Wizyta niestety pozostawiła bardzo złe wrażenie. Już od samego początku pani doktor miała nieprzyjemne podejście. Sposób zadawania pytań i ton rozmowy sprawiały wrażenie, jakby miała pretensje o sam fakt naszej wizyty. Pytanie „po co tu przyszliście?” zostało zadane w sposób, który był bardzo niekomfortowy i odebraliśmy je jako opryskliwe. Jako rodzice przyszliśmy z realnymi obawami dotyczącymi zdrowia dziecka i oczekiwaliśmy empatii, spokojnego wyjaśnienia sytuacji oraz profesjonalnego podejścia. Niestety przez całą wizytę atmosfera była napięta i mało przyjazna. Poza informacją, że dziecko rozwija się prawidłowo, nie uzyskaliśmy praktycznie żadnych konkretnych wyjaśnień …
Poza informacją, że dziecko rozwija się prawidłowo, nie uzyskaliśmy praktycznie żadnych konkretnych wyjaśnień ani odpowiedzi na nasze wątpliwości. Z wizyty wyszliśmy z poczuciem rozczarowania i braku zaopiekowania.
Rozumiem, że lekarze pracują pod presją i mają trudne dni, jednak kultura, komunikacja i podejście do rodziców małych dzieci są równie ważne jak sama wiedza medyczna.
choruję na padaczkę po wypadku samochodowym , bardzo kompetentna polecam
choruję na padaczkę po wypadku samochodowym , bardzo kompetentna polecam
Beznadziejny lekarz, stwierdziła na podstawie EEG, że dziecko udaje, że sie zapatruje choć my widzieliśmy, że były to częste napady takiego zachowania z dzwinym błądzeniem wzroku. Po roku czasu wylądowaliśmy u innego lekarza, która stwierdziła, że dziecko ma padaczkę i wprowadziła leki. Dziecko przestało się zapatrywać i jest o wiele lepiej. Rok w plecy z leczeniem 5-6 latka a to dużo. Zdecydowanie nie polecam.