lekarz Monika Lewandowska

1,7

Porażka, niekompetentna osoba, nic się nie dowiedzieliśmy po wizycie z dzieckiem. Szkoda pieniędzy, czasu i stres dla dziecka. Nie polecam nikomu.

Opinia w imieniu mamy, która straciła z dnia na dzień wzrok w jednym oku. Wizyta zarówno w szpitalu, jak i w przychodni trwa kilka minut. Badanie 30 sekund. Lekarz niezwykle nieprzyjemna, niezaangażowana, bez empatii. Nie chciała wydać zaświadczenia o utracie wzroku dla ubezpieczalni, kazała udać się do szpitala. W szpitalu mama usłyszała, że nie była hospitalizowana (bo nie leżała), więc odesłali do „pani doktor”. Ona powiedziała, że wyda dokument na kolejnej wizycie w przychodni. Oczywiście mijał czas, mam musiała zwalniać się z pracy, żeby jeździć po kolejnych ośrodkach itp. Dziś w przychodni lekarz udawała, że nie słyszy jak mama zapytała o zaświadczenie, po czym powiedziała, że wizyta kontrolna za 5 miesięcy. Po ponownym pytaniu o to powiedziała, że nie jest od wypisywania wniosków do ubezpieczalni. Na uwagę mamy, że chodzi o zaświadczenie, a nie uzupełnianie wniosków, mama została odesłana do pielęgniarki, która oczywiście nie wydała żadnych dokumentów, bo 14:30 to już za późno na pracę (a wizyta opóźniona o godzinę). Lekarz ma wadę wymowy i gdy mama dopytała o coś, czego nie zrozumiała usłyszała pytanie o problemy z jej inteligencją. Wszystko się we mnie gotuje. To nie jest stary lekarz z poprzedniego systemu. Skąd w ludziach taka podłość, brak uczuć i poczucie wyższości? Gdyby chociaż była wybitnym specjalistą, ale mama nie uzyskała ŻADNEJ pomocy okulistycznej, wizyty opóźnione o godzinę trwają po 5 minut. Ciężko w takim czasie stwierdzić coś innego niż “pani doktor”: nic się nie da zrobić. Nic tylko położyć się do grobu, albo jak mama, udać się do specjalistów prywatnie. Przypominam, że Lenka lekarki jest opłacana z NASZYCH podatków, a nie robi kompletnie nic oprócz doprowadzania ludzi do rozpaczy. ODRADZAM JEŚLI CHCĄ SIĘ PAŃSTWO RZECZYWIŚCIE LECZYĆ I NIE CHCĄ MIEĆ ZSZARGANYCH NERWÓW.

Przedmiotowe traktowanie pacjenta, zero empatii, trudno ocenić kompetencje bo nie było badania okulistycznego, spojrzenie zza biurka wystarczyło. Odradzam wizytę,strata czasu na oczekiwanie

Odradzam wizytę,strata czasu na oczekiwanie