde z głębi serca polecam pana Doktora Klajnowicza.

Bardzo dobry, dokładny lekarz, cierpliwy, co daje pacjentowi komfort psychiczny, dokładnie tłumaczy przebieg choroby i leczenia.

Najlepszy lekarz z jakim do tej pory miałam do czynienia - interdyscyplinarny co się rzadko zdarza - nie zamyka się tylko w dziedzinie endokrynologii, cierpliwy i przekonujący, tłumaczy przyczyny i skutki.. wszystko czego można oczekiwać od lekarza. Oby takich było więcej.

Ten lekarz, to przyjaciel pacjenta. Jestem pod wrażeniem!

Ten lekarz, to przyjaciel pacjenta. Jestem pod wrażeniem!