Samodzielny Publiczny Centralny Szpital Kliniczny im. prof. Kornela Gibińskiego Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach
ulica Medyków 14
W czasach epidemii covid-19 chyba jeden z niewielu lekarzy, którzy nie ulegli panice koronowirusa i naprawdę dalej chcą pomagać pacjentom. Pan Doktor Maciej Dec po rozmowie telefonicznej jak jeden z niewielu laryngologów zgodził się na tradycyjną wizytę nie próbując zdiagnozować mojej przypadłości przez telefon. Poprzedni lekarze proponowali jedynie taką formę pomocy przez co byłam błędnie diagnozowana przez ponad 2 tygodnie. Oczywiście sama wizyta również przebiegła tak jak powinna, lekarz po ...
ulica Nasypowa
Dziękuję Pani doktor za ciepłe podejście podczas wizyty. Pani doktor w jasny i zrozumiały sposób wyjaśniła przyczynę moich dolegliwości. Nie tylko skupiła się na problemach związanych z gardłem, ale także przeprowadziła wywiad na temat innych chorób, które mi towarzyszą mając na uwadze skuteczne leczenie. Dziękuję i pozdrawiam.
Do pana doktora trafilam z moim 10-tygodniowym synkiem, skierowana przez lekarza pediatre. Dziecko jest zywione mlekiem modyfikowanym, ktore dostepne jest tylko w aptece. Od zwyklego mleka maly dostawal strasznej wysypki. Pediatra stwierdzil ze dziecko musi zobaczyc alergolog bo z pewnoscia jest to alergia na jakis skladnik zwyklego mleka. Wizyta niestety przeszla moje najsmielsze oczekiwania...Byla to wizyta panstwowa dlatego tez gdy pojawilismy sie w przychodni nie zdziwila nas ogromna kolejka..Jednak zostalismy ...
Szpital Specjalistyczny Centrum Medycznego MAVIT w Katowicach
Szopienicka 65
Wysoki profesjonalizm. Pani doktor wszystko nam dokładnie wyjaśniła przed operacją w Szpitalu MAVIT - operacja na NFZ. Od pierwszej wizyty czekaliśmy półtora tygodnia. Polecam. Tak powinny działać wszystkie szpitale
ulica Nasypowa
Byliśmy w Żywcu, na ocenę CAPD. Z panią dr mieliśmy tylko omówienie wyników córki. Ale pełna kultura, uprzejmość, wszystko wytłumaczone, żadne pytanie nie pozostało bez odpowiedzi. Nie mam zastrzeżeń. Zostały wystawione skierowania na dalsze badania.
Słaby foniatra i przeciętny laryngolog. Wiecznie zagoniona. Widać, że nie zna się na problemach pacjentów foniatrycznych, Przepisuje gotowe aerosole, dostępne be recepty. Rehabilitacji głosu nie stosuje wcale. Nie polecam, ponieważ w pobliżu są kompetentni foniatrzy , z prawdziwego zdarzenia
ulica Nasypowa
Absolutnie nie polecam tego lekarza. Brak udokumentowania badań obrazowych krtani, diagnoza bardzo luźno uzasadniona na podstawie artykułu z gazety! potem Pani doktor napisała ją tylko w zaleceniach jak poprosiłam o dokument na piśmie. I najgorsze, nie wiem jak Pani doktor zrobiła videostroboskopie ale dziecko już 2 miesiące leczę po tej wizycie. Jak bym mogła cofnąć czas nigdy bym do tej lekarki nie poszła.
Wojewódzkie Pogotowie Ratunkowe
ul. Powstańców 52-54
Nie polecam z całego serca.Slyszałam od pacjentów negatywne opinie,ale to był najszybszy możliwy termin.Poszłam z prośbą po skierowanie na wymaz na obecność paciorkowca,ponieważ bardzo często mam niezwykle bolesne infekcje gardła.Pani doktor z nerwem stwierdziła,że to ona decyduje i że skierowania nie dostanę,równocześnie zapisując tabletki na poprawę odporności za 120 złotych.Czyli lepiej,żeby pacjent wydał,niż żeby spróbować wykryć przyczynę.Płacimy,ale i tak trzeba się leczyć prywatnie,bo cięzko cokolwiek uzyskać.Omijajcie ludzie,szkoda czasu.
Szpital Specjalistyczny Centrum Medycznego MAVIT w Katowicach
Szopienicka 65
Specjalistyczny Ośrodek Diagnozy i Rehabilitacji Dzieci i Młodzieży z Wadą Słuchu PZG
Francuska 20-24