W swojej pracy zajmuje się stomatologią zachowawczą, endodoncją, chirurgią oraz protetyką. Połączenie zabiegów zaliczających się do wyżej wymienionych specjalizacji umożliwia przewidywalne oraz kompleksowe leczenie pacjentów.
Zajmuje się również leczeniem kanałowym z użyciem mikroskopu- wykonuje zarówno leczenie pierwotne, jak i wtórne (reendo).
Systematycznie podnoszę swoje kwalifikacje i pogłębiam wiedzę uczestnicząc w szkoleniach oraz konferencjach w zakresie stomatologii estetycznej, protetyki oraz kompleksowego planowania leczenia.
W pracy klinicznej wykorzystuje powiększenie pola zabiegowego w postaci mikroskopu i lup stomatologicznych. Jego zamiłowanie do nowoczesnych technik i materiałów stomatologicznych przekłada się na najwyższy poziom świadczonych usług. Wykazuje się ogromną dbałością o najdrobniejsze szczegóły aby zapewnić naszym pacjentom nie tylko zdrowy ale i piękny uśmiech na lata.
W latach 2022-2023 pracowałem jako asystent dydaktyczny w Zakładzie Stomatologii Zachowawczej i Endodoncji UM w Łodzi, gdzie prowadziłem zajęcia kliniczne ze studentami, skupiając się m.in. na wdrażaniu nowoczesnych technologii diagnostycznych.
Znajomość języków obcych:
- Angielski
- Niemiecki
Mogę z czystym sumieniem polecić Pana doktora, pełen życzliwości i empatii z wysokim poczuciem estetyki. Usługa wykonana profesjonalnie. Na pewno wrócę.
Dr Aleksander jest znakomitym lekarzem. Nastawiony bardzo pozytywnie do pacjenta, ma dużo cierpliwości. Na wszystkie pytania odpowiada i wyjaśnia. Szczegółowo wyjaśnia co należy zrobić i jak. Ma dużo empatii zawsze uśmiechnięty.