Lekarz arogancki, nieuprzejmy. Kazał mojej córce samej wstać i wyrzucić longetę ze złamanej nogi do kosza podczas gdy ona jeszcze chodzi o kulach i nie staje prawidłowo na swoją stopę, jak nie mogła tego zrobić, nieprzyjemne skomentował i narzekał na młodzież. Tracił czas na próbę rozwinięcia taśmy klejącej w ciszy zamiast zająć się pacjentem, po czym zwrócił się do mojej córki mówiąc, że jej by się udało "z takimi pazurami". Zalecenia po złamaniu śródstopia "taplać nogą w misce z wodą". Zainteresowany, ale nie pacjentem tylko tym jak szybko pacjent wyjdzie. Powiedział, że nie ma sensu podawać zastrzyków przeciwzakrzepowych podczas gdy lekarz na SORze podkreślał by dawać zastrzyki jeszcze 5 dni po zdjęciu gipsu. Lekarz niekompetentny i lepiej omijać szerokim łukiem. Daje 1 gwiazdkę, bo nie można dać niżej.
WięcejMniej| Zaufanie do kompetencji | 1,0 |
Lekarz skrajnie arogancki i kompletnie nieprzyjemny. Bez żadnych badań, nawet bez zlecenia rezonansu, od razu stwierdził, że konieczna jest operacja kolana, rzucając przy tym tekstem „po co Pani blokuje kolejkę?”. Do tego przyjmuje starszych pacjentów poza kolejką, bo jak stwierdził, „młody może poczekać”. Wizyta zaplanowana na 15:40 odbyła się dopiero około 17:00 i kompletnie nic z niej nie wynikło - poza chamstwem i brakiem jakiegokolwiek szacunku do pacjenta.
Od wejścia negatywne podejście, wygląda jak by za karę pracował, nic nie tłumaczy i wypycha pacjentów bo szkoda czasu, bardzo nie przyjemna osoba, odradzam kontaktów. Brak kompetencji do pełnionego zawodu.
Byłam zapisana na wizytę trzy miesiące wcześniej – oczywiście dlatego, że nigdzie nie było wcześniejszych terminów, a tutaj wydawało się szybciej. Przyszłam 20 minut przed wizytą, a okazało się, że lekarz przeniósł jeszcze pacjentów z dnia przedświątecznego i w ogóle nie przyjmował o czasie. Dzisiaj przyjmował wszystkich po kolei, wizyty co trzy minuty. Miałam wejść do gabinetu o 15:00, weszłam dopiero o 16:00. Ale to jeszcze najmniejszy problem. Nie wiem, kto daje takim ludziom prawo do wykonywania zawodu lekarza! Jestem w ciąży, mam problemy z kośćmi miednicy i nerwem kulszowym. …
Nie wiem, kto daje takim ludziom prawo do wykonywania zawodu lekarza! Jestem w ciąży, mam problemy z kośćmi miednicy i nerwem kulszowym. Na to wszystko usłyszałam tylko, że „to normalne”. A na koniec: „Nie możesz chodzić – to nie chodź”. Na temat kolan nawet nie chciał słuchać i nie udzielił żadnej porady.
Lekarz rozmawiał w sposób arogancki i bez szacunku. Cała jego postawa była nieprzyjemna i pełna lekceważenia. Wyszłam z gabinetu ze łzami w oczach i z poczuciem, że nie wiem, po co w ogóle tam przyszłam.
To nie lekarz, tylko ktoś całkowicie pozbawiony empatii i profesjonalizmu. Zdecydowanie nie polecam!
Ortopeda jest niemiły, w ogóle nie jest zainteresowany pacjentami, nie słucha w ogóle tego co mają do powiedzenia i każda wizyta wygląda tak jakby chciał żeby pacjent dał mu jak najszybciej spokój.
Zdecydowanie najgorsza wizyta u lekarza, jaką kiedykolwiek miałem. Lekarz był wyjątkowo niemiły, arogancki i zupełnie pozbawiony empatii. Zamiast pomóc pacjentowi, sprawiał wrażenie jakby był zmęczony samą obecnością chorego. Musiałem wręcz wymusić na nim jakąkolwiek poradę dotyczącą mojego urazu – sam z siebie nic sensownego nie powiedział. Takie podejście do pacjenta jest absolutnie niedopuszczalne. Stanowczo odradzam komukolwiek wizytę u tego lekarza.
Pan przyjmuje ludzi jak mu się podoba nie zwracając uwagi na zapisane godziny, mimo zapisu w zaleceniach aby zmienić usztywnienie oraz zrobić ponowne prześwietlenie żadna z tych rzeczy nie została dokonana a dokładniej kontrola złamania trwała może z 5 min i zostało stwierdzone ze wszystko jest okej nawet nie patrząc na miejsce urazu.
Coś okropnego, nigdy więcej … gdybym wiedziała, że lekarz jest tak chamski, bagatelizujący i ma niefajne odzywki do pacjenta w życiu bym nie przyjęła wcześniejszego terminu wizyty. Wizyta odbyła się w nieprzyjemnej atmosferze, miny ludzi wychodzących z gabinetu również wymowne. Nie polecam, wizyta w ramach NFZ :(
Dr Marcin Wąsowski jest najbardziej doświadczonym lekarzem, jakiego spotkałam na swojej drodze. Byłam dwukrotnie operowana przez dr Wąsowskiego i to dzięki Niemu, nie tylko wróciłam do sprawności po wypadku ale mogłam zająć się zawodowo sportem. Doktor od lat wielu lat wykonuje swój zawód z ogromnym zaangażowaniem i poświęceniem. Zawsze skupiony, konkretny i skuteczny. Przepełnia mnie ogromna wdzięczność, że trafiłam na takiego lekarza i człowieka.
Nie zgadzam się z negatywnymi opiniami, miałam dziś wizytę kontrolną po złamaniu. Pan Doktor profesjonalnie i rzeczowo podszedł do tematu .Wyjaśnił ,jak usprawniać rękę ,czego unikać .Dziękuję.