Moje doświadczenie z panią Haliną, orzecznikiem ZUS, było skrajnie negatywne. Sposób komunikacji odbierałam jako nieprofesjonalny i prowadzony w podniesionym, niekulturalnym tonie, bez dania pacjentowi realnej możliwości wypowiedzi. Odniosłam wyraźne wrażenie, że badanie miało charakter czysto formalny. Dokumentacja medyczna nie została szczegółowo przeanalizowana, a rozmowa ograniczyła się do jednego pytania, bez uwzględnienia zakresu mojej sprawności, charakteru wykonywanej pracy ani faktycznych ograniczeń zdrowotnych. Sprawiałam wrażenie, że z góry przyjęto założenie o mojej zdolności do pracy wyłącznie na podstawie wyglądu i faktu poruszania się o własnych siłach. Dodatkowo byłam świadkiem publicznej wypowiedzi na …
Dodatkowo byłam świadkiem publicznej wypowiedzi na korytarzu, sugerującej ocenę pacjenta wyłącznie na podstawie wyglądu, co uważam za niedopuszczalne. Jako osoba pracująca w ochronie zdrowia uważam takie zachowanie za karygodne i podważające zaufanie do systemu.
Jestem zażenowana poziomem rozmowy i wiedzy na temat funkcjonowania osób w spektrum. Moje dziecko zostało zapytane, jakie ma dolegliwości. Na odpowiedź, że jest osobą w spektrum usłyszał od "specjalisty " i co z tego.. Pytam gdzie profesjonalizm, szacunek do pacjenta, elementarna wiedza, kompetencje, które uprawniają do pracy z drugim człowiekiem. Jest mi przykro, że moje dziecko musiało doświadczyć czegoś takiego ( brak słów, żeby to nazwać). Dumna jestem, że wykazało się wysoką kulturą osobistą w styczności z brakiem kompetencji "specjalisty". Nie polecam.
Pani orzecznik z góry zakłada o stanie zdrowia pacjenta, nie jest przygotowana do komisji, nie interesują ja opinie lekarzy prowadzących, Jej słowa :"nie kieruje się opinią lekarza prowadzącego bo to zwykli naganiacze do ZUS po rentę. To jest okropne, że lekarz może mówić tak o lekarzu.
Odradzam ta Pani minęła sie z powołaniem opryskliwy stosunek do pacjenta arogancja i poniżanie Pani lekarz nie powinna być lekarzem nie szanuje godzin spóźnia sie po pół godziny
Lekarz, który uzdrawia pacjenta na wejściu. Jeżeli, ktoś chce szybko wyzdrowieć to tylko ta Pani. W ZUS-ie robi wskrzeszenie Łazarza. Nie trzeba chodzić do innych lekarzy, leczyć się. Trafia się do tej Pani i jest się zdrowym, problemy znikają po jednej wizycie. Podejście do pacjenta aroganckie. Dobrze, że krótko. Diagnoza bez badania. Może pasuje zrobić miejsce dla młodych, jak praca staje się rutyną a zawód nie sprawia przyjemności. Jednym słowem emerytura. NIE Polecam.
Pani doktor przyjęła mnie jako orzecznik ,który miał orzekać o mojej niezdolności do pracy,spóźniła się godzinę, kazała mi usiąść na końcu pokoju,była bezczelna,nie słuchała o moim stanie zdrowia,moja chora noga ją w ogóle nie zainteresowała
calkowicie odradzam ,ta emerytka zajmuje miejsce mlodym zdolnym lekarzom,.chorych pacjentow poniza ,uzdrawia na papierze,
ta kobieta nie nadaje sie do tego zawodu ,nie przeprowadza wywiadu z pacjentem ,nie dopuszcza pacjenta do rozmowy o chorobie , nie czyta dokumentacji medycznej jest jakas inna,kaze pacjentowi jechac do domu
Jestem po badaniu w sprawie orzekania o niezdolności do pracy, które przeprowadził lekarz orzecznik ZUS - Pani Doktor Halina Marszałek. Z powodu wizyty - jak to bywa u lekarzy - miałem nieco emocji i stresu, a w sytuacji tego typu badania jeszcze dodatkowo. Widzę teraz, że całkiem niepotrzebnie. Pani doktor przeprowadziła wizytę - badanie w sposób merytoryczny i wysoce profesjonalny. Wykazała wiele zrozumienia i empatii, a zarazem była obiektywna i rzeczowa w ocenie mojego stanu zdrowia i podczas badania. Bierze pod uwagę nie tylko dokumentację medyczną, ale również w centrum Jej zainteresowania byłem ja jako pacjent, jako osoba z wieloma chorobami - moje dolegliwości, sytuacja życiowa i stan psychiczny ... . Podejście Pani Doktor było wnikliwe, rzeczowe i całościowe, z czego jestem bardzo zadowolony. Pani doktor Halina Marszałek to życzliwa i empatyczna osoba - widać, że jako lekarz i jako orzecznik ZUS, jest profesjonalistą wysokiej klasy o dużym doświadczeniu zawodowym. Spotkanie z Panią doktor odbyło się w sympatycznej, przyjaznej atmosferze - było po prostu z ludzkim podejściem. Sądzę, że Pani doktor to jeden z najbardziej doświadczonych i profesjonalnych lekarzy orzeczników ZUS.
Pani doktor jest absolutnie bezczelna. Odrzuciła połowę mojej dokumentacji medycznej, w tym wynik rezonansu, bo jak stwierdziła: "Nie ma obowiązku oglądać jakiś moich płytek" Swoją drogą to jakim prawem neurolog wydaje decyzję w kwestii zapalenia stawów?
Swoją drogą to jakim prawem neurolog wydaje decyzję w kwestii zapalenia stawów?