Bardzo nieprzyjemne doświadczenie. Zostałem skierowany przez internistę na konsultację do chirurga w związku z pęcherzem za uchem spowodowanym odciśnięciem od niedawno zrobionego kolczyka. Po wyjaśnieniu lekarzowi w jakiej sprawie przyszedłem zrobił się gwałtownie bardzo nieprzyjemny mówiąc „trzeba było sobie nie wciskać tego cholernego złomu”. Lekarz przystąpił do badania dopiero kiedy wyjaśniłem, że nie powinienem wyjmować niedawno zrobionego kolczyka. Zamiast w normalny sposób odgiąć ucho i sprawdzić pęcherz postanowił odgiąć je ciągnąc za kolczyk co było bardzo bolesne i zupełnie zbędne. Mimo zwrócenia uwagi lekarz kontynuował badanie w ten sposób powtarzając nieprzyjemne uwagi w moim kierunku. Nie została postawiona żadna diagnoza a lekarz wyraźnie obrażony nie odpowiedział na żadne z moich pytań. Dla porównania następnego dnia wizyta u innego chirurga przebiegła bardzo sprawnie i udało się zaradzić sytuacji. Tragiczne podejście do pacjenta.
WięcejMniej| Zaufanie do kompetencji | 2,0 |
Po zabiegu miałam komplikacje. Wszyscy lekarze stwierdzili, że zastosowana przez Pana Mikołaja metoda jest"przedpotopowa" i dawno takiej się nie stosuje. Wiązało się to dla mnie z dodatkowym niepotrzebnym bólem i komplikacjami. Nie polecam!!!