lekarz Maciej Sochalski

2,7
2,4
2,3
2,4

Unikać trudno nazwać tego Pana specjalistą. Arogancki, wulgarny i opryskliwy z brakiem kultury. Nie douczony.

Unikać trudno nazwać tego Pana specjalistą.

Arogancki, wulgarny i opryskliwy z brakiem kultury.

Nie douczony.

Nie polecam tego specjalisty. Nie posiada wiedzy medycznej do sprawowania prawidłowej diagnostyki, podważa diagnozy lekarskie innych lekarzy.

Nie polecam tego specjalisty.

Wyjątkowo niemiły doktor . Nie polecam . Słabe podejście do pacjenta . Wrażenie takie że specjalnie nie chce pomóc .

Miałem nieszczęście być pacjentem tego lekarza POZ. Lekarz niepunktualny, mimo zapisów na godziny - czas oczekiwania ok. 2 godz. Po wejściu okazuje się, że pani w rejestracji nie wpisała mnie w harmonogram , więc zamiast podnieść słuchawkę i wyjaśnić - przegnał mnie, 70-latka, do rejestracji w drugim budynku celem wyjaśnienia. No cóż, sport to zdrowie. Sprawa moja była krótka - chodziło o wystawienie ponownej recepty, której nie zdążyłem zrealizować (wystawionej przez specjalistę, z którym nie miałem kontaktu, a sprawa była pilna). Szanowny pan lekarz zaczął mnie pouczać, że ta recepta jest bez sensu, że on nie może itp brednie. W końcu wypisał receptę, ale na 100%. Nigdy więcej takich lekarzy.

Bardzo profesjonalne podejście do pacjenta Wnikliwe zainteresowanie i skierowanie na szczegółowe badania Zdecydowanie polecam

Bardzo profesjonalne podejście do pacjenta
Wnikliwe zainteresowanie i skierowanie na szczegółowe badania
Zdecydowanie polecam

Przeniosłam się od innego lekarza rodzinnego do Pana Sochalskiego i nie żałuję. Lekarz kompetentny o szerokim spektrum zainteresowania pacjentem. Rzeczywiście pierwsza wizyta trwała dość długo ale przecież musiał się dowiedzieć z czym do niego przychodzę. Wysłucha pacjenta, dokładnie analizuje wszystkie wyniki badań. Nie ogranicza się wyłącznie do wypisania recepty. Potrafi również powiedzieć "nie" jeżeli z czym się nie zgadza. Bardzo dobry lekarz, polecam.

Kolejna wizyta i kolejne zaskoczenie na in plus. Pełna profeska! Wnikliwa interpretacja wyników laboratoryjnych i jakże inna od specjalisty, który to zlecił te badania i wyniki podsumował - OK. Otrzymałam kolejne zlecenia na mało zadowalające wyniki. Dziękuję i polecam.

Otrzymałam kolejne zlecenia na mało zadowalające wyniki. Dziękuję i polecam.

Przed pierwszą wizytą, z ciekawości poczytałam sobie opinie o moim nowym Lekarzu Rodzinnym. Z reguły nie kieruję się opinią innych, wolę zdać się na własne odczucia i ... intuicję. I bardzo dobrze, bo byłam mile zaskoczona na in plus. Wyczułam dużo empatii i wnikliwego zainteresowania całokształtem chorób pacjenta. Polecam.

Pan doktor bardzo nieprzyjemny, w dyskusji przekręca co mówi pacjent. Podnosi głos i zagłusza rozmówcę, wchodzi w słowo. Nie byłem jego pacjentem rodzinnym i już to się nie spodobało doktorowi. Powiedział abym poszedł sobie prywatnie a nie przychodził na fundusz - nie na miejscu. To dlaczego sam nie przyjmuje wyłącznie prywatnie? Nie potrafił otworzyć płytki z tomografią. Traktuje w rozmowie innych lekarzy jak studentów a pacjenta z góry. Przyszedł do pracy za karę. Może i jest dobrym specjalistą, ale jako lekarz pierwszego kontaktu bardzo słabo wypada. I to wszystko za nasze pieniądze ze składki zdrowotnej, nie tego oczekuje się od lekarza. A przyjmuje długo, bo z obsługą komputera i klawiatury ma widoczny problem. Lata lecą, a ktoś tu został w tyle. Trzeba teraz konkretnie coś napisać w systemie a nie nabazgrać na świstku w sobie tylko znanym języku. Więcej do niego nie pójdę i nie polecam.

Byłam na wizycie u pana doktora. Nie wiem jak będzie dalej czytając powyższe opinie. Na razie mogę powiedzieć że jestem zaskoczona że są jeszcze tacy lekarze jak pan doktor Sochalski. Gruntownie zainteresował się schorzeniami. Zlecił badania, doradzał metody leczenia które według niego byłyby lepsze. Przede wszystkim był zainteresowany pacjentem i nie grał roli czas. Pan doktor pomimo że nadeszła pora końca pracy to i tak spokojnie siedział i przyjmował dalej. Tu wizyta nie trwa 5 minut, ale to tylko bardzo dobrze świadczy o doktorze. Moim zdaniem kompetentny człowiek.