W styczniu upłynął rok od mojej operacji tętniaka aorty i wady zastawki serca, czuję się bardzo dobrze. Zabiegu dokonał Pan Profesor Kazimierz Widenka, człowiek o wielkim sercu,uprzejmy rzeczowy, profesjonalista z pasją. Będąc pacjentem Pana Profesora wiedziałem,że jestem w najlepszych rękach. Wyrażam wielki szacunek i wdzięczność Panu i całemu zespołowi kliniki kardiochirurgii.
Nieustająca wdzięczność i szacunek dla Pana Profesora Kazimierza Widenki i personelu kliniki kardiochirurgii Szpitala Św. Jadwigi w Rzeszowie w 10 rocznicę operacji. 01.12.2015.miałem operację plastyki zastawki mitralnej i trójdzielnej oraz zaszycia PFO. Wszystko jest OK! Jan G. Kraśnik.
Jan G. Kraśnik.
Pan profesor Kazimierz Widenka w kwietniu 2025 r uratował życie mojej żonie wykonując operacje tętniaka aorty piersiowej. Człowiek o wielkiej wiedzy , kompetencji ,wrażliwości ,empatii i łatwości w komunikacji. Profesor ”od cudów ” więc z całego serca polecam. Moja opinia pokrywa się z opiniami pacjentów i ich rodzin które spotkaliśmy przy okazji naszej drogi do wyleczenia mojej żony. Jeszcze raz wielkie dzięki ”mistrzu ”. Pozdrawiamy.
Byłam operowana przez prof Kazimierza Widenkę...Przez Jego ręce Pan Bóg dokonał możliwym to, co po ludzku było niemożliwe.. Profesor walczył do końca..Dziękuję, Panie Profesorze za przeprowadzoną operację, opiekę i troskę pooperacyjną. Jeżeli ktoś potrzebuje kardiochirurga szczególnie od skomplikowanych schorzeń serca- polecam.
Miałem być operowany w Lublinie na wymianę zastawki aortalnej. Ale, gdy lekarz, podczas wizyty przedoperacyjnej prognozował, że mogę nie przeżyć operacji, ze względu na duże powiększenie lewej komory serca i z tego względu - na duże rozciągnięcie jej mięśnia, zacząłem szukać innego miejsca do tej operacji. Konsultacje z kardiologiem zewn. pokierowały mnie do placówek w Krakowie i Rzeszowie. Wybrałem tę drugą, z uwagi na recenzje dot. Prof. Kazimierza Widenki. Teraz cieszę się drugim życiem, które dał mi ten niesamowity specjalista. Wszystko wyjaśnił mi w trakcie konsultacji przedoperacyjnej, a w szpitalu - o wszystkich możliwościach naprawy wady serca, jakie czekają mnie w trakcie operacji. Zastawka została naprawiona, a nie wymieniona. O tej możliwości informował mnie Profesor tuż przed operacją. Dodatkowo naprawiono pierścień zastawki.
Mam nadzieję, że jeszcze długo będę cieszył się drugim życiem, które dał mi Profesor.
Będąc na oddziale, przed operacją, byłem bardzo spokojny, oczekując na nią. Wiedziałem, że jestem w dobrych rękach.
Bardzo polecam oddanie się temu specjaliście w każdych sytuacjach, które dotyczą wad serca.
Bardzo Panu dziękuję, Panie Profesorze, za danie mi drugiego życia.
Robert z Kraśnika.
Panu Prof,Dr.Nauk. Med Kazimierzowi Widenka składam serdeczne podziękowania za pomyślną operację zastawki mitralnej, a także za troskliwą opiekę. Pacjent - J.Z
Wspaniały lekarz i człowiek. Profesjonalista ,kompetentny, rzetelny . Uratował mi życie. Jestem po ponad 6-cio godzinnej bardzo skomplikowanej operacji w wieku 70 lat ( rozwarstwienie aorty) i żyję już 5 lat. Bardzo,bardzo dziękuję .
Wspaniały lekarz i człowiek. Profesjonalista ,kompetentny, rzetelny .
Bardzo,bardzo dziękuję .
Dziekuje wspanialemu Panu Doktorowi za caloksztalt leczenia I operacji zastawki aortalnej. Bardzo mily I kompetentny dla pacjentow. Jestem mu niezmiernie wdzieczna, z calego serca polecam wszystkim, ktorzy stoja przed wyborem kardiochirurga.
Wyjaśnił rodzaj zabiegu w taki sposób,że ani przez moment nie myślałem że może się nie udać.To wielka sztuka.Miły również dla rodziny.Bardzo kompetentny. Dziękuję Panie Profesorze za serce dla pacjentów, za złote ręce. Podziękowanie również dla całego personelu kliniki kardiochirurgi. Wdzięczny pacjent Jan G. z Kraśnika.
Dziękuję Panie Profesorze za serce dla pacjentów, za złote ręce.
Podziękowanie również dla całego personelu kliniki kardiochirurgi.
Wdzięczny pacjent Jan G. z Kraśnika.