lekarz Dorota Borek-Lupa

Dermatolog

Bylam dzis 1 raz na wizycie u lek. Doroty Borek - Lupy Jestem poruszona. Nie do takich lekarzy przyzwyczajona jestem. Pytanie o powod wizyty zostalo oklauzulowane uwaga, ze pani nie ma czasu, gdyz ma 60 pacjentow. No coz, nie moim problemem jest org.sluzby zdrowia. Sama nie narzekam przed uczniami na system oświaty, poza nimi. Jestem przyzwyczajona do wywiadu u solidnych lekarzy, tu Pani mi przerwala uwaga, ze to ona prowadzi rozmowe, a jak sie mi jej sposob nie podoba, to mam sobie znalezc innego lekarza. Usmiech moj na ten wybuch …

Bylam dzis 1 raz na wizycie u lek. Doroty Borek - Lupy
Jestem przyzwyczajona do wywiadu u solidnych lekarzy, tu Pani mi przerwala uwaga, ze to ona prowadzi rozmowe, a jak sie mi jej sposob nie podoba, to mam sobie znalezc innego lekarza. Usmiech moj na ten wybuch ego mlodej lekarki skwitowala, ze jestem bezczelna, a ona sie stara.
No i ze ma dobry kontakt z pacjentami i ze sa zachwyceni. Moga.
Proponujac nowy lek poprosila o zgode psychiatry. Gdy zadeklarowalam, ze od razu napisze esemesa, by byla spokojna, oburzyla sie, ze teraz mam jej sluchac. Czulam sie jak w kiepskiej szkole.
Zdziwilam sie skoro chwali sie kompetencja, sama rzeczy nie sprawdzi. Na szczescie chcisla sie zabezpieczyc, potem sprawdzila.
Nie sluchala mnie, bo przepisala lek na skore glowy. Gdy jej odp, ze nie mam tam dolegliwosci, odwolala sie do tego, co mowilam, tylko ze wyrwanego z kontekstu. Wspominalam ze w historii choroby, ze kiedys po 15 latach ze stresu obsypalo mi glowe.
Wciaz akcentowala, ze musi to wszystko sobie uporzadkowac, jakby sie bala i ze chcialaby by bylo milo, skoro ma leczyc, ona tak nie lubi. Wiem, ze lubi, by bylo powaznie i kolejny raz odradzila mi siebie jako lekarza. Nie bylo to logiczne, bo jednoczesnie dala mi skierowanie na badania i kazala przyniesc wyniki.
Przyjelam rade, ale to nie koncert zyczen, tylko praca na NFZ. Chetnie znalazlabym innego lekarza, cudowna wieloletnia moja p.dr Lesinska juz na emeryturze.
Gdy sie rejestrowalam, pani wyszla z gabinetu i przy oczekujacych pacjentach glosno stw. " jednak pani sie rejestruje. Nie dalam sie sprowokowac rozczarowana.