lekarz Stanisław Słowiński

Neurolog dziecięcy

Zawsze mi pomógł, stwierdził chorobę i nigdy nie zawiódł

Zawsze mi pomógł, stwierdził chorobę i nigdy nie zawiódł

4,0

Polecam z całego serca tego lekarza wszystkim rodzicom, którzy nie wiedzą co jest dziecku. Dziekujemy za profesjonalne i szczere podejście do choroby naszego synka.Nasze dziecko ma 11 lat i prawdopodobnie nie wiedzielibyśmy, że nasz synek ma padaczkę gdyby nie wizyta u Pana dr Słowińskiego.Badania jakie zlecił pan dr, pokazałay jak na dłoni zmiany w EEG, niestety tylko we śnie.Nie zauważyliśmy, że nasze dziecko jest chore, miało tylko zaburzenia zachowania i niewyraźną mowę momentami oraz kłopoty w szkole. Myśleliśmy, że jest rozpieszczony.teraz wiemy dlaczego, synek jest leczony i diagnozowany dalej, widzimy poprawę z dnia na dzień i pomimo strachu jakie wywołuje słowo padaczka, wiemy co robić i wiemy, że nasz synek był niedotleniony w czasie porodu i nie jest za późno, aby mu pomóc, głęboko wierzymy, że nasz synek będzie zdrowy. Czekając na wizytę u Pana dr Słowińskiego w poradni, wysłuchaliśmy z mężem od innych rodziców dramatyczne historie choroby ich dzieci i podejścia z ogromnym sercem do małych pacjentów i ich problemów, przede wszystkim jednak wiemy co jest naszemu dziecku i co mamy robić, aby mu pomóc. To prawda, że trzeba czekać na wizytę w poradni, tak jak wszędzie w tej chwili, ale warto, dziękujemy z całego serca Panie Doktorze.

Bylam u Pana dr z dzieckiem zarówno prywatnie jak i w szpitalu. Moje odczucia były totalnie negatywne, ale zależało mi na rzetelnym eeg, które można przeprowadzić na jego oddziale. Tak ,dr słowiński jest ordynatorem oddziału neurologii dziecięcej. Jest to dziwne aczkolwiek każdy z nas wie, że w naszym kraju nie ma sprawiedliwości i wszystko jest możliwe. Zagranicą taki człowiek mógłby zostać najwyżej robotnikiem fizycznym ale napewno nie lekarzem. Dr jest beszczelny, popijając kawę potrafi patrząc prosto w oczy powiedzieć że jest zajęty, po czym zaczyna pogaduszki.Nie udziela żadnych wyjaśnień, co zrobić , czy czekać czy sobie iść. Postawa w stosunku do drugiego człowieka jest totalnie lekceważąca.Pacjentów traktuje jak podludzi , szczególnie w szpitalu, nie szanuje czasu pacjentów i tego że oprócz niego inni ludzie też muszą pracować a nie czekać na niego. Ale najgorsze w tym wszystkim jest postawa pacjentów. Każdy przełyka tą żabę ze wzglęgu na rzekomą fachowość tego człowieka, a bazując na tym że każdy zrobi wszystko dla swojego chorego dziecka, dr ma (mówiąc literlanie) wszystkich w dupie. Wierzę, że jeżeli pacjenci zaczną wygłaszać swoje opinie na temat tego i innych podobnych mu lekarzy, to będzie to z czasem wystarczający impuls do zastąpienia gorszych lekarzy, takimi którym faktycznie zależy na pacjencie, a nie na trzymaniu władzy. Dlatego dziele się z Państwem, rodzicami dzieci wymagających pomocy żeby nie bać się być otwartym i wypowiadać własne zdanie zaczynając choćby od takich rankingów jak ten. Pozdrawiam serdecznie

2,0

Tak chamskiego lekarza jeszcze nie widziałem. Odmawiał przyjęcia chorego niepełnosprawnego dziecka które było jego pacjentem przez 2 lata. Leczy tendencyjnie.

3,0

Niestety,nie miałam możliwości przekonać się o licznych zaletach Pana doktora,tak ochoczo wymienianych przez ludzi zadowolonych z niego-po trzydniowych próbach skontaktowania się z nim telefonicznie (w tym jednej osobiście-mój mąż pojechał do niego w godzinach przyjęć wypisanych na gabinecie i pocałował klamkę),Pan doktor oświadczył mi, że nie przyjmie mojego dziecka w ogóle. Nie przejął się wcale tym, ze jest ono takie malutkie,tylko uprzejmie, acz stanowczo poinformował mnie, że nowych pacjentów już nie przyjmuje. U mojego synka stwierdzono wzmożone napięcie mięśniowe o nieznanym podłożu-nic się nie działo w ciąży ani ze mną, ani z nim, podczas porodu i okresu noworodkowego także.Mój pediatra polecił mi tego lekarza jako bardzo dobrego fachowca, który na pewno rozwiąże nasz problem.Pokładałam w wizycie u niego duże nadzieje,a tymczasem muszę na własną rękę szukać innego neurologa dziecięcego prywatnie, bo oczywiście do szpitala musiałabym czekać kilka miesięcy. Do tego, ze szybkie leczenie w ramach NFZ nie jest możliwe już się zdążyłam przyzwyczaić, ale w głowie mi się nie mieści, żeby lekarz odmówił pomocy nawet za pieniądze.Bardzo się zawiodłam.

3,0

Nie polecam, doktor się bardzo spieszy, odbiera telefon kilka razy podczas wizyty, wizyta krótka, właściwie bez sensu.

4,0

Nie zdecydowałam się na wizytę bo gabinet nie spełnia podstawowych wymogów sanitarnych, brak poczekalni, sanitariatów. Lekarz nie odbiera telefonów, żeby się zapisać trzeba to zrobić osobiście - zapisuje na późne godziny nocne - a to nie pora na badanie neurologiczne dzieci. Czas wizyty to 15 minut na rozebranie się, ubranie i postawienie diagnozy. to zdecydowanie za mało na profesjonalne podejście do pacjenta. Nie mam zaufania do takiego lekarza. Nie wierzę w jego skuteczność w tak krótkim czasie.

To najlepszy lekarz w Polsce - wszyscy inni rozkładali ręce. Trafna diagnoza podczas pierwszej wizyty, bardzo dobrze dobrane leki. To jest człowiek, który wciąż się kształci, doskonale zorientowany, posiada ogromną wiedzę medyczną. Wspaniały lekarz. Bardzo miły człowiek :)

ZDECYDOWANIE POLECAM MOJA CHOROBA TO ŁYSIENIE PLACKOWATE BARDZO TRUDNE DO WYLECZENIA 3 LATA LECZYŁAM SIĘ U INNYCH LEKARZY I BYŁO CORAZ GORZEJ DOKTOR SŁOWIŃSKI PODSZEDŁ DO CHOROBY BARDZO ROZSĄDNIE ZACZĄŁ OD BADAŃ W W-WIE DZIŚ PO 2 LATACH LECZENIA ZDJĘŁAM PERUKĘ I MAM WSZYSTKIE WŁOSY JESTEM BARDZO SZCZĘŚLIWA I POLECA GO WSZYSTKIM , A I MOJE DZIECI NIE CHOROWAŁY JUŻ OD PONAD 1,5 ROKU

4,0

Pragnę uspokoić wszytkich pacjentow czytajacych negatywne opinie o doktorze Słowińskim. Z pełną świadomością piszę, bo twierdzę, że doktor jest świetnym specjalistą, najlepszym w Polsce, a cenionym rowniez za granicą. Posiada ogromna wiedzę popartą długoletnią praktyką. Nowemu pacjentowi cięzko jest się do niego dostać,gdyz ma wielu swoich stałych. Wizyty umawia czasem późno w nocy. Po rejestracjach samochodowych przed gabinetem, widze, ze przyjezdzają ludzie z całej Polski. My dojeżdzamy 60 km co miesiac, jesteśmy bardzo zadowoleni, jeździmy z corka 2 lata i od tego czasu nie chorowala, nie miała antybiotyku. Leczy takze kilku członkow naszej dalszej rodziny. Polecam. Lekarz z powołania, opłata za wizytę symboliczna. Wdzięczni rodzice