lekarz Jacek Kabziński

Urolog

3,7
3,6
3,6

W sierpniu miałem wizytę u tego lekarza. W mojej ocenie przebieg wizyty był skandaliczny i nie odpowiadał podstawowym standardom profesjonalnego kontaktu lekarza z pacjentem. Lekarz prezentował wobec mnie lekceważący, arogancki i nieuprzejmy stosunek, wielokrotnie przerywał mi wypowiedź, uciszał mnie, odmówił rzeczowego wysłuchania przedstawianych przeze mnie informacji oraz formułował pod moim adresem komentarze, które odebrałem jako poniżające i obraźliwe. Na wizytę u urologa zostałem skierowany przez lekarza podstawowej opieki zdrowotnej. Wcześniej odbyłem prywatną konsultację urologiczną w związku z wystąpieniem u mnie stanu zapalnego. Podczas tej wizyty lekarz miał również do wglądu …

Na wizytę u urologa zostałem skierowany przez lekarza podstawowej opieki zdrowotnej. Wcześniej odbyłem prywatną konsultację urologiczną w związku z wystąpieniem u mnie stanu zapalnego. Podczas tej wizyty lekarz miał również do wglądu wynik mojego badania PSA z marca 2026 r., którego poziom był podwyższony.

W związku z tym lekarz zalecił mi: powtórzenie badania PSA, wykonanie badania ogólnego moczu, odbycie kontrolnej wizyty u urologa za około trzy miesiące.

W celu realizacji powyższych zaleceń udałem się do lekarza rodzinnego. Lekarz POZ również miał wgląd w wynik mojego wcześniejszego badania PSA i uznał za zasadne wykonanie ponownego badania PSA oraz badania moczu. Wystawił mi stosowne skierowania, w tym skierowanie do lekarza urologa. Z tym właśnie kompletem informacji zgłosiłem się do dr. Jacka Kabzińskiego. Podczas wizyty próbowałem spokojnie przedstawić lekarzowi powyższe okoliczności oraz wyjaśnić, z jakiego powodu zostałem skierowany do urologa i jakie zalecenia otrzymałem od lekarzy, którzy wcześniej mnie konsultowali. W trakcie mojej wypowiedzi lekarz zaczął mi przerywać i powiedział: „Dobra, dobra, naczytał się pan głupot w Internecie i przychodzi pan i zabiera czas.”

Byłem tym stwierdzeniem zaskoczony, ponieważ nie zgłosiłem się do lekarza na podstawie informacji znalezionych w Internecie. Wyjaśniłem, że zostałem skierowany przez lekarza POZ, a wcześniej odbyłem również prywatną konsultację urologiczną.

W odpowiedzi usłyszałem: „Ci lekarze widać się uczą i nie wiedzą, co mówią, a gadają głupoty.” Próbowałem wyjaśnić lekarzowi, że nie rozumiem tego komentarza i że jako pacjent oczekuję od lekarza profesjonalnej oceny mojego stanu zdrowia.

Zamiast umożliwić mi swobodne przedstawienie informacji lekarz wielokrotnie mi przerywał i uciszał mnie słowami „dobra, dobra”.

Wizyta od początku przebiegała w sposób pośpieszny i nacechowany wyraźnym lekceważeniem mojej osoby oraz informacji, które próbowałem przekazać. Miałem ze sobą również większy pakiet wyników badań laboratoryjnych.

Po zobaczeniu liczby przedstawionych przeze mnie wyników lekarz powiedział:
„Jezu, ile badań, co za głupota” oraz stwierdził, że zamiast wykonywać tego rodzaju badania powinienem „zabrać się za robienie PKB”. Uważam tego rodzaju wypowiedzi za całkowicie nieprofesjonalne i nieakceptowalne.

Odradzam korzystanie z pomocy tego lekarza. Cechuje go brak kultury osobistej i całkowity brak przygotowania do kontaktu z pacjentem.

Wspaniały lekarz i człowiek.Ogromna wiedza i kompetencja,doskonały chirurg.Doskonały specjalista urolog,trafne diagnozy i sposób leczenia.Spokojnie i rzeczowo wyjaśnia problem,bardzo życzliwy.Polecam każdemu. Wdzięczny pacjent Zbyszek

Wdzięczny pacjent Zbyszek

zapisał antybiotyk, bez szukania przyny

zapisał antybiotyk, bez szukania przyny

Doskonały urolog, konkretny, z dużym doświadczeniem, rozpoznanie choroby na 100 %, leczenie bardzo skuteczne. POLECAM z całą odpowiedzialnością !!!!!

Jest najlepszym urologiem. Uratował mi życie. Jestem Jemu dozgonnie wdzięczna. Teraz mogę żyć spokojnie. Wszystkim pacjentom szczerze i gorąco polecam doktora Jacka Kabzińskiego.

Przyszedłem z książkowym problemem a przeszedłem przez piekło, nie odpowiednio dobrane leki lub dawkowanie, trzy tygodnie leczenia błędu, dobry chirurg ale rozpoznanie i leczenie to jego słaba strona, liczne i kosztowne wizyty.

Rzeczowy, nie lubi sie rozczulać, działa zdecydowanie. POLECAM!!!

Rzeczowy, nie lubi sie rozczulać, działa zdecydowanie. POLECAM!!!