dr n. med. Karol Bielasikdr n. med. Karol Bielasik - zdjęcie profilowezdjęcie #1zdjęcie #2zdjęcie #3zdjęcie #4

dr n. med. Karol Bielasik

Ginekolog położnik, Ginekolog, Perinatolog

4,9
4,7
4,9

O mnie

Moja kariera zawodowa związana jest z położnictwem i ginekologią. Problematyka ciąży jest mi szczególnie bliska, a diagnostyka prenatalna i ultrasonografia są nie tylko ważną częścią mojej codziennej pracy zawodowej, ale jedną z pasji.

Posiadam tyuł specjalisty w zakresie ginekologii i położnictwa oraz perinatologii.

Ukoronowaniem zainteresowań była rozprawa doktorska poświęcona ocenie układu krążenia matczynego i płodowego w przypadkach ciąży powikłanej nadciśnieniem tętniczym (2008) oraz akredytacje The Fetal Medicine Foundation (FMF)- najważniejszej europejskiej instytucji certyfikującej i nadzorującej specjalistów zajmujących się diagnostyką prenatalną. Posiadam certyfkaty umiejętności Sekcji Ultrasonografii Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego w zakresie Diagnostyki Prenatalnej oraz badań serca płodu oraz licencje Fetal Medicine Foundation (FMF) dot. przeprowadzania ultrasonograficznych badań płodu między 11 a 14 tygodniem ciąży, 20-22 tygodniem ciąży, badań serca płodu czy badań dopplerowskich w ciąży.

Moje zainteresowania kardiologią prenatalną zostały uwieńczone uzyskaniem certyfikatu umiejętności badania serca płodu Sekcji Echokardiografii i Kardiologii Prenatalnej Polskiego Towarzystwa Ultrasonograficznego, z którego bardzo się cieszę. Wspomnę, że jest dla mnie niewątpliwym wyróżnieniem występowanie w roli prelegenta w konferencjach organizowanych przez Sekcję oraz
Możliwość połączenia świata perinatologii, diagnostyki prenatalnej i kardiologii prenatalnej są niezwykle cenne i gwarantują kompleksowość konsultacji.

Wysoką jakość wykonywanych badań gwarantują Państwu liczne ukończone krajowe i międzynarodowe kursy z zakresu diagnostyki wad płodu, ciąży wielopłodowej, echokardiografii płodowej, zaawansowanych technik dopplerowskich w położnictwie i ginekologii oraz kolejne, od kilkunastu lat pozytywnie ocenione audyty FMF w zakresie badań płodu między 11+0 a 13+6 tygodniem ciąży.

Od 2004 roku pracuję w Oddziale Położniczo-Ginekologicznym Wojewódzkiego Centrum Szpitalnego w Jeleniej Górze ( głównie Pododdział Patologii Ciąży), gdzie pełnię funkcję zastępcy Ordynatora. Od 2011 konsultuję w ramach programu badań prenatalnych w Jeleniej Górze oraz we Wrocławiu.

Jestem Członkiem Zarządu Sekcji Diagnostyki Prenatalnej Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego.
W 2022 roku z wielką przyjemnością przyjąłem odpowiedzialną i zaszczytną funkcję edytora sekcji (perinatologia) w renomowanym czasopiśmie „Ginekologia Polska”.
Należę do ISUOG (International Society of Ultrasound in Obstetrics and Gynaecology).

Jestem wykładowcą i współprowadzącym warsztaty praktyczne dla kolegów i koleżanek podnoszących swoje umiejętności w diagnostyce prenatalnej, badaniu serca płodu i perinatologii ( m.in. polskie edycje prestiżowego kursu V.I.S.U.S. - Vienna International School of Ultrasound).

W sierpniu 2024 roku zostałem wyróżniony zaproszeniem do współpracy z jednym z wiodących w Polsce Ośrodków Perinatologii - Kliniką Położnictwa i Perinatologii Instytutu MSWiA w Warszawie pod kierownictwem Pana Profesora Mirosława Wielgosia. Czynna, codzienna współpraca z najlepszymi specjalistami diagnostyki prenatalnej i medycyny matczyno- płodowej w kraju jest dla mnie zaszczytem i elementem ciągłego rozwoju zawodowego.

W kręgu moich zainteresowań i nieukrywaną zawodową miłością jest szeroki zakres minimalnie inwazyjnych operacji endoskopowych (laparoskopia), które mam możliwość wykonywać zarówno w ramach umowy z NFZ, jak i prywatnie.

Jestem uczestnikiem prestiżowego programu LapGyn służącego rozwijaniu umięjętności w zakresie zaawansowanych laparoskopowych technik operacyjnych w ginekologii oraz europejskiego programu certyfikacyjnego GESEA.
Wierzę, że wiedza, którą pogłębiam systematycznie od 19 lat przynosi wiele satysfakcji również moim pacjentkom.

Zapraszam serdecznie do kontaktu.

Znajomość języków
angielski

Już w drugiej ciąży badania prenatalne wykonuje u Pana Doktora - przy każdych badaniach jest bardzo dokładny - wszystko tłumaczy,zadaje pytania czy wszystko dobrze zrozumiałam i rozwiewa wątpliwości.

Dobro trzeba doceniać i głośno o nim mówić lub tak jak to robią przepełnione wdzięcznością pacjentki, pisać pozytywne opinie. Właśnie one pomogły mi kiedyś w wyborze swojego ginekologa po przeprowadzeniu się do Jeleniej Góry i z perspektywy 7 lat wybór ten wpisuje w poczet swoich najlepszych decyzji. W osobie Pana Doktora znalazłam wszystko czego może szukać pacjent idący do lekarza. Kompetencję, zaangażowanie, rzetelność, ogromny takt, a dodatkowo "to coś", co sprawia, że nawet rzeczy niekomfortowe stają się komfortowe. Szczególnie mocno doświadczyłam tego gdy Pan Doktor prowadził moją ciążę i przeprowadził …

Szczególnie mocno doświadczyłam tego gdy Pan Doktor prowadził moją ciążę i przeprowadził cesarskie cięcie.
Teraz nawet najbardziej odległa przeprowadzka nie skłoniłaby mnie do zmiany ginekologa.

Cudowny człowiek, świetny lekarz! W tym przekonaniu utwierdziłam się, kiedy dr prowadził moją ciąże. Zawsze wysłucha, odpowie na każde pytanie, cierpliwy i życzliwy. Cała ciąże dzięki niemu czułam że jestem w dobrych rękach i że wszystko jest dobrze. Poród również przebiegł bezproblemowo. Miłym zaskoczeniem były odwiedziny doktora dzień po porodzie (dodam, że doktor nie miał wtedy dyżuru, a zajrzał do sali, pogratulował). Polecam i będę polecać! Dziękujemy za opiekę!

U doktora Bielasika korzystałam z badań prenatalnych i mówiąc szczerze byłam bardzo zadowolona. Poświęca dużo czasu pacjentką, dobrze tłumaczy i fachowo podchodzi do każdej z nas z osobna, dodatkowo jest uprzejmy i miły. Naprawdę godny polecenia ! :-)

To jest genialny lekarz, ma ogromną wiedzę! Nie postawi diagnozy (ani tej dla nas dobrej, ani złej), jeśli nie będzie jej pewny na 100%. Prowadził dwie moje ciąże, pierwszą bardzo skomplikowaną od samego początku i zakończoną tragicznie oraz kolejną - tym razem przebiegającą prawidłowo i zakończoną bardzo szczęśliwie. Nie pomylił się ani razu, wszystko, co powiedział, okazało się prawdą - on po prostu nie ma w zwyczaju się mylić:) Idealnie tłumaczy, jest bardzo cierpliwy i spokojny, do tego przesympatyczny, złe wieści przekazuje bardzo delikatnie i nie odbiera nadziei, z dobrych cieszy się niemal jak pacjentka:) Poświęca mnóstwo czasu i uwagi, wspiera i dodaje otuchy, można być absolutnie pewnym, że trafiłyśmy w najlepsze lekarskie ręce na świecie:) Jest bardzo młody, ale wspaniale wykształcony i ma ogromne doświadczenie. No i jest naprawdę fajnym człowiekiem! Polecam go bardzo gorąco, cieszę się, że nie muszę już szukać idealnego ginekologa - i jak moje córki zaczną dorastać, to na pewno zaprowadzę je do niego:) Bardzo dziękuję za wszystko.

Leczę się u pana doktora od półtora roku jest cudownym człowiekiem,specjalistą, jego fachowość w zawodzie to to czego szukałam od dość dawna i nikt nie potrafił mi pomóc jeśli chodzi o Jelenią Górę,jego sposób podejścia do pacjentki,kutura osobista i nie tylko na "6":-) inni lekarze powinni się uczyć.Ja osobiście jestem wdzięczna i dziękuję za pomoc a zarazem proszę o jeszcze.K.Gardecka

Doktor Bielasik prowadził moją ciążę. Jestem bardzo zadowolona z opieki podczas ciąży jak i w szpitalu. Szczerze polecam ! :)

Byłam na badaniach prenatalnych u doktora Bielasika. Bardzo fachowa i miła obsługa, odpowie na każde pytanie. Jestem matką "świadomą i oczytaną", ale w kolejnej ciąży też nie będę ufać swojej wiedzy i historii rodzinnej i na pewno wybiorę się na badania właśnie do Niego. Drodzy przyszli rodzice, badania prenatalne to nie tylko zespół Downa (jak się powszechnie przyjmuje), ale bezpieczeństwo rozwoju i narodzin Waszych dzieci. Polecam Doktora Bielasika.

zdecydowanie polecam usługi Pana doktora - byłam bardzo pozytywnie zaskoczona jego podejściem, bijącą empatią, fachowością, kulturą osobistą na bardzo wysokim poziomie, kompetencjami itd...Jestem pracownikiem służby zdrowia więc moja wiedza i oczekiwania były na wysokim poziomie a Pan doktor świetnie spełnił moje oczekiwania. Uważam, iż lekarze z mojego szpitala gorzej wykształceni mogli by się wiele nauczyć. Dodam jeszcze, że wizyta była na NFZ czyli państwowa. Dokktor na ,,6" godny polecenia!!!

Zdecydowanie polecam dr Karola Bielasika. Prowadziłam u niego ciążę. Jestem bardzo zadowolona. Doktor podczas wizyty zawsze poświęcał mi dużo czasu, w razie problemu bardzo szybki kontakt. Niezwykle empatyczny człowiek. Kiedy okazało się ze maleństwo może być chore Doktor dał mi wiele nadziei co pozwoliło mi przetrwać najtrudniejsze chwile. Podczas pobytu w szpitalu zawsze znalazł czas żeby informować mnie na bieżąco o moim stanie zdrowia oraz maleństwa. Mam do tego lekarza 100 % zaufania.