Moje problemy z kręgosłupem zaczęły się ok.9 lat temu. Przez pierwsze 3 lata byłem pod "opieką" neurologów, którzy wysyłali mnie na różnego rodzaju zabiegi rehabilitacyjne. Niestety nie przynosiły one skutku i w końcu po 3 tyg. rehabilitacji w jednej ze znanych śląskich placówek dostałem obustronnej rwy kulszowej w kończynach dolnych oraz niedowładu prawej nogi. Byłem konsultowany przez 7 różnych neurochirurgów i wszyscy zgodnie mówili, że operacja jest niezbędna a wręcz …
Samodzielny Publiczny Wojewódzki Szpital Zespolony
ulica Arkońska 4
Dzięki profesorowi mam drugie życie :) Usunięty guz móżdżku w 1994 oraz reoperacja i wymiana drenażu w 2008
Krakowskie Centrum Medyczne
ulica Mikołaja Kopernika 32
Jesteśmy bardzo zadowoleni ze współpracy z Doktorem M. Krupą. Kiedy nie udało nam się skontaktować telefonicznie, niezwłocznie oddzwonił i udzielił wyczerpujących odpowiedzi na nasze pytania. Okazał troskę i zainteresowanie na każdym etapie leczenia. Z szacunkiem i empatią podchodzi do chorych, także do tych, którzy oprócz schorzeń neurologicznych, mają problemy psychiczne. Dziękujemy za profesjonalną opiekę, zrozumienie i poświęcony czas :)
RSzS -Poradnia Specjalistyczna
ulica Lekarska 4
Radom
Bardzo dobry lekarz, miły, uprzejmy miałam okazję go spotkać na SOR RADOM, podejście do pacjenta super polecam serdecznie
Wspaniały lekarz,który nie przejdzie obok cierpienia człowieka.W październiku pan doktor Dubiel przeprowadził mi operacje kręgosłupa lędźwiowego.Przed operacja prawie przestałam chodzić,ból nogi był nie do zniesienia,teraz jestem trzy tygodnie po operacji chodzę bez bólu nogi i kręgosłupa.Wspanialy lekarz,wyrozumiały,konkretny.Odpowiada na pytania,mówi dokładnie o chorobie wszystko tłumaczy.Bardzo dziękuję za pomoc.Brak mi słów aby okazac swoją wdzięczność Jeszcze raz bardzo dziękuję za wszystko.Polecam z całego serca.
Samodzielny Publiczny Wojewódzki Szpital Zespolony
ulica Arkońska 4
Polecam dr Piotra Sałapę. Profesjonalista, opanowany, kompetentny z dozą wysublimowanego humoru. Podczas wizyty spokojnie wysłuchał mnie na czym polegaja moje dolegliwości. Dokładnie przejrzał moją zgromadzoną dokumentację medyczną. Obejrzał też płytki rezonansu magnetycznego i rtg. Po dokładnym przebadaniu mnie w pozycji leżącej i stojącej wyjaśnił mi skąd są moje dolegliwości. Zaproponował mi leczenie szpitalne. Podczas neurolizy obwodów nerwowych wyjaśnił mi na czym będzie poległ zabieg. Z doza humoru przygotowywał mnie na …
NZOZ Profil
60-311 Poznań ul. Grunwaldzka 66/2
Pan Doktor kompetentny ,rzeczowy z empatia podchodzi do każdego pacjenta,wszystko spokojnie tłumaczy. Polecam z całego serca.
Jestem miesiąc po operacji embolizacji tętniaka wykonanej przez doktora Mariusza Banacha ( 4 lutego 2025r). Czuję się bardzo dobrze, wracam do pełnej kondycji. Chciałbym wyrazić ogromne uznanie dla doktora Mariusza, zawsze tłumaczy wszystkie możliwe opcje leczenia w sposób zrozumiały, dbając o komfort i poczucie bezpieczeństwa pacjenta. Zdecydowanie czuć, że jest pasjonatem swojej pracy, co widać zarówno w jego podejściu do leczenia, jak i w interakcji z pacjentami. Dzięki jego profesjonalizmowi …
Polecam dr Sobańskiego, jest bardzo rzeczowym, kompetentnym i miłym lekarzem. Miałam operowaną cieśń nadgarstka która dokuczała mi przez długi czas, co znacznie ograniczało mnie w pracy. Zabieg był zaskakująco krótki a efekt niemalże natychmiastowy. Żałowałam tylko ze tak późno zdecydowałam się na zabieg bo ból ustąpił bezpowrotnie a blizna jest praktycznie niewidoczna. Jestem wdzięczna dr Sobańskiemu że poświęcił mi czas i przekonał o zasadności zabiegu. Serdecznie polecam
Centrum Medyczne "Golden Care"
ulica Kukuczki 5/6
Lekarz z powołania. Wytłumaczy wszystko i nie zostawi pacjenta samego sobie. Co najważniejsze że pamięta chyba wszystkich swoich pacjentów. POLECAM.
Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej Diaverum Gdańsk Kartuska
ulica Kartuska 4/6
Wbrew negatywnym opiniom kilku neurochirurgów, w tym jednego autorytetu, dotyczących skuteczności a tym samym i celowości przeprowadzenia operacji kręgosłupa, dr Dzierżanowski podjął się jej przeprowadzenia i udało się, za co jestem bardzo wdzięczny dr Dzierżanowskiemu. Oby jak najwięcej takich lekarzy, Panie doktorze.serdecznie dziękuję. T.P. z Pucka.
PIK Punkt Informacyjno-Konsultacyjny Bemowo
Borowego 8
jest pan doktorze najlepszym na świecie , dziekuję za uratowanie życia , wiem , że zawsze mogę na panu polegać ,dziękuję
Instytut „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka”
Al. Dzieci Polskich 20
Wspaniały lekarz, jednocześnie bardzo empatyczny ma ogromną wiedzę i wykonuje swoją pracę perfekcyjnie, świetne podejście do dzieci, córka zadowolona a rodzice szczęśliwi, dziekuje