Rejestracja, obsługa administracyjna, poczekalnia oraz ogólny standard placówki stoją na bardzo wysokim poziomie – pod tym względem gabinet okulistyczny nie budzi żadnych zastrzeżeń. Niestety jakość i sposób komunikacji ze strony lekarza są na bardzo niskim poziomie. Podczas wizyty brakowało odpowiedzi na podstawowe pytania medyczne, lekarz reagowała irytacją na próby dopytania, a komunikacja była mało zrozumiała i nieprzystępna. Nie uzyskałem jasnych informacji dotyczących dalszych zaleceń, sposobu postępowania ani wyjaśnienia istoty rozpoznania, co jest szczególnie istotne w przypadku poważniejszej diagnozy. Pacjent powinien mieć prawo zadawać pytania dotyczące swojego stanu zdrowia bez bycia ocenianym czy stygmatyzowanym – określanie pacjenta jako „agresywnego” wyłącznie z powodu zadawania pytań jest niedopuszczalne i poniżej wszelkiej krytyki. Cała wizyta sprawiała wrażenie formalnego „odhaczenia” konsultacji bez realnej rozmowy z pacjentem. Nie polecam i proszę o zwrócenie lekarzowi uwagi na pilną potrzebę poprawy komunikacji z pacjentem, co znajduje potwierdzenie również w innych opiniach.
WięcejMniej| Zaufanie do kompetencji | 5,0 |
Najlepsza okulistka w Toruniu, polecam .
Najlepsza okulistka w Toruniu, polecam
Lekarka antypatyczna, nieżyczliwa, po prostu niegrzeczna. Robiła mojej mamie lat 87 badanie na aparaturze, do której mama z racji niskiego wzrostu nie dosięgała. Zamiast podłożyć na krzesło choćby grubą książkę, dr Brożek pokrzykiwała na nią zniecierpliwiona, że ta odrywa oko od aparatury. To nie była jedyna przykra sytuacja w czasie tej wizyty. W czasie poprzedniej, mojej z kolei wizyty czułam się cały czas popędzana, tak, jakbym zabierała jej cenny czas. Kto ceni sobie swoje dobre samopoczucie, niech raczej omija jej gabinet z daleka.
nie polecam doktor Pestki okulistki z Matopatu nie wytlumaczyla mi ze poprzednia pani u ktorej sie lecze pomimo ze zmienila pacjentow na ,, tylko dzieci do 3 rż,, dalej przyjmuje stalych swoich pacjentow, nie spojrzala na karte zdrowia nie zrobila badania wzroku i nie wystawila zaswiadczenia o stanie zdrowia gdyz jak stwierdzila ,, nie ma kompetencji,, brak empatii z jej strony skarga zostala złożona jednak pod dywan
nie polecam doktor Pestki okulistki z Matopatu
nie spojrzala na karte zdrowia
brak empatii z jej strony skarga zostala złożona jednak pod dywan
Pani Doktor wykonała mojej mamie operację zaćmy obu oczu na NFZ. Mama jest bardzo wdzięczna. Pani Doktor wykonała operacje bardzo profesjonalnie, była uprzejma i bardzo dokładna. Po operacji mama miała zapewnione wizyty kontrolne, podczas których Pani Doktor bardzo dokładnie badała zoperowane oczy i udzielała potrzebnych porad. Pani Doktor jest doskonałym fachowcem. Małgorzata Lewicka
Małgorzata Lewicka
Nie polecam tej lekarki, ponieważ wykonouje zabieg i mimo powikłań uchyla się od przyjęcia na darmową wizytę. Zaprasza w terminie późniejszym na wizytę płatną, nie wysłuchując co się stało i jakie powikłanie nastąpiło. Jest to lekarz kompletnie bez jakiej kolwiek empatii i brakuje tej Pani podejścia do pacjenta/klienta. Nie polecam i odradzam ze względu na partaczenie zabiegów i nie brania za to konsekwencji. Sprawa najpewniej zakończy się w sądzie ale dopiero gdy inny lekarz poprawi to co należy poprawić... Jak macie ludzie trochę rozsądku to przemyślcie 2 razy skorzystanie z usług Pani Brożek-Pestki i szpitala Matopat. Ten szpital to nie jest ten sam co kiedyś, Matopat kiedyś by sobie nie pozwolił na takie skandale i traktowanie pacjentów prywatnych!!! Kiedyś to była klasa, a teraz co któraś osoba narzeka na ten szpital. Pewnie kwestia posiadania nie odpowiednich i bie odpowiedzialnych lekarzy...