Niestety nie polecam wizyty u tego lekarza. Moje dolegliwości bólowe pleców, z którymi zmagam się od 9 lat, zostały całkowicie zbagatelizowane. Pan doktor skupił się wyłącznie na mojej wadze, ignorując wieloletnią historię choroby i moje wyjaśnienia (że ból i tycie zaczęło się jak jeszcze byłam chuda). Wizyta zakończyła się jedynie wypisaniem leków przeciwbólowych na miesiąc, bez żadnych dodatkowych badań. Co więcej, lekarz uznał, że wizyta kontrolna jest zbędna. Bardzo nieprofesjonalne podejście i brak empatii.
Leczenie u Dr Loppe zaczęłam w styczniu 2023r. Doktor prowadził mnie w szpitalu i kazał zgłosić się po wypisie w celu dalszego leczenia. Wrażenie sprawdził bardzo dobrego,miłego i konkretnego, z poważnym podejściem do pacjenta. Pierwsze wizyty były dość konkretne. Niestety z końcem roku wizyty trwały kilka minut z czego połowę czasu Pan doktor narzekał, że ma pacjentów ponadto i za "podatkowych " zapłacą mu po pół roku oraz że nie będzie już tylu pacjentów przyjmował, bo mu się nie chce i nie opłaca. Pod koniec roku zgłosiłam się z kolejnymi dolegliwościami neurologicznymi. Lekarz stwierdził, że może to być "po covidowe" lub następstwem zmiany w mózgu, która nie wie co to może być. Niestety na badanie trzeba czekać kilka miesięcy. Z początkiem tego roku jednak zmienił zdanie i to zmiana to zapewne odbicie światła, a on nie widzi nic niepokojącego w tym co zgłaszam. Zaznaczę ,że pilne skierowanie z tymi dolegliwościami do neurologa dostałam z poradni i konsultowałam to także z reumatologiem i bardzo zaniepokoiły go opisywane objawy. Proponował zmianę skierowania na pilne. Dr Loppe sugerując się wynikami z przed ponad roku, które dotyczyły innego schorzenia, nie widzi podstaw aby zlecić pilne badania i wizytę wyznaczył za 4 miesiące. Zalecił konsultacje psychologiczną przy zawrotach głowy, problemem z zapamiętywaniem czy wysławianiem się. Najwyraźniej Pan doktor jest już zmęczony pracą i mu się nie chce, jak sam wspominał.
Dodam jeszcze, że nie jestem jedyną osobą która ma podobne spostrzeżenia i można zauważyć podobne u pacjentów w przychodni po wizytach.
Wspaniały lekarz z dużą empatią do pacjenta. Najlepszy neurolog jakiego znam. Drąży temat aż do skutku. Wdzięczna pacjentka
Empatia to drugie imię Pana doktora do tego połączona z ogromną wiedzą. Jeżeli ktoś lubi swoją pracę i poświęca się temu odrazu da się to odczuć. Lekarz z powołania. Prawidłowa diagnoza, połączona z właściwym leczniem = zdrowy pacjent😁
Fantastyczny człowiek. Pelen empatii do pacjenta, której próżno szukać u wielu innych lekarzy. Trafnie postawił diagnozę u naszego niepelnosprawnego syna a po czasie umowil nas na kontrolę chociaż nie miał wtedy dyżuru. Cierpliwy i komunikatywny.
Lekarz godny polecenia z zaangażowaniem podchodzi do pacjenta, uprzejmy ,wytlumaczy szuka diagnozy za wszelką cenę widać ,że lekarz z powołaniem. Polecam w 100%
Lekarz z dużą wiedzą! Jeden z najlepszych neurologów z jakimi się spotkałem. Miły, uprzejmy, świetne podejście do pacjenta. Polecam!