lekarz Joanna Basa

Hematolog

1,6
1,4
1,6

Przez kilka lat chodziłam do dr Basy ale tylko dlatego że na NFZ nie ma innych hematologów w BB (są tylko w szpitalu onkologicznym) i mam z nią same najgorsze wspomnienia. Nieuprzejma, opryskliwa, nic nie można się od niej dowiedzieć. Kiedyś usłyszałam tekst "jak się będzie pani tyle badać to faceta pani nie znajdzie" - po tym jak podczas mycia głowy wyczułam za uchem bolesnego guzka. Jedyne co umie robić to wypisywać skierowania na badania krwi i recepty na leki. Na nic zdają się tłumaczenia że pacjent źle się po nich czuje. W ogóle nie docieka dlaczego są gorsze wyniki. Inni lekarze pomogli mi więcej niż ona.

3,0

Pierwsza wizyta u Pani doktor i efekt- wielogodzinny ból żołądka,taka jest moc leczenia.Wychodzisz z gabinetu i się człowiek zastanawia kto to był i co to za szambo.Młody człowiek już długo nie odwiedzi żadnego lekarza po kontakcie z takim lekarzem,więc hodujemy swoje choroby.Podważa kompetencje innych lekarzy,bezwzględnie miesza pacjenta z pomyjami.Wymyśla rzeczy których niema.Jeszcze nigdy nie spotkałam takiego bezczelnego człowieka a co dopiero lekarza,niech ta Pani przestanie uzdrawiać ludzi,bo tylko im szkodzi.

Ma gdzies prawa pacjenta. Jestem opiekunem taty i w sposób bardzo nieprofesjonalny zostalem wyrzucony z sali pomimo tego że moja obecność podczas świadczenia usług medycznych jest zagwarantowana w karcie prawie pacjenta. Doktor Basa powiedziała że ewentualnie porozmawia ze mną później. Później powiedziała: "nie mam dla pana czasu." Tata nie jest zbyt kontaktowy jest pod wpływem leków, więc nie za bardzo był w stanie powtorzyć co zaszło. Pani Basa odmowiła wpisania odmowy do dokumentacji medycznej. A ja dalej nie mam pojecia co zaszło. Gdzie jest prawo do informacji i prawo do wydania opinii, podobno gwarantowane prawem pacjenta? Ta pani ma to gdzieś.
Wojewodzki Szpital w Bielsku-Białej

Tragedia i koszmar brak słów prywatna wizyta i trzeba czekać a ludzie wchodzą bez kolejki jak chcą jeden pacjent 45 min..

Jestem zawiedziona postawa Pani Dr.Basy na całej linii nie dostałam od niej najmniejszej pomocy nie wspominając o aroganckim traktowaniu pacjenta. Od samego wejścia do gabinetu byłam traktowana jak intruz i jak najmniejsze 0 nie jak człowiek szukający pomocy !!!! Miałam nadzieje, ze po lekarzu , podobno z powołania można oczekiwać rzeczy najlepszych - niestety obraz był szokujący i odrzucający do każdego następnego kontaktu!!!! Pani dr. stwierdziła , ze ma dosyć własnych pacjentów i nie musi się mną zajmować !!! Kazała mi leczyć się samej!!!! Wcale się nie dziwie , ze wiele ludzi umiera w domu rezygnując z leczenia bo na sama myśl o kontakcie z taka osoba odechciewa się leczenia!!!! Odradzam zdecydowanie jakiejkolwiek wizyty u takiej osoby !!!! Zwierzęta traktuje się lepiej niż Pani dr. traktuje ludzi !!!! Na pewno pomyliła ona powołanie!!!!! Współczuje głęboko osobom które musza mieć z nią kontakt!!!!

2,0

TRaflam do dr Basy w szpitalu i nim pojawiła sie na porannym obchodzie, miałam nadzieje ze oto jestem w miejscu w którym dostane pomocy, niestety juz na wstepie zostałam zrugana, ton pani dr. był bardzo niemiły nie wiem jakim jest hematologiem ale człowiekiem okropnym, nie wytrzymałam na oddziele i wyszłam ze szpitala na wlasne zadanie .od dr nic sie nie mozna było dowiedziec bo nie informoweała pacjentów o wynikach badań i tylko w trakcie wizyty z udziałem ordynatora siliła sie na uprzejmosc a potem była znów niemiła i strach było do niej podejsc.

3,0

PANI doktor jest osobą nieuprzejmą w czasie diagnostyki szpitalnej krzyczała tak na mnie jak i na innych pacjentów w sali. Niespecjalnie przejmuje sie emocjami chorego .Miałem wrażenie ze chory w szpitalu powinien spotkać sie z empatia ale dr.Basa szybko pozbawiła mnie złudzeń. dodatkowo jako diagnosta niestety niezbyt dociekliwa, nie polecam .