Pisałam opinie wcześniej, gdzie przez przypadek wystawiła ale opinie 4,75, natomiast miało być 5 gwiazdek, bo dr poświęca na moich wizytach b.dużo czasu dla mnie.
Od 1,5 roku jestem pod opieką pani dr, poświęca bardzo dużo czasu na rozeznanie sytuacji, rozmawia jak równy z równym, partnerskie podejście to bardzo duży plus, nigdy nie potraktowała mnie z góry, jest zaangażowana i rzeczywiście dość szybko rozpoznaje o czym mówię, ale w moim przypadku to były trafne stwierdzenia, wg mnie świadczy to o dużej intuicji i doświadczeniu pani dr. Pani dr zawsze wszystko dokładnie mi tłumaczy, leki przepisuje tak by nie zakupiły, jest w ciągłym kontakcie telefonicznym, szczerze życzę takiego lekarza każdemu. Aż trudno mi uwierzyć w te inne opinie, mi z panią dr zawsze jest "po drodze" zarówno na wizytach prywatnych,jak i na NFZ. Uważam, że prawidłowo przeleczyła mnie najpierw pod kątem zaburzeń lękowych i zaburzeń snu, i dopiero potem byłam gotowa na diagnozę w kierunku ADHD. Zanim wysłała mnie na test Diva rozpoznała te zaburzenia i dopiero gdy je przeleczyłam byłam gotowa na właściwą diagnozę , na test Diva, a także ona sama miała okazję mnie dobrze poobserwować przez ponad rok, jazda wizyta była przegadana, dr bardzo szybko dostrzega zmiany, w ruchach galek ocznych, w zachowaniu, uważam, że naprawdę ma świetną intuicję. W moim przypadku jest bardzo dobre porozumienie i nam do niej pełne zaufanie. Czuje się dobrze prowadzona.
Pani doktor jest bardzo zaangażowana i wnikliwa, bardzo dokładnie zbiera wywiad, by mieć pełny obraz funkcjonowania pacjenta. Wizyta trwała ponad godzinę, Pani doktor poświeciła swój dodatkowy czas, zapoznała się także z wynikami badań. Cierpliwie odpowiedziała na wszystkie zadane pytania, zaproponowała leczenie , zleciła dodatkowe badania i przekazała szereg szczegółowych zaleceń. Czułam się bardzo komfortowo. Jeśli komuś zależy na rzetelnej diagnozie bardzo gorąco polecam Panią Ewę Kot.
Jeśli komuś zależy na rzetelnej diagnozie bardzo gorąco polecam Panią Ewę Kot.
Nie polecam. Lekarka wprawdzie wystawiła diagnozę ADHD i rysu osobowości borderline, jednak powiedziała "proszę się nie przyzwyczajać ani do diagnozy ADHD ani borderline". Zaznaczę że zapoznała się z treścią obszernego raportu z wywiadu diagnostycznego DIVA, w którym diagnostka wprost potwierdziła że objawy wskazują na ADHD o mieszanym obrazie klinicznym. Pani doktor więc pośrednio albo zlekceważyła albo podważyła opinię swojej współpracownicy, psychologa z tej samej sieci poradni. Nie wyjaśniła też jak leki, które poleciła mi wprowadzić, mogą na mnie zadziałać w kwestii snu, nastroju lub innych ewentualnych działań niepożądanych. Ponadto zdiagnozowała u mnie ZOK mimo braku racjonalnych przesłanek co do tego zaburzenia, nawet nie informując mnie o tej dodatkowej diagnozie (znalazłam ją dopiero na internetowym koncie pacjenta). Zdecydowanie polecam omijanie tej "specjalistki" szerokim łukiem.
Nie polecam. Ma się wrażenie, że doktor stawia diagnoze zanim zacznie rozmowę z pacjentem.Nie słucha i nadinterpretuje słowa pacjenta. Przyjmuje w poradni jako specjalista od ADHD ale jednocześnie lekceważy opinie psychologów i zasadność przeprowadzania przez nich testów, które są przeznaczone do diagnozowania tej jednostki chorobowej. Lekceważąco również podchodzi do opini dr. Jóźwiaka (który jest autorytetem w sprawach diagnostyki ADHD) zaprzeczając tym samym zasadności funkcjonowania poradni w której pracuje.Ponadto "na siłę"przepisuje leki które pacjent już wczesniej wypróbował i wie że absolutnie nie działają. Można by pomyśleć,że lekarz przypisuje leki tylko po …
Można by pomyśleć,że lekarz przypisuje leki tylko po to żeby zapisywać się na kolejne wizyty z powodów czysto finansowych.
Pani psychiatra wmawiała mi objawy, których nie było - wręcz tworzyła nadinterpretacje niektórych zachowań na podstawie jednego zdania, nie znając dokładnej historii choroby. Przepisywała leki uzależniające nie informując o tym, że uzależniają. Inni lekarze psychiatrzy podważyli to, co stwierdziła w badaniu. Za wszelką cenę chciała kierować do szpitala. Diagnoza to była jedna wielka dyskusja, nieprofesjonalnie przeprowadzona. Nie polecam najgorszemu wrogowi.