Dla mnie bardzo super lekarz pod każdym względem. Podejście do pacjenta bardzo fajne tłumaczenie i omawianie choroby, badań też super. Nie wspomnę o operacji i opieki po niej.Ja będę polecać bo już dawno takiego ortopedy nie widziałam a też ich sporo było w moim życiu.
Bardzo długo, bo od kwietnia zastanawiałam się nad napisaniem tej opinii, ale doszłam do wniosku że powinnam może doktor ja przeczyta i sam jakieś wnioski wyciągnie. A więc tak zgłosiłam się z bólem / obrzękiem kolana po kucnięciu (przewlekłe bóle kolana od 3 lat ) po badaniu fizykalnym bez sprawdzenia chociaż USG, jak to stwierdził nie widzi potrzeby robienia USG diagnoza zapalenie gęsiej stopki ( no ok, ja się nie znam ) podanie blokady. Najgorsza rzecz na jaką mogłam się zgodzić !!! Przez dwa tygodnia noga praktycznie bez władzy, ból okropny , zatrzymanie miesiączki , krwiak, siniak widoczny do dziś ( mija 3 miesiące ). Po tygodniu zadzwoniłam z zapytaniem co z tym robić i fakt Pan doktor poprosił żebym przyjechała ponownie i nawet życzył powrotu do zdrowia, ale chyba ze względu na brak zaufania udałam się do innego lekarza. Diagnoza : Koślawość kolana ( w najbliższym czasie ostotomia ) , kolano niestabilne , boczne przyparcie rzepki z letaryzacja , obrzęk przyczepu proksymalnego mcl, lcl , uszkodzenie rogu łąkotki 1 stopnia, więzadła krzyżowe nadciągnięte to tak po krotce całego opisu nie będę wstawiała. Także tak u mnie wizyta wyglądała, w żarty typu jak boli od 3 lat to chyba słabo boli również chyba w danej sytuacji nie są na miejscu.. Może jest Pan dobrym ortopeda, ale ja chyba trafiłam nie w tym czasie. :/
Pan doktor Michał Derczyński,to wspaniały lekarz ortopeda,konkretny i sympatyczny specjalista. Godny polecenia i uwagi w Legionowie i w Szpitalu w Ciechanowie. Jestem bardzo wdzięczna ponieważ uratował mojemu mężowi nogę, która była w fatalnym stanie. Wizyta jest szybka, konkretna i na temat. Dziękuję.
Bardzo polecam- znakomity fachowiec. Ponadto zorganizowany, empatyczny i konkretny człowiek. Wizyta nie musi być długa, aby pacjent wyszedł z wiedzą na temat schorzenia i leczenia- oraz świadomością, że został potraktowany z zachowaniem wysokich standardów.
Empatyczny,dobrze zorganizowany-rzeczowy konkretny i szybki w działaniu,"Prawdziwy"Judym".Zdecydowanie polecam!
Bardzo sympatyczny, miły, konkretny, rzeczowy lekarz. Polecam w Legionowie NZOZ Legionowo ul. Sowińskiego 4
świetny specjalista, fachowiec, a przede wszystkim konkretny ortopeda w Ciechanowie. Szczerze polecam