Nie polecam pani doktor Ewy Nowackiej. Przez 14 lat moje dzieci pozostawały pod opieką przychodni w Zgorzelcu na ul. Reymonta. Niestety po ostatnich doświadczeniach zdecydowałam się przenieść dzieci do innej przychodni. Ze względu na sposób prowadzenia i leczenia pani doktor. Podczas pierwszej wizyty dziecko miało gorączkę oraz kaszel. W zaleceniach dostaliśmy jedynie wietrzenie pokoju, 3 łyżki miodu do herbaty oraz stosowania paracetamolu na gorączkę. Nie zalecono żadnych dodatkowych działań wspomagających leczenie takich jak inhalacje czy leczenie objawowe kaszlu. Następnego dnia gdy objawy stały się bardziej nasilone ponownie zgłosiliśmy się do przychodni. Pani doktor nie zaproponowała żadnej modyfikacji leczenia, lecz skierowała dziecko do szpitala. Z przeprowadzonego testu wyszło że dziecko nie ma grypy. A powód kaszlu jest pani doktor nieznany, dlatego skierowano nas do dalszego leczenia w warunkach szpitalnych. W mojej ocenie zabrakło próby dalszej diagnostyki i leczenia na poziomie podstawowej opieki zdrowotnej, przed skierowaniem do szpitala. Dodatkowo pobyt w szpitalu wiązałby się z narażeniem dziecka na inne infekcje. Niestety również sposób komunikacji podejścia do małego pacjenta było mało empatyczne i mało delikatne, co miało dla nas duże znaczenie jako rodziców.
Z powodu powyższych doświadczeń, podjęłam decyzję o zmianie placówki medycznej.
Niemiła i bardzo nieuprzejma. Nie słucha co mówi pacjent. Nie zapisała, a nawet wręcz ZABRONIŁA zażywanie jakichkolwiek leków przy bardzo silnym przeziębieniu, któremu towarzyszył mocny kaszel, gorączka. Wykluczyła stosowanie jakiegokolwiek syropu czy kropli na katar, a nawet rutinoscorbinu czy witaminy c. Odesłała pacjenta do domu bez żadnych leków, jedynie ze skierowaniem na badanie krwi. Absolutnie nie polecam, a wręcz odradzam.
Lekarz nie potrafi odpowiedzieć jakie jest dawkowanie środków przeciwgorączkowych a co dopiero osłuchać. Płuca niby czyste a u innego lekarza (po kilkunastu) godzinach zaawansowane zapalenie oskrzeli.