mgr Dorota Dyksowskamgr Dorota Dyksowska - zdjęcie profilowe

mgr Dorota Dyksowska

Psycholog, Psychoterapeuta

4,8

O mnie

Jestem psychologiem klinicznym i psychoterapeutą poznawczo-behawioralnym (uprawnienie nr 133) a także superwizorem terapii poznawczo-behawioralnej
(certyfikat Oxford Cognitive Therapy Center/Centrum Terapii Poznawczo-Behawioralnej).

Na …

Na co dzień pracuję z osobami dorosłymi, które mają problemy w relacjach z innymi, nie radzą sobie ze swoimi emocjami, cierpią z powodu odczuwanego lęku, dolegliwości psychosomatycznych czy depresji, doświadczają natrętnych myśli i kompulsji, a także z osobami borykającymi się z problemami wynikającymi z zaburzeń osobowości.

W pracy terapeutycznej stosuję metody terapii poznawczo-behawioralnej oraz metody terapii schematu.

Wiele lat współpracowałam z Poradnią PRATERA w Warszawie oraz Centrum Terapii Poznawczo – Behawioralnej, gdzie wciąż prowadzę zajęcia dydaktyczne i jestem superwizorem sprawującym merytoryczną opiekę nad osobami szkolącymi się w nurcie terapii poznawczo-behawioralnej.

Jestem członkiem Polskiego Towarzystwa Terapii Poznawczo -Behawioralnej oraz Przewodniczącą Zarządu Polskiego Stowarzyszenia Terapii Poznawczej i Schematu (www.pstps.org.)

Obecnie, wraz ze współpracownikami, rozwijam w Milanówku projekt Pracowni PSYCHOKONCEPT, którego celem jest kompleksowe wsparcie osób poszukujących pomocy psychologicznej lub psychoterapeutycznej oraz w obszarze rozwoju osobistego i szeroko rozumianej higieny zdrowia psychicznego.

Zapraszam do kontaktu.

Tak, zdecydowanie polecam. Zawsze podczas spotkań czułam duży komfort psychiczny co moim zdaniem stwarza ogromną przestrzeń powrotu do zdrowia. Jednym słowem kompetentny lekarz

Jednym słowem kompetentny lekarz

bardzo profesjonaly psycholog. Pomógł mi definitywnie (mam nadzieje) pokonać lęk paniczny. Podchodzi do człowieka za zrozumieniem a do tego wydaje się być bardzo dobrze przygotowana metodologicznie.

Bardzo fachowy psycholog dokładna , zdecydowanie polecam wszystkim.

Bardzo fachowy psycholog dokładna , zdecydowanie polecam wszystkim.

Zdecydowanie polecam, Pani Dorota pomogła mi poradzić sobie z nerwicą, która trwała kilka lat. Terapia była bardzo skuteczna, a przy okazji przebiegała w atmosferze zrozumienia i bezpieczeństwa co też jest nie bez znaczenia. Terapię wspominam jako jedno z ważniejszych przeżyć w moim życiu. To co wzbudzało we mnie bardzo duże poczucie zaufania to bardzo uczciwe podejście do kwestii terapii ze strony Pani Doroty.