dr n. med. Agnieszka Biczysko-Mokosadr n. med. Agnieszka Biczysko-Mokosa - zdjęcie profilowezdjęcie #1zdjęcie #2zdjęcie #3

dr n. med. Agnieszka Biczysko-Mokosa

Endokrynolog dziecięcy, Pediatra, Diabetolog dziecięcy

O mnie

Choroby dzieci przebiegają zazwyczaj inaczej niż dorosłych. Różne są wytyczne dotyczące diagnostyki czy leczenia. Jako endokrynolog i diabetolog dziecięcy zawsze biorę pod uwagę specyfikę okresu rozwojowego i dostosowuję do niej decyzje terapeutyczne.

W 1999 r. ukończyłam z wyróżnieniem studia na Wydziale Lekarskim Pomorskiej Akademii Medycznej (aktualnie Pomorski Uniwersytet Medyczny). Od 2001r jestem zatrudniona w Klinice Pediatrii, Endokrynologii, Diabetologii, Chorób Metabolicznych i Kardiologii Wieku Rozwojowego PUM w Szczecinie, gdzie pracuję jako lekarz i nauczyciel akademicki. Prowadzę zajęcia dydaktyczne w języku polskim i angielskim. W 2009r uzyskałam tytuł specjalisty w dziedzinie pediatrii. W 2013r otrzymałam stopień naukowy doktora nauk medycznych za pracę pt. „Ocena efektów terapii oraz metod przewidywania wzrostu ostatecznego u dzieci z niedoborem hormonu wzrostu leczonych rekombinowanym, ludzkim hormonem wzrostu w regionie Pomorza Zachodniego, w latach 2000 – 2010”. W 2017r uzyskałam tytuł specjalisty endokrynologii i diabetologii dziecięcej. W czasie dwudziestoletniej praktyki zawodowej zdobyłam doświadczenie zarówno w pracy szpitalnej jak i ambulatoryjnej. Jestem członkiem Polskiego Towarzystwa Endokrynologii i Diabetologii Dziecięcej. Regularnie biorę udział w zjazdach, konferencjach naukowych oraz projektach badawczych z ww dziedzin. Jestem autorem i współautorem ponad 40 prac naukowych. Dodatkowo poszerzam swoje umiejętności uczestnicząc w kursach z ultrasonografii tarczycy.

Oferuję usługi z zakresu diagnostyki i leczenia:

Chorób endokrynologicznych:

choroby tarczycy; usg tarczycy
zaburzenia wzrastania (niskorosłość i wysokorosłość)
zaburzenia odżywiania (otyłość i jadłowstręt psychiczny)
opóźnione i przedwczesne dojrzewanie płciowe
zaburzenia miesiączkowania
choroby nadnerczy i in.
Jak pracuję?

Wizytę rozpoczynam od poznania dziecka i zebrania wywiadu lekarskiego (często sięgając okresu noworodkowego). Proszę więc przygotować:

książeczkę zdrowia dziecka (w przypadku zaburzeń wzrastania z uzupełnionymi w POZ badaniami bilansowymi),
karty informacyjne z pobytów w szpitalu,
wyniki dotychczas wykonanych badań obrazowych,
aktualne wyniki badań laboratoryjnych (w przypadku chorób tarczycy co najmniej TSH i fT4),
inną dokumentację medyczną.
Po analizie historii choroby każdy pacjent jest badany. W razie wskazań wykonuję usg tarczycy. Na zakończenie wizyty Rodzic otrzymuje pełną informację o stanie zdrowia dziecka oraz zalecenia (karta informacyjna z wizyty).

Najlepsza z cudownym podejściem o wielkim sercu Szkoda ,że nie leczy młodzieży Prowadziła mnie tyle lat i aż żal mi było odejść od Pani doktor

Nigdy nie spotkałam się z lepszym podejściem do pacjenta niż w przypadku pani Agnieszki ,prowadziła mnie od moich początków i nie pozostawiała po wizytach żadnej wątpliwości ani nie rozwiązanych pytań .Z całego serca dziękuję ☺️