Dwa lata chodziłem z opuchnietym stawem kolanowym po różnych specjalistach z dziedziny ortopedii. Diagnoza zawsze była ta sama, czyli endoproteza. Biłem sie z myślami, szczególnie z racji wieku. Tymbardziej, ze wszczepienie sztucznego stawu uniemożliwiłoby mi wykonywanie zawodu. Całkiem przypadkiem trafiłem na dr Wojciecha. Podszedł do sprawy inaczej niz wszyscy, zaproponował bolesne,choć skuteczne innowatorskie leczenie. Dziś po kilku latach mogę stwierdzić, ze byl to strzał w 10. Robię to co chce, co lubię i cieszę sie życiem bez bólu. Naprawdę polecam lekarza bo jest przede wszystkim wybitnym specjalistą, fachowcem, a ponad …
Naprawdę polecam lekarza bo jest przede wszystkim wybitnym specjalistą, fachowcem, a ponad wszystko człowiekiem o wielkiej empatii. Dziękuję !
Lekarz bardzo nieuprzejmy, nie polecam specjalisty już kilka wizyt szprycują mnie sterydami efektów 0, zmarnowany czas i pieniądze.
Pan Chowaniec zapewne jest super ,ale nie pod każdym względem, więcej moja noga tam nie postanie, wizyta prywatna zapłacona po to tylko żeby się dowiedzieć ,że teraz proszę sobie zadzwonić do szpitala do Nowego Targu i umówić termin operacji, "tam są takie panie" , no i te panie wyznaczyły mi termin na rok 2030 !!!!!!!, dziękuję wielki panie doktorze za taką łaskę , taki termin mogę dostać i bez pańskiej prywatnej wizyty, to zwykłe naciąganie, do tego roku może mnie już nie być na tym świecie. Nigdy więcej, szkoda że moja opinia o Panu musiała ulec zmianie. Nie polecę Pana nikomu.
Doktor Chowaniec poskładał mi kolano laparoskopowo lata temu, byłem jeszcze młodym chłopakiem, mialem może18 lat. Lata później mogę podnosić ciężary, jeździć długie dystanse na rowerze i cieszyć się sprawnością. Doskwierała mi martwica kostno-chrzestna na którą wcześniej 3 lekarzy machnęło ręką i nazwali to „bólami wzrostowymi”, gdyby nie doktor to moje bóle mógłby się skończyć dużo gorzej, a ja nigdy nie wróciłbym do sprawności.
Jeden z niewielu lekarzy, którzy podchodzą do każdego pacjenta indywidualnie i z sercem. Widać że swoją pracę wykonuje z pasji i wkłada w to całe serce.
Miałem wypadek zerwany całkowicie Archilles i dr operowal mnie na drugi dzień wieczorem po całym dniu operacji, bardzo dziękuję!!! Prawdziwy lekarz z powołania.!! /dużo miałem operacji w Stanach i przyznam że było super jak i cały staff
Składam na ręce Pana Ordynatora Wojciecha Chowańca gorące i serdeczne podziękowania za okazaną pomoc oraz zaangażowanie w powrocie do zdrowia. Pan Doktor to człowiek, który budzi zaufanie, pełen wiedzy, umiejętności, kompetencji z profesjonalnym podejściem do pacjenta i choroby. Dziękuję z całego serca Panie Doktorze. Z wyrazami szacunku Dorota Rusin
Lekarz niesympatyczny , nieuprzejmy, wyniosły. Nie wiem jaki fachowiec , dobrze, że nie robił mi zabiegu.
Pan dr Wojciech Chowaniec jest bez wątpienia wybitnym specjalistą w swojej dziedzinie. To bardzo mądry, ambitny Lekarz i Wielki Człowiek, któremu leży na sercu przede wszystkim dobro pacjenta, a zauważyłam to nie tylko na swoim przykładzie. Gdy trafiłam w niedzielę po wypadku do nowotarskiego szpitala, po długim przyjęciu, które wymagało szeregu badań, poinformowano mnie, że operacje nóg, które muszę przebyć odbędą się następnego dnia, jednak dr Wojciech Chowaniec (ordynator oddziału) wraz z dr Marcinem Suchankiem jeszcze w ten sam dzień przeprowadzili operacje na moich nogach. Była to późna pora (godz. 20.00-23.00). Wymagało to dużej determinacji, poświęcenia i wynikało z niesamowitej troski o dobro pacjenta jaką Pan dr Chowaniec przejawia na codzień w swojej pracy i - jak się okazało - nawet w momencie kiedy nie jest akurat w szpitalu. Operacje trwały aż 3 godziny, przebiegły pomyślnie i dzięki temu mogę coraz lepiej się poruszać gdyż jeszcze jestem na etapie rehabilitacji. Pan Doktor to rzeczowy i konkretny człowiek, bardzo zabiegany, uczciwy, rzetelny i skuteczny, ponadto niezwykle skromny przez co Jego postawa jeszcze bardziej zasługuje na ogromny szacunek. Sam narzuca się tutaj cytat, który myślę, że pokrótce charakteryzuje postać Pana Doktora:
"Duża wiedza czyni skromnym, mała zarozumiałym. Puste kłosy dumnie wznoszą się ku niebu, kłosy pełne ziarna w pokorze chylą się ku ziemi” – Caldwell Erskine
Dr Wojciech Chowaniec to w 100% godny zaufania Profesjonalista i każdemu życzę wyłącznie takich lekarzy.
DZIĘKUJĘ Z CAŁEGO SERCA PANIE DOKTORZE ZA POŚWIĘCENIE I OKAZANĄ POMOC.
H. Zapała, Lubomierz
Wzór konspekt! Mimo młodego wieku Profesjonalista , fachowiec w swojej dziedzinie, uprzejmy - konkretny. Podchodzący do swojej pracy z pełnym zaangażowaniem i profesjonalizmem. Lekarz w 100% z powołania. Polecam.