Pani Czucha popełniła nietakt pytając mnie podczas nierefundowanej wizyty w przychodni Gospody-Med czy na pewno chcę wrócić gdy skierowałem się do pobliskiego bankomatu po tym gdy zauważyła w systemie, że wygasło mi ubezpieczenie zdrowotne o czym przed wizytą nie pomyślałem. Oczywiście że chciałem i wróciłem uiszczając opłatę. Gdy pacjentka za mną skorzystawszy z okazji gdy byłem na zewnątrz wyszła, ponownie wszedłem do gabinetu ale wyczułem wyraźnie, że byłem niechcianym i uciążliwym pacjentem. Pamiętam też że mówiła do mnie dziwnym i w moim odczuciu mało empatycznym językiem. Chciałem opisać moje problemy życiowe związane z moim pogorszonym samopoczuciem ale spotkałem się z chłodną reakcją i oświadczeniem o braku czasu. Gdy zapytałem ją czy są psychiatrzy, którzy mają więcej czasu na wysłuchanie problemów pacjenta, odpowiedziała, że obawia się, że jestem na nią skazany. Otóż nie, proszę pani, myliła się pani. Na nikogo nie jestem skazany a w szczególności na panią. Inny przykład specyficznego języka - pani Czucha zapytała mnie podczas pierwszej wizyty czy mieszkałem kiedyś z kobietą, jakby to miało znaczenie. A z mężczyzną nie ma? Gdy zastanawiałem się jak długo mieszkałem z ciocią która zaprosiła mnie na wakacje, pominęła temat. Na ostatnią wizytę (tę opisaną wcześniej za którą zapłaciłem w rejestracji) nie przyszedłem po tabletki ale chciałem zwyczajnie porozmawiać licząc na praktyczną radę. Pani Czucha zachęcała mnie do wykupienia leku Seroxat ale odmówiłem bo z lekami SSRI zerwałem uważając je za szkodliwe. W moim przypadku Seroxat bardzo szybko i nieodwracalnie zdeformował moje widzenie kobiet do poziomu niewzbudzających żadnych reakcji cieni (leki SSRI o ile mi wiadomo stosowane są m.in. przez kler aby im posługa spokojniej przebiegała) natomiast na fobię nie zadziałał. Pani Czucha wydała mi się zawiedziona i zdziwiona faktem, że pacjent nie przyszedł po następną dawkę tylko chciał porozmawiać. Obecnie jestem zdrów, wyleczyłem się z fobii niefarmakologicznie, ale Seroxat skutecznie mnie zneutralizował na polu matrymonialnym co z pewnością zapewnia w życiu pewną stabilność, również emocjonalną. Nie polecam tej osoby. Thomas U.
WięcejMniej| Zaufanie do kompetencji | 5,0 |
Pani doktor Czucha to ,,anioł w ludzkiej skórze" bardzo empatyczna osoba życzliwa z bardzo miłym głosem mogłaby pracowac w radiu i mieć audycje do poduszki relaksujące.bardzo pomocna zarowno dla nastolatkow jak i doroslych.my z pewnoscią polecamy bardzo!!!!!! I bedziemy sie pani doktor trzymac.mama ela i krzyś.
Najlepsiejsza doktorka w moim życiu ! Kochana ,miła ,empatyczna ,serdeczna ,dobry człowiek po prostu :) Wystarczy ,że wejdę do gabinetu ,spojrzę w te uśmiechnięte oczy i od razu mi lepiej :)Profesjonalna i rzetelna ,potrafi słuchać i potrafi odpowiadać na pytania . Pamięta o sprawach sprzed kilku lat i nagle potrafi z tym ,,wyskoczyć ,,:) Szczerze polecam wizytę u tej doktorki !
Pewnie trafiłem na gorszy dzień pani doktor, ale opieprzyła mnie za późniejsze przyjście - po 17, chociaż w poczekalni spędziłem ponad godzinę w kolejce. Wg doktor trzeba było się stawić na 16, nieistotne, że pacjenci pracują.... Lata całe miła i pomocna, ale czasem wyskoczy z niej czarownica.
Lata całe miła i pomocna, ale czasem wyskoczy z niej czarownica.
Pani doktor to cudowny człowiek z bardzo pozytywnym podejściem do każdego pacjenta. Dokładnie słucha pacjenta o czym świadczy fakt,że przy następnej wizycie przytacza fakty z poprzedniej rozmowy nie zerkając w kartę.Jej serdeczne podejście powoduje, że pacjent na kolejną wizytę idzie z przyjemnością, a nie jest to łatwe bo w Polsce to nadal wstyd leczyć się u psychiatry. Szczerze polecam Panią Doktor.
doskonały diagnosta; wykazuje ogromną empatię w stosunku do pacjenta. Rzetelne i profesjonalne podejście.
doskonały diagnosta; wykazuje ogromną empatię w stosunku do pacjenta.
Rzetelne i profesjonalne podejście.