mgr Agnieszka Wiśniewskamgr Agnieszka Wiśniewska - zdjęcie profilowezdjęcie #1zdjęcie #2zdjęcie #3zdjęcie #4zdjęcie #5zdjęcie #6zdjęcie #7

mgr Agnieszka Wiśniewska

Fizjoterapeuta

Nikt nie ocenił jeszcze tego lekarza.
Bądź pierwszym pacjentem, który wystawi mu opinię!

O mnie

Jestem magistrem fizjoterapii, w swojej pracy łącze różne metody terapeutyczne tak aby zwiększyć efekty swojej pracy terapeutycznej. Wykorzystuje terapie manualną, suche igłowanie, akupunkturę , masaż oraz techniki Access Bars oraz Access Body Process aby twój umysł współgrał z ciałem.

Ukończyłam Wyższą Szkołę Rehabilitacji w Warszawie. Specjalizuje się w Ortopedii. Swoją pracę opieram na terapii manualnej wykorzystując techniki z Medycyny Manualnej wg FRSc. Dzięki ciągłemu pogłębianiu swojej wiedzy nie tylko z zakresu fizjoterapii ale również z Tradycyjnej Medycyny Chińskiej oraz naturalnych metod wspierania organizmu podchodzę do pacjenta w sposób holistyczny, co daje jeszcze lepsze i trwalsze efekty w terapii.
Oprócz pracy z pacjentami ortopedycznymi i bólowymi współpracuje ze sportowcami z Polskiego Związku Kickboxingu na turniejach międzynarodowych oraz zgrupowaniach krajowych. Przez wiele lat sama byłam zawodniczką tej dyscypliny na arenie międzynarodowej. Dlatego rozumiem specyfikę tego sportu od zaplecza, co pozwala mi jeszcze lepiej dopasować odpowiednie techniki w każdym trybie treningowym i startowym zawodnika.

Ukończone szkolenia:
Medycyna Manualna wg FRSc - moduł I Podstawy Koncepcji
Medycyna Manualna wg FRSc - moduł II Metody Narzędziowe
Medycyna Manualna wg FRSc - moduł III Łańcuchy Synkinetyczne
Medycyna Manualna wg FRSc - moduł IV Manipulacje i Zwarcia
Medycyna Manualna wg FRSc - moduł V Stany Trudne
Hirudoterapia w nowoczesnej Fizjoterapii z elementami FRSc
Terapia pijawką u pacjentów po COVID-19
Rehabilitacja stomatologiczna. Dysfunkcja czaszkowo - żuchwowo - kręgosłupowa w teorii i praktyce.
Terapia Manualna i Igłoterapia w ujęciu klinicznym. - moduły I, II, III
Anatomia palpacyjna - moduły I, II, III
Warsztat - Terapia zatok w praktyce fizjoterapeuty.
Warsztat - Warsztat z zastosowania technik zwarć w ciężkich dolegliwościach narządu ruchu.
Terapia Trzewna - Wybrane zagadnienia dla fizjoterapeutów i terapeutów manualnych.
Access Bars
Access Body Process -MTVSS (Molecular Terminal Valence Sloughing System)