lekarz Marta Marek

3,0

Dr Marek przepisuje antybiotyki na infekcje wirusowe nie sprawdzając nawet CRP, czym pogarsza tylko stan pacjentów. Moje dziecko dostało antybiotyk i deflegmin na RSV. Dziecko z bardzo niską saturacją i problemami z oddychaniem trafiło do szpitala. W szpitalu się za głowy łapali jak zobaczyli zalecenia dr Marek. Ponadto dr Marek nie bada uszu dzieciom, na prośbę o przebadanie odpowiada, że nikt jej tego nie nauczył. Przy katarze u dziecka bardzo istotne jest sprawdzenie stanu uszu. Bardzo odradzam wizyty u tej pani. Można tylko zaszkodzić dziecku.

Jednym słowem - porażka . Przepraszam, rozumiem , że Pani doktor ma wiele lat doświadczenia i może się wydawać, że wiedze ma w jednym palcu. Niestety jeśli chodzi o sposób podejścia do pacjenta jest karygodny. Byłam kilka razy i za każdym razem badanie fizykalne jest robione pobieżnie. Dziecko ma zajęte płuca to zamiast zbadać dodatkowo odczyn zapalny, zlecić badania czy chociaż nawet spojrzeć na gardło .. to odsyła do domu z antybiotykiem i karze wrócić za tydzień . Wszystko byłoby w porządku gdyby nie to że skoro to płuca to już zalecane są zazwyczaj inhalacje z pulmicortu oraz soli fizjo, ale nie . Tutaj tylko antybiotyk i do widzenia. Dziecko na następny dzień trafiło do szpitala . I wcale nie dlatego że się pogorszyło, ale dlatego że nie ufałam jej opinii i pojechałam bo się martwilam że jest źle i miałam rację nie będąc lekarzem .
Wcześniejsze wizyty też nie przynosiły efektów.
Dziecku które ma mokry kaszel z odkrztuszania kataru przepisywać syrop na wzmożenie wydzielania śluzu ? Żeby dodatkowo produkować zbędna flegmę żeby się męczyło ? Nie rozumiem kompletnie sposobów działania tej lekarki . Jedyne co to popieram że nie zawsze trzeba dawać antybiotyk z tym się zgodzę ale jak już dziecko ma w płucach coś to chyba wypadałoby się tym bardziej zainteresować a nie odsylac do domu . To była moja ostatnia wizyta i naprawdę nie polecam . Bo można dziecku zrobić krzywdę jesli ktoś ślepo ufa takiemu człowiekowi a sam nie ma wiedzy . Szczęście tyle że nie jestem lekarzem ale wiem kiedy lekarz leci w kulki

2,0

Beznadziejne zalecenia, dziecko ma pić gorące mleko z masłem i miodem. Nie używać żadnych innych leków na bolące gardlo i nie stosować kropli do nosa, ani innych leków, a gdy gorączka przekroczy 40 stopni C. zażyć przepisany antybiotyk !!!! Ból silny gardła trudności w przełykaniu, ból głowy uczucie zatkanego nosa kaszel i zatykające się uszy. Super diagnoza i jeszcze lepsze zalecenia. "Nie ma potrzeby brania leków tylko gorące mleko" Tzn. że nie ma " potrzeby" chodzić do takiego lekarza.

Super diagnoza i jeszcze lepsze zalecenia.
"Nie ma potrzeby brania leków tylko gorące mleko"
Tzn. że nie ma " potrzeby" chodzić do takiego lekarza.