Nie jestem zadowolona z efektów leczenia ortodontycznego. Aparat został zdjęty, mimo że zęby wciąż były widocznie krzywe – do dziś nie uzyskały prawidłowego ustawienia. Dodatkowo, po zdjęciu aparatu zęby były wykruszone – ubytki nie zostały w żaden sposób zabezpieczone ani estetycznie poprawione. Usłyszałam, że muszę to zrobić we własnym zakresie. Zaskoczyła mnie także zmiana cen wcześniej ustalonych wizyt podczas leczenia – zabrakło przejrzystości i spójności z początkowymi ustaleniami. Ceny wzrastały, mimo że cennik został przedstawiony na początku i cały czas mieliśmy do niego wgląd. Nie było wiadomo, ile zapłacimy danego …
Zaskoczyła mnie także zmiana cen wcześniej ustalonych wizyt podczas leczenia – zabrakło przejrzystości i spójności z początkowymi ustaleniami. Ceny wzrastały, mimo że cennik został przedstawiony na początku i cały czas mieliśmy do niego wgląd. Nie było wiadomo, ile zapłacimy danego dnia.
W bardzo pilnej sytuacji kontakt z gabinetem był wyjątkowo utrudniony – na wiadomość otrzymałam odpowiedź dopiero po ponad tygodniu, mimo że sprawa wymagała szybkiej reakcji. Kilkukrotnie próbowałam kontaktować się telefonicznie w godzinach pracy gabinetu, jednak pani doktor nie zaproponowała żadnego terminu wizyty. Odpowiedź dostałam dopiero po ponad tygodniu, a w przesłanej wiadomości nie było żadnych konkretnych informacji dotyczących terminu wizyty czy dalszego planu postępowania, ograniczając się do ogólnikowego stwierdzenia, że jest jeszcze za wcześnie na zakończenie retencji. Pani doktor nie mogła jednak tego stwierdzić, ponieważ ostatni raz jej gabinet odwiedziłam kilka lat wcześniej. Taki sposób komunikacji pozostawił mnie bez jasnych wskazówek i sprawił wrażenie powierzchownego podejścia do sprawy. Brak konkretnego terminu, mimo iż na odpowiedź czekałam bardzo długo.
Po zakończeniu leczenia otrzymałam zalecenie usunięcia wszystkich czterech ósemek. Do tej pory usunięto jedynie dolne, na górne czekam, aż się wyrżną. Zabiegi musiałam przeprowadzić prywatnie, co wiązało się z dodatkowymi kosztami. Zastanawiam się, czy taka kolejność była prawidłowa – uważam, że obecność ósemek mogła mieć wpływ na trwałość efektów leczenia, dlatego ich usunięcie powinno być zaplanowane przed zdjęciem aparatu, a nie dopiero po zakończeniu leczenia. Trudno oprzeć się wrażeniu, że większy nacisk położono na szybkie rozpoczęcie leczenia niż na jego długoterminową skuteczność i stabilność.
Dodam, że nie jestem odosobniona w swoich doświadczeniach – bliska mi osoba zrezygnowała z konsultacji u tej pani po tym, jak usłyszała, że to pacjent ma się dostosować do godzin proponowanych przez panią doktor, ponieważ ona nie zamierza dostosowywać się do terminów pasujących pacjentowi.
Żałuję, że podjęłam się jakiegokolwiek leczenia u tej pani. Już same wizyty na początku budziły we mnie wiele niepokoju i pytań, czy rzeczywiście powinny tak wyglądać. Wydałam sporo pieniędzy na leczenie, które nie przyniosło oczekiwanych rezultatów. Gdybym mogła cofnąć czas, zdecydowałabym się na innego specjalistę.
Absolutnie nie polecam.
Zęby mam dalej krzywe po noszeniu aparatu 2,5 roku, zeby sie rozchodza, niesymetryczna oś sam aparat jak dla mnie drogi do tego co miesięczna wizyta 50zl (za 5 minutowa wizyte), a niekiedy nawet 200zl. Jestem niezadowolona z efektów pracy pani doktor.
wreszcie moje dziecko ma proste,zdrowe zęby . I nie tak drogo jak myśleliśmy, sądząc po cenach we Wrocławiu Kasia z Igą
Kasia z Igą
Jest to osoba kompetentna, znajaca sie na rzeczy. Rozwiewa kazde watpliwosci oraz tlumaczy choroba i sposob leczenia. Jest osoba mila i zyczliwa w 100% poswiecajaca czas pacjentowi. Szczerze polecam.
doskonały kontakt, troska i życzliwość .bardzo polecam
doskonały kontakt, troska i życzliwość .bardzo polecam