lekarz Zbigniew Pietrzak

1,2
1,4

Pan sędziwy, jednak z pewnością ma ogromną wiedzę. Nie opiniuje naprzód, jeśli choroba nie jest zbadana. Wydaje mi się, że wie co robi.

Znachor bylby w stanie lepiej pomóc niż wizyta u tego "lekarza". Poniża, wyszydza i nasmiewa się z wyglądu do tego stopnia, ze slysza to inni pacjenci oczekujacy na wizyte. Szczerze nie polecam, dla wlasnego zdrowia.

W dniu 9.04 odbyłam wizytę w ramach świadczenia zdrowotnego finansowanego przez NFZ. Od wielu miesięcy zmagam się z bardzo silnymi bólami głowy, którym towarzyszą światłowstręt, zawroty głowy oraz mdłości. Leki przeciwmigrenowe, które dotychczas stosowałam, przestały działać, a dolegliwości uniemożliwiają mi normalne funkcjonowanie, w tym wykonywanie pracy zawodowej. Podczas wizyty szczegółowo opisałam lekarzowi swoje objawy. Zostałam jednak potraktowana w sposób skrajnie nieprofesjonalny i upokarzający. Lekarz wyśmiał moje dolegliwości, szydził ze mnie oraz w sposób arogancki oświadczył, że skierowanie na rezonans magnetyczny "kosztuje państwo 1300 zł", a ja jestem "leniwa" i "nierobem". …

Podczas wizyty szczegółowo opisałam lekarzowi swoje objawy. Zostałam jednak potraktowana w sposób skrajnie nieprofesjonalny i upokarzający. Lekarz wyśmiał moje dolegliwości, szydził ze mnie oraz w sposób arogancki oświadczył, że skierowanie na rezonans magnetyczny "kosztuje państwo 1300 zł", a ja jestem "leniwa" i "nierobem". Pomimo poważnych objawów odmówił wystawienia zwolnienia lekarskiego oraz przerwał rozmowę, nie przeprowadzając wywiadu medycznego w sposób rzetelny. Pielęgniarce polecił wpisać w dokumentacji medycznej nieprawdę – że „nic mi nie dolega”.

Uważam takie zachowanie za niedopuszczalne, niezgodne z etyką lekarską, przepisami prawa oraz prawami pacjenta. Wizyta pozostawiła mnie w ogromnym stresie i poczuciu upokorzenia.

Lekarz przyjmuje w Krotoszynie, trzęsie się, jest znerwicowany. Zapytał mi się po co w ogóle do niego przyszłam i stwierdził, że i tak nie pomoże mi. Jest niemiły, pyta o wykształcenie, zero jakiegokolwiek kultury i kompetencji. Dziwi mnie, że przychodnia pozwala na takie zachowania.

Zgadzam się z większością opinii na temat tego lekarza. Przede wszystkim brak jakiegokolwiek szacunku i próby zrozumienia dla pacjenta. Pan doktor wygłaszał przy mnie swoje negatywne opinie na mój temat, zapytał nawet jakie mam wykształcenie i usłyszawszy że wyższe pokusił się o opinie że nic z mojej strony nie wskazuje że faktycznie takie mam.

Z całym szacunkiem ale totalnie nie dla pana doktora.. niemiły przemądrzały.. podczas badania zamiast skupić się na pacjencie rozmawia sobie z pielęgniarką

Zgadzam się z opiniami poprzedników. Lekarz szydzi ze swoich pacjentów. Zgłosiłam się z silnymi bólami głowy, po wykonaniu rezonansu głowy stwierdził że mam dać sobie spokój i rodzic dzieci. Rolę kobiety sprowadził do prokreacji. Dodał że są bóle głowy których nie da się uzasadnić oraz że istnieją bóle głowy postosunkowe. Doradził nawet że mogę się na nie powołać gdy nie będę chciała współżyć z partnerem. Wielokrotnie nawiązywał do tematów związanych z seksem. Podczas wizyty czułam się upokorzona. Lekarz nie przeprowadził żadnych badań fizykalnych, nie zebrał szczegółowego wywiadu medycznego . Nie polecam. Brak profesjonalizmu i kultury osobistej

Nie polecam wizyt u Pana doktora. 10 lat temu wykryto u mnie torbiel szyszynki. Przez wiele lat leczył mnie lekarz z Wrocławia. Z racji tego że zmieniłam miejsce zamieszkania byłam zmuszona zmienić również lekarza. Mój poprzedni lekarz zalecił mi kontrolny rezonans co 3 lata. Mam też stwierdzone migreny. U Pana doktora Pietrzak byłam dwa razy. Dał mi skierowanie na rezonans i zaznaczył przy tym że jest to już ostatni bo więcej już nie potrzebuje ( torbiel zaznaczę że wciąż mam). Na wizycie poinformowałam go że mam straszne bóle głowy i zdazylo mi się nawet stracić przytomność. Zbagatelizował to , nawet nie wpisał tego do karty. Wydawało mi się że wcale mnie nie słucha.

Leczę się od lat i pierwszy raz lekarz odnosił się do mnie w ten sposób.Wizyty u tego Pana nie polecam,chyba że macie Państwo za niskie ciśnienie:-)Brak kompetencji, arogancja i buta podczas wizyty,lekceważenie pacjenta.Zdecydowanie nie polecam!