Podczas wizyty dotyczącej obowiązkowych szczepień zgłaszałem swoje obawy związane z wcześniejszym wystąpieniem niepożądanego odczynu poszczepiennego (NOP) u mojego dziecka po poprzednim szczepieniu. Oczekiwałem rzetelnego wyjaśnienia sytuacji, omówienia możliwych przeciwwskazań oraz indywidualnej oceny stanu zdrowia dziecka. W mojej ocenie pani doktor nie uwzględniła w wystarczającym stopniu zgłaszanych przeze mnie obaw i wywierała presję na wykonanie kolejnego szczepienia pomimo wcześniejszych problemów zdrowotnych związanych ze szczepieniem. Dodatkowo zostałem poinformowany o zgłoszeniu sprawy do sanepidu, co odebrałem jako działanie wywierające dodatkową presję zamiast rzeczowego wyjaśnienia sytuacji medycznej. Nie polecam !