Niestety moja wizyta u tego lekarza była bardzo rozczarowująca. Zacznę od tego, że lekarz spóźnił się półtorej godziny, co jest brakiem szacunku do czyjegoś czasu. W Gabinecie lekarz zapytał mnie jedynie, co mi dolega, po czym nie przeprowadził żadnego badania, stwierdzając że jak nie mam gorączki to ,,nic mi nie jest”. Dodatkowo zamiast skupić się na moim stanie zdrowia, zaczął opowiadać o swoich własnych problemach z barkiem, twierdząc, że on normalnie pracował, więc mi również nie przysługuje zwolnienie lekarskie. Uważam takie porównania za całkowicie nie na miejscu. Pacjent oczekuje rzetelnej oceny stanu zdrowia, a nie subiektywnych opinii opartych na osobistych doświadczeniach lekarza. Brak badania i lekceważące podejście sprawiły, że poczułam się zignorowana.
ZDECYDOWANIE NIE POLECAM!
Nie wiem skąd te "5" w komentarzach chyba sam sobie pisał te komentarze z czyjąś pomocą. W 100 % nie polecam tego lekarza . Pierwsza styczność kilka lat temu lekarz palił w gabinecie !!! Druga sytuacja na nocną opiekę przyjechaliśmy z dzieckiem doktor opryskliwie powiedział że nie jest pediatra i tak jakbyśmy mu przeszkadzali ale na jego szczęście chociaż dostaliśmy skierowanie do szpitala . Trzecia sytuacja jak zwykle jak się dzwoni ostatnimi czasy do ośrodka to wiecznie tylko ten lekarz jest dostępny więc już z braku wyboru człowiek się do …
W 100 % nie polecam tego lekarza .
Pierwsza styczność kilka lat temu lekarz palił w gabinecie !!!
Trzecia sytuacja jak zwykle jak się dzwoni ostatnimi czasy do ośrodka to wiecznie tylko ten lekarz jest dostępny więc już z braku wyboru człowiek się do niego zapisał no i cóż...proszę pana następnym razem przy następnej infekcji zapisze się specjalnie do pana i nagram przebieg konsultacji lekarskiej by móc pana zgłosić dalej . Pan doktor przeszedł sam siebie że zmyślam , że nic mi nie jest , przeklinał w gabinecie oraz w swoim języku coś na mnie komentował proszę miec tyle odwagi i komentować po polsku... Strach było zakaszlec w gabinecie bo zaraz dziwne uśmieszki pod nosem robił . Po moich uwagach odnośnie jego zachowania lekarz mnie zbadał i nagle i antybiotyk i reszta lekow na recepcie też była przepisana...no to jak najpierw ktoś nie chory i zmyśla a za 5 minut jednak chory i leki? Porażka , nagrywajcie wizyty i zgłaszacie to dalej to jest nie dopuszczalne żeby taki lekarz nas leczył.
Niestety nie mogę polecić tego lekarza. Wizyta była bardzo nieprzyjemna – lekarz był niemiły, sprawiał wrażenie, jakby był zirytowany moją obecnością. Zadawał pytania, które wydawały się zupełnie nieistotne w kontekście moich dolegliwości. Zgłosiłam się z bólem szyi, zatok i uporczywym kaszlem, a mimo to nie zostałam ani osłuchana, ani nie zajrzał mi do gardła. Na koniec dostałam receptę m.in. na leki stosowane przy bólach brzucha, których w ogóle nie zgłaszałam. Czułam się zlekceważona i potraktowana rutynowo, bez empatii czy realnej próby pomocy. Nie wrócę i nie polecam.
Zero zainteresowania pogarszającymi się wynikami badań, stwierdził że trzeba całe pudełko tabletek zjeść, wtedy może przejdzie. Opryskliwy i w ogóle nie słucha pacjenta.
Niestety nasza wizyta u lekarza Mahmud Totongi pozostawiła bardzo negatywne wrażenie. Zgłosiliśmy się z moją 7-letnią córką, która miała wbitego kleszcza w zewnętrzną część ucha. Zamiast delikatnego i profesjonalnego podejścia, lekarz wielokrotnie ciągnął pęsetą dziecko za skórę, sprawiając jej ból i pozostawiając widoczne ślady wokół miejsca wkłucia kleszcza. Ostatecznie kleszcz został urwany – lekarz nie usunął go w całości, a mimo to odesłał nas do domu z pozostałościami w uchu, bez dalszych zaleceń ani skierowania. Takie podejście jest dla mnie nie do przyjęcia – brak empatii, niechlujne wykonanie zabiegu i …
Ostatecznie kleszcz został urwany – lekarz nie usunął go w całości, a mimo to odesłał nas do domu z pozostałościami w uchu, bez dalszych zaleceń ani skierowania. Takie podejście jest dla mnie nie do przyjęcia – brak empatii, niechlujne wykonanie zabiegu i narażenie dziecka na niepotrzebny stres oraz możliwe komplikacje zdrowotne.
Zdecydowanie nie polecam. W przypadku dzieci szczególnie oczekuję kompetencji i wrażliwości, a tej wizyty nie zapomnimy przez długi czas — niestety z bardzo złych powodów.
Lekarz Pali przy pacjentach, opryskliwy, komentujący wygląd, mający problem do pacjenta. Przyszłam do niego nie raz. Kiedyś miałam problem z badaniami a dokładniej złe wyniki. Wyśmiał mnie i kazał iść. Więcej czasu spędza na komentowaniu. Będąc dzieckiem które miało 40 stopni gorączki gdy mnie badał komentował że nie ubrałam stanika. Miałam 11 lat i gorączkę, ledwo miałam siłe. Nie polecam potężnie.
Nie polecam potężnie.
Nie nazwałbym go lekarzem,na wizycie nawet nie zbadał mnie,nie miły,powinni go usunąć z tego stanowiska!!
Pan Doktor to rewelacyjny Gość. Bardzo szybko nawiązuje kontakt z pacjentem. Lekarz z powołaniem. Swój zawód traktuje jak służbę. Umawia się z pacjentem na konkretną godzine i trzyma sie harmonogramu. Niezwykle uprzejmy. Nie czekałem na wizyte dłużej niż 10 min., a byłem już wielokrotnie. Wyróżnia sie wśród lekarzy. Kompetentny i dokładny. Woli "pomęczyć" pacjenta niż go zbyć, a przede wszystkim kompetentny.
Najlepszy lekarz internista. Traktuje każdego pacjenta indywidualnie, widać, że zależy mu, żeby dojść do przyczyn chorób, a nie tylko przepisywać swoje "ulubione" leki. Trafnie diagnozuje. Ma świetny kontakt z pacjentem, nie ma problemu, żeby skonsultować się telefonicznie w pilnych sytuacjach. Lekarz z powołania, empatyczny, sympatyczny, umiejący cierpliwie wysłuchać pacjenta (starego , pacjenta - zaznaczam, jak w moim przypadku), cecha nie często spotykana u śpieszących się lekarzy, uprzejmy z wyjątkową łatwością nawiązania kontaktu z chorym. Polecam wszystkim, bo wierzę w Jego trafną diagnozę i skuteczną pomoc. .I nie jestem wyjątkiem w …
Lekarz z powołania, empatyczny, sympatyczny, umiejący cierpliwie wysłuchać pacjenta (starego , pacjenta - zaznaczam, jak w moim przypadku), cecha nie często spotykana u śpieszących się lekarzy, uprzejmy z wyjątkową łatwością nawiązania kontaktu z chorym. Polecam wszystkim, bo wierzę w Jego trafną diagnozę i skuteczną pomoc. .I nie jestem wyjątkiem w tej ocenie.
Polecam!
Doktor Totongi to nie tylko wspaniały lekarz, ale też człowiek ogromnej empatii i pełen poświęcenia dla pacjentów. Kompetentny, rzeczowy, potrafiący słuchać. Miałam ogromne szczęście, że trafiłam na tak świetnego lekarza i tak dobrego człowieka. Serdecznie Doktorowi za wszystko dziękuję.