dr n. med. Jan Peszko

Ortopeda, Traumatolog

4,1
3,5
3,5

W dniu 25.06.2025 o godz. 15:30 zgłosiłem się na umówioną, odpłatną wizytę do dr Peszki w Szpitalu Bonifratrów, z powodu torbieli w okolicy łokcia lewej ręki. Po krótkim oględzinach i szybkim badaniu USG, w gabinecie zabiegowym wykonano punkcję miejscową. Cała wizyta, łącznie z wypisaniem karty, trwała zaledwie 17 minut. Mam uzasadnione podejrzenie, że właśnie tyle trwało moje oczekiwanie na przyjęcie – co przy planowanym czasie 30 minut na pacjenta może świadczyć o pośpiechu i chęci „załatwienia” sprawy jak najszybciej. Po zabiegu zostałem poinformowany jedynie o konieczności kontroli za trzy tygodnie …

Po zabiegu zostałem poinformowany jedynie o konieczności kontroli za trzy tygodnie – nie przekazano mi żadnych szczegółowych informacji na temat możliwości ponownego gromadzenia się płynu ani ram czasowych, w jakich mogłoby to nastąpić. Około godziny 22:30 tego samego dnia zdjąłem plaster z łokcia, a już pół godziny później torbiel ponownie się wypełniła – osiągając tę samą wielkość, co przed wizytą. Po konsultacji u specjalisty z tej dziedziny oznacza to, że płyn nie został odciągnięty do końca, co mogło zostać potwierdzone poprzez ponowne wykonanie USG – jednak, jak można się domyślać, zabrakło na to czasu.

W dniu następnym, tj. 26.06.2025, zgłosiłem swoją skargę w recepcji. Otrzymałem informację, że dr Peszko przyjmuje jedynie w środy i że otrzymam odpowiedź 02.07 – niestety, do tego nie doszło. Moja prośba o poinformowanie lekarza o całej sytuacji została całkowicie zignorowana.

Koszt wizyty – 350 zł plus 130 zł za biopsję – nie jest mały. Jednak nie chodzi tu wyłącznie o pieniądze, a przede wszystkim o podejście lekarza do pacjenta. Niestety, nie jest to moje pierwsze negatywne doświadczenie z dr Peszką – w 2021 roku również skorzystałem z jego usług w związku z problemem ścięgna Achillesa, i także wtedy nie otrzymałem rzetelnej pomocy, co skłoniło mnie do zmiany specjalisty.

Uważam, że w moim przypadku zabrakło podstawowej empatii, dokładności i profesjonalizmu, których pacjent ma prawo oczekiwać, szczególnie podczas prywatnej wizyty. Niestety – nie polecam

Pierwszy raz byłam u Pana Doktora naście lat temu ,gdy pojawia się problem zawsze idę do Niego . Świetny specjalista ,dokładny ,skuteczny . Trzy pokolenia z mojej rodziny chodziło do dr.Peszko .Dla nas jest najlepszy

Wizyta z synem. Na wstępie powiedziałam, że przyszłam na wizytę kontrolną kręgosłupa syna ale, że w związku z tym, że syn kilka dni wcześniej niefortunnie zeskoczył i bolała go stopa poprosiłam też o konsultację w sprawie tej stopy, Miałam ze sobą opis prześwietlenia stopy mówiący, że prześwietlenie nie wykazało żadnych zmian. Chodziło mi o ewentualne zalecenia kiedy będzie mógł ćwiczyć na wf-ie. Pan doktor zbadał stopę, dał zalecenia a następnie powiedział, że to już koniec wizyty ponieważ podczas jednej wizyty on może wykonać tylko jedną usługę. Gdy powiedziałam, że nie wiedziałam, że tak jest, odpowiedział: " No to teraz pani już wie." Rezultat- kilka miesięcy oczekiwania na wizytę i usługa po którą przyszłam nie została wykonana w ogóle. Gdybym została poinformowana na wstępie, że w przypadku zbadania stopy kręgosłup już zbadany nie zostanie to oczywiście wybrałabym tylko i wyłącznie konsultację w sprawie kręgosłupa. Pan doktor zamiast przekazania mi tej kluczowej informacji PRZED badaniem wybrał chamskie i obcesowe uświadomienie mnie o zasadach PO badaniu dodając żebym się zapisała teraz na następną wizytę czyli na za klika miesięcy.... NIE POLECAM.

Bardzo długo i wnikliwie przeprowadzone badanie mojego kolana. Analiza dokumentacji i szczegółowe badanie USG. Byłam u różnych lekarzy. Pan Doktor jest najlepszym diagnostykiem stawów kolanowych. Polecam.

Opóźnienie wizyty sięgające prawie dwóch godzin.sic Żadnego przepraszam ani ze strony rejestracji ani lekarza. Lekarz niegrzeczny . Nawet zmęczenie czy zdenerwowanie nie upoważnia do takiego traktowania pacjenta. Wstyd. Nie polecam i nie skorzystam więcej za 250 pln.

Opóźnienie wizyty sięgające prawie dwóch godzin.sic
Żadnego przepraszam ani ze strony rejestracji ani lekarza.
Lekarz niegrzeczny . Nawet zmęczenie czy zdenerwowanie nie

Niestety zabieg na moim kolanie (zerwane ACL) nie wyszedł panu doktorowi. Po rekonstrukcji jeszcze 3 zabiegi aby wyprowadzić kolano na prostą. Ale w sumie jesteśmy tylko ludźmi i popełniamy błędy.

Polecam! Pan Doktor jest bardzo profesjonalny, wszystko dokładnie bada, tłumaczy. Jest uprzejmy, nie spieszy się.

Świetny gość, profesjonalnie i przyjemnie. Polecam. Przyjmuje w Ars-medica i szpitalu bonifratrów. Odpowiada na wszystkie pytania tak, że już nie ma o co pytać.

Świetny gość, profesjonalnie i przyjemnie.
Polecam.
Przyjmuje w Ars-medica i szpitalu bonifratrów.
Odpowiada na wszystkie pytania tak, że już nie ma o co pytać.

Polecam Pana Doktora osobom z problemami kolanowymi!

Polecam Pana Doktora osobom z problemami kolanowymi!

Bardzo sympatyczny i przede wszystkim znakomity specjalista w swojej dziedzinie, polecam wszystkim nie zdecydowanym.Operacja kolana przebiegła szybko i co najważniejsze bezproblemowo