Centrum Medyczne s.c.
ulica Nacławska 15
Kościan
Byłam u pana doktora i z czystym sumieniem mogę polecić miły ,uprzejmym, skupiony na wykonywanych badaniach , obszerny wywiad przeprowadzony zemną oraz dobrze wytłumaczył co muszę zrobić dalej z moją dolegliwości i gdzie mogę się udać że skierowaniem na NFZ.
Pani już dawno powinna znaleźć się na emeryturze. Wczesna ciąża, po krótkim badaniu chamsko stwierdziła że "tu nie ma na co liczyć" i trzeba się przygotować na poronienie, już proponowała tabletki które w tym pomogą. Wizyta u innego lekarza, ciąża przez następne 8 miesięcy wzorowa, lekarz nie widział żadnych nieprawidłowości.
Niepubliczny Zakład Opieki Neuropsychiatrycznej "OSKAR" Sp. c.
Paderewskiego 1A/G
Kościan
Lekarz zapisal córce leki i stwerdzil alergie pokarmowe. Jak sie okazało żadnych alergii nie ma i nie potrzebnie brala leki. O wykonaniu testów na dziecku szkoda gadac, nie podpisal alergenow i odczyt sobie wyssał z palca. Brak podstaw takich jak wyniki badań na piśmie. nie polecam
Gabinety Lekarskie Medyk
Plac Ignacego Paderewskiego 4
Kościan
Najlepszy lekarz Nic dodać nic ująć Miły profesjonalny i taki dobry że aż nieopisywalny. Lubi sie pośmiać lubi dać żart ale diagnozę tez poprawną dał że se baluje aż do teraz bo takiego człowieka to tylko raz w życiu spotkać sie da
Bardzo polecam pana doktora! Ciąże prowadziła mi jego żona Pani Jolanta, ale to od był przy dwóch porodach. Wszystko dokładnie opowiadał, nie mogę powiedzieć na nich złego słowa a tym bardziej na szpital i położne w Koscianie. Jak prywatny szpital! Dziwią mnie negatywne opinie są chyba od księżniczek które myślą ze są pępkami świata a każdy nawet lekarz może mieć gorszy dzień!
Niepubliczny Zakład Opieki Neuropsychiatrycznej "OSKAR" Sp. c.
Paderewskiego 1A/G
Kościan
Pan doktor jest Konkretny, dokładny, zna się na tym czym się zajmuje, słucha pacjenta i działa, polecam
Poradnia Zdrowia Psychicznego MEDULLITUS
Karasia 20, Leszno
Kościan
Najlepszy specjalista jakiego spotkałam. Zna się na rzeczy, tylko spojrzy na człowieka i wie co w srodku siedzi. Bardzo polecam tego lekarza. Po rozmowie cały dzień słowa Pana Tobiasza siedzą w głowie i nakłaniają do refleksji.
Kościan
Zdecydowanie nie polecam lekarza gastrologa Pana Łukasza Hordeckiego, do moich dolegliwości podszedł w sposób lekceważący, nie zlecił ważnych badań, bardzo odradzam !!
Poradnia Zespołu Lekarza Rodzinnego
Bączkowskiego 3
Kościan
Nie polecam. Diagnoza była postawiona błyskawicznie na pierwszej wizycie, dziś zastanawiam się czy poprawnie. Leki po kilku zmianach w końcu dobrane ok, ale problem zaczyna się, kiedy przestają działać i trzebaby coś zmienić. Po jednych czułam się naprawdę źle, miałam migreny, więc poprosiłam o zmianę, a usłyszałam westchnienie i "to co ja mam pani zapisać?". Przepraszam, a to ja kończyłam medycynę żeby wiedzieć? Po dłuższym czasie jestem coraz bardziej rozczarowana, …
NZPSOZ "SIGMA"
Sierakowskiego 37 A
Kościan
Ten "czlowiek" to zaprzeczenie wszystkiego co powinien posiadać lekarz. Traktuje pacjentów i ich rodziny jak śmieci, zero jakiejkolwiek empatii. Mój dziadek trafił do szpitala w celu przetoczenia krwi z niską chemoglobina, pan "doktor" odesłał go do domu stwierdzając że lekarz kierujący ma sam sobie krew przetaczac. jestem zniesmaczony zachowaniem lekarza który w trudnych chwilach powinien wspierac rodzinę i dawać pomoc choremu. Niestety ale dla "doktora" majchrzaka liczą się tylko pieniądze …
Dr. Gnusowski ma już swoje lata to fakt, ale nie da się ukryć, że jest bardzo miły i delikatny podczas badania. Odpowiada na wszystkie pytania, nieproszony robi USG. Nie robi problemów przy zwolnieniach lekarskich itp. Co najważniejsze na wizytę czeka się max 2 tygodnie, podczas gdy do dr. Rybki ponad miesiąc. Ogólnie lekarz ok. lecz nie wiem co by było w trudnych przypadkach chorobowych.
Kościan
Świetny i doświadczony lekarz. Poświęcił dziś mojej babci dużo czasu, jednocześnie udało się namówić ją, by zrezygnowała z wózka na rzecz kul. Próbowaliśmy namówić ją na nie od tygodnia, a wystarczyła jednak wizyta u Pana doktora :) Dodatkowo szczegółowo wytłumaczył babci dalsze kroki w leczeniu. Babcia wyszła bardzo zadowolona z wizyty :) Dziękujemy!
Centrum Medyczne s.c.
ulica Nacławska 15
Kościan
Przeczytałam inf portalu dotyczącą rzetelności wystawiania opinii i z największa szczerością nie polecam tego lekarza! Choruję na fibromialgię, ale ten temat został kompletnie pominięty podczas wizyty u dr T. Bartoszewicza! Najprawdopodobniej lekarz ten nie ma najmniejszego pojęcia na czym polega ta choroba i jak trudno jest z nią żyć. Może jest dobrym chirurgiem, ale na pewno nie posiada odpowiedniej wiedzy ,a podejmując się zbadania mnie oświadcza, ze jestem zdrowa! :)....marzę …
Zespół Położnych Środowiskowo-Rodzinnych "Viva"
Ks. Piotra Bączkowskiego 3
Kościan
Pani doktor mało poświęca czasu swoim pacjentom wysyła do nich tylko studentów dowiedzieć się coś o chorobie Czy o wynikach strasznie trudno nie polecam
Kościan
Napastliwy, arogancki i bezczelny, podważa opinię i kompetencje innego lekarza, atakuje werbalnie pacjenta z dusznościami i wysokim nadciśnieniem, przyznaje, że podsłuchał prywatną rozmowę pacjenta
Wojewódzki Szpital Neuropsychoatryczny im. Oskara Bielawskiego
plac Paderewskiego 1 A
Kościan
Moja opinia opiera się na pobycie na oddziale i kontakcie z Panią Ordynator. Niestety, proces diagnostyczny oceniam jako powierzchowny i nieuwzględniający dotychczasowej, wieloletniej historii leczenia pacjenta. Główne zastrzeżenia: Kwestionowanie diagnozy bez analizy dokumentacji: Pani Ordynator podważa wieloletnie diagnozy (ChAD) postawione przez lekarzy prowadzących i terapeutów, opierając się jedynie na krótkiej obserwacji szpitalnej. Stwierdzenie, że 'musi wystąpić epizod na oddziale', aby uznać chorobę, stoi w sprzeczności z nowoczesnymi kryteriami ICD-11. Tendencyjność …