Certyfikowany psychoterapeuta | Specjalista psychoterapii uzależnień
Członek Polskiego Towarzystwa Terapeutów TSR | Trener osób z ADHD
Jeśli zmagasz się z uzależnieniem, kryzysem …
Certyfikowany psychoterapeuta | Specjalista psychoterapii uzależnień
Członek Polskiego Towarzystwa Terapeutów TSR | Trener osób z ADHD
Jeśli zmagasz się z uzależnieniem, kryzysem emocjonalnym, trudnościami w relacjach lub czujesz, że utknąłeś w miejscu — możesz otrzymać profesjonalne i konkretne wsparcie. Od wielu lat pomagam osobom, które chcą realnej zmiany w swoim życiu.
Jestem certyfikowanym psychoterapeutą oraz specjalistą psychoterapii uzależnień. Specjalizuję się w pracy z osobami uzależnionymi od alkoholu i narkotyków, a także z osobami współuzależnionymi. Wspieram zarówno osoby w kryzysie, jak i te, które chcą utrwalić trzeźwość, odbudować relacje i odzyskać poczucie kontroli nad swoim życiem.
Pracuję w nurcie Terapii Skoncentrowanej na Rozwiązaniach (TSR – stopień zaawansowany). Oznacza to, że koncentrujemy się na Twoich celach, zasobach i konkretnych działaniach, które przybliżą Cię do poprawy jakości życia. Wspólnie szukamy skutecznych i możliwych do wdrożenia rozwiązań.
Jako certyfikowany Trener Osób z ADHD (Certified Excellence) wspieram również osoby z ADHD w lepszym zrozumieniu swojego funkcjonowania, rozwijaniu mocnych stron oraz budowaniu praktycznych strategii radzenia sobie z codziennymi wyzwaniami.
W pracy stawiam na bezpieczeństwo, partnerską relację i pełną dyskrecję. Każde spotkanie to przestrzeń, w której możesz zostać wysłuchany bez oceniania.
Jeśli czujesz, że to moment na zmianę — zapraszam do umówienia wizyty. Pierwsze spotkanie może być początkiem realnej poprawy jakości Twojego życia.
Pan Tomek to świetny terapeuta, bardzo empatyczny, cierpliwy i zaangażowany w swoją pracę. Potrafi uważnie słuchać i trafnie pomaga spojrzeć na wiele spraw z innej perspektywy. Dzięki jego wsparciu łatwiej zrozumieć swoje problemy i pracować nad zmianą. Zdecydowanie polecam.
Mam na imię Ania i z całego serca polecam terapię u Pana Tomka. Trafiłam do niego w bardzo trudnym momencie mojego życia, kiedy zmagałam się z depresją i czułam, że tracę grunt pod nogami. Pan Tomek okazał się osobą niezwykle empatyczną, uważną i profesjonalną. Od pierwszych spotkań czułam się wysłuchana i zrozumiana, bez oceniania czy pośpiechu. Dzięki jego wsparciu zaczęłam stopniowo odzyskiwać równowagę, uczyć się lepszego rozumienia swoich emocji i budować zdrowsze podejście do siebie oraz codziennych wyzwań. Terapia pomogła mi nie tylko wyjść z najtrudniejszego okresu, ale też wyposażyła …
Terapia pomogła mi nie tylko wyjść z najtrudniejszego okresu, ale też wyposażyła mnie w konkretne narzędzia, z których korzystam do dziś. To była dla mnie bardzo ważna i wartościowa praca.
Jestem ogromnie wdzięczna za pomoc i wsparcie, jakie otrzymałam. Jeśli ktoś waha się przed rozpoczęciem terapii – z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że to może być najlepsza decyzja.
Ania
Z pełnym przekonaniem polecam prowadzoną przez Pana Tomka terapię. Spotkania odbywały się w atmosferze zaufania, uważności i autentycznego zaangażowania. Od pierwszych sesji czułam się wysłuchana oraz traktowana z szacunkiem i zrozumieniem. Proces terapeutyczny pomógł mi lepiej przyjrzeć się swoim emocjom, schematom działania oraz trudnościom, z którymi wcześniej nie potrafiłam sobie poradzić. Szczególnie cenne było dla mnie to, że terapia nie ograniczała się jedynie do rozmowy o problemach, ale dawała konkretne narzędzia do wprowadzania realnych zmian w codziennym życiu. Zauważam u siebie większą świadomość, spokój oraz umiejętność stawiania granic. Czuję, że …
Zauważam u siebie większą świadomość, spokój oraz umiejętność stawiania granic. Czuję, że zrobiłam ważny krok w kierunku bardziej satysfakcjonującego i uporządkowanego życia.
Jestem wdzięczna za profesjonalizm, empatię oraz bezpieczną przestrzeń do pracy nad sobą.
Z wyrazami szacunku,
Hania
Do terapii podchodziłem z dystansem, ale szybko poczułem, że jestem w dobrym miejscu. Dużo spokoju, empatii i konkretnego wsparcia. Pomogło mi to lepiej zrozumieć siebie i poukładać kilka ważnych spraw. Jestem wdzięczny za tę pomoc i szczerze polecam każdemu, kto potrzebuje życzliwej, profesjonalnej przestrzeni do pracy nad sobą.
Na terapię trafiłem trochę z przypadku, ale dziś wiem, że to była jedna z lepszych decyzji. Tomek ma rzadką umiejętność łączenia profesjonalizmu z dużą normalnością i spokojem. Przy nim łatwiej mówić o trudnych rzeczach, nawet tych, które długo się omijało. Nie daje gotowych recept, tylko pomaga samemu zobaczyć sens i kierunek. Z czasem zauważyłem więcej stabilności i pewności siebie w codziennych sprawach. Spotkania są konkretne, ale jednocześnie bardzo ludzkie. Czuję, że to proces, który naprawdę coś we mnie porządkuje.