Nasza wizyta u dr n. med. Dobrosławy Kwiecińskiej w ramach NFZ była jednym z najgorszych doświadczeń medycznych, z jakimi mieliśmy do czynienia jako rodzice. Badanie naszej kilkumiesięcznej córki trwało kilkanaście sekund i było przeprowadzone w sposób skrajnie pobieżny, mechaniczny i – w naszej ocenie – nieodpowiedni dla niemowlęcia. Sposób obchodzenia się z dzieckiem wzbudził nasz poważny sprzeciw i niepokój. Ruchy wykonywane wobec córki były gwałtowne i nieadekwatne do jej wieku, a cała wizyta sprawiała wrażenie wykonywanej „za karę”. Zabrakło jakiejkolwiek empatii, delikatności i elementarnego poczucia odpowiedzialności za małego pacjenta. Lekarka …
Lekarka nie zebrała rzetelnego wywiadu medycznego, nie interesowała się historią zdrowia dziecka ani dokumentacją, którą przedstawiliśmy. Na nasze pytania odpowiadała zdawkowo, niechętnie i bez jasnego uzasadnienia medycznego. Komunikacja była utrudniona, a postawa lekarza arogancka i lekceważąca.
Postawiona diagnoza od początku wzbudzała nasze wątpliwości i została w krótkim czasie zakwestionowana przez innych specjalistów, którzy nie potwierdzili wskazywanego problemu. Utwierdziło nas to w przekonaniu, że wizyta była nieprofesjonalna i pozbawiona należytej staranności.
Nie polecamy.
Profesjonalizm, kompetencja, życzliwość i indywidualne podejście do pacjenta! Polecam i to bardzo!!!
Niekompetentna, brak zainteresowania problemem pacjenta, chamska, pomimo przedstawienia wyników badań nie chciała udzielić pomocy i nie udzieliła jej. Nie polecam, stracony czas i nerwy.
Byłem u tej Pani 2 razy. Nie polecam lekarza ze względu na obojętne podejście do pacjenta, nieprofesjonalny agresywny makijaż i kompletny brak zainteresowania historią choroby i jej kontekstem. Zastosowanie się do wskazań pani Dobrosławy nie przyniosło żadnej poprawy zdrowia.