Jestem naprawdę trudnym przypadkiem, bo po 4 operacjach na kręgosłup z powodu skoliozy. Jakiś czas temu pojawiło się u mnie chromanie neurogenne w związku ze zdiagnozowaną stenozą kręgosłupa lędźwiowego . Dwa razy "odcięło" mi nogi, pojawiły się okropne bóle neuropatyczne, wylądowałam w szpitalu. Ponad miesiąc nie mogłam chodzić, siedzieć, czy stać, poruszałam się jedynie o wysokiej "ambonie", później zaczęłam chodzić o kulach, potem bez nich, ale okropnie się męczyłam. Zjeździłam wielu lekarzy, którzy odsyłali mnie dalej w niemocy rozkładając ręce. W końcu pokierowana przez innego lekarza dr Pawła Grabalę trafiłam …

Jakiś czas temu pojawiło się u mnie chromanie neurogenne w związku ze zdiagnozowaną stenozą kręgosłupa lędźwiowego . Dwa razy "odcięło" mi nogi, pojawiły się okropne bóle neuropatyczne, wylądowałam w szpitalu. Ponad miesiąc nie mogłam chodzić, siedzieć, czy stać, poruszałam się jedynie o wysokiej "ambonie", później zaczęłam chodzić o kulach, potem bez nich, ale okropnie się męczyłam. Zjeździłam wielu lekarzy, którzy odsyłali mnie dalej w niemocy rozkładając ręce. W końcu pokierowana przez innego lekarza dr Pawła Grabalę trafiłam do Pana dr Piotra Kowalskiego, który bardzo szybko podjął się operacji wcześniej wszystko rzeczowo i spokojnie wyjaśniając. Pan doktor operował stenozę najnowszą metodą, dodatkowo nieco prostując kręgosłup lędźwiowy. Dzięki niemu mogę teraz poruszać się nie doświadczając chromania neurogennego i tego okropnego bólu neuropatycznego.
Pan doktor ma "Cudowne ręce" - zupełnie jak w książce pod tym samym tytułem o pewnym neurochirurgu Benie Carsonie, którą niedawno czytałam.

Panie doktorze, dziękuję Bogu, że na Pana trafiłam! :).
Polecam Pana doktora Piotra Kowalskiego całym sercem dla pacjentów z problemami kręgosłupa.

Dr Piotr Kowalski to lekarz, którego kompetencje, odwaga i sposób myślenia wykraczają daleko poza standardową praktykę. To człowiek, który nie tylko ratuje zdrowie — on ratuje ludzkie życie z taką pewnością, spokojem i precyzją, że pacjent czuje się po prostu bezpieczny. A w mojej sytuacji bezpieczeństwo było luksusem, którego nikt w Polsce nie chciał mi dać. Miałam śrubę osadzoną zaledwie 3 milimetry od aorty. Każdy lekarz, do którego trafiałam, mówił: „nie ruszać”, „za duże ryzyko”, „to może skończyć się wykrawieniem na stole operacyjnym”. Odrzucano mnie z miejsca. Dr Kowalski zrobił …

Miałam śrubę osadzoną zaledwie 3 milimetry od aorty.
Odrzucano mnie z miejsca.

Dr Kowalski zrobił coś, czego nie zapomnę nigdy: usiadł, przeanalizował mój przypadek krok po kroku, zaplanował strategię, przewidział każdy możliwy scenariusz — i podjął się zabiegu, którego inni nawet nie chcieli rozważać.

To nie był impuls. To była chirurgia na poziomie najwyższej klasy — z dokładnością, odwagą i wiedzą, na które stać tylko nielicznych.

Wyjęcie tej śruby to było zadanie o skali międzynarodowej.
I On zrobił to z pełną kontrolą.
Każdy ruch był przemyślany. Każdy detal zaplanowany.
A ja, choć wchodziłam na blok pełna lęku, wyszłam z niego bez tego największego zagrożenia, które towarzyszyło mi każdego dnia.

A potem… dokonał jeszcze więcej.

Razem z dr Pawłem Grabalą przeprowadził kolosalną, wielopoziomową operację, która wyprostowała mój kręgosłup z ok. 80°/55° do zaledwie kilki stopni.
To nie był zwykły zabieg — to był spektakularny pokaz chirurgicznej precyzji.
Coś, co zmieniło moje ciało i moje życie.

Dzięki dr Kowalskiemu nie tylko stoję dziś prosto.
Przez śrubę osadzona w kanale kręgowym we wcześniejszej operacji (sprzed 14 lat) odzyskałam czucie i zmniejszył się ból prawej nogi. Oddycham inaczej. Śpię inaczej. Myślę inaczej.
Mój stan psychiczny jest o kilka poziomów wyżej, bo wiem, że zostałam uratowana przez człowieka, który potrafi zrobić niemożliwe.

Panie Doktorze —
dziękuję za Pana odwagę, za wiedzę, za ręce, które nie wahają się wtedy, gdy inni się boją.
Dziękuję za to, że zaplanował Pan każdy krok z taką precyzją, że mogłam zaufać Panu.
Dziękuję za moje zdrowie, za mój spokój, za nowe życie.

To lekarz, którego nie da się zapomnieć.
I którego praca zostawia trwały ślad — na zdjęciach RTG i w sercu pacjenta.

Gdzie przyjmuje dr.Kowalski i jakie są terminy oczekiwania.Niestety byłam u neurochirurga stwierdził że nic mi nie jest gdzie w opisie z renesansu jest napisane że mam przepukliny,torbiele itd.Zalezy mi na szybkiej wizycie u doktora Kowalskiego

Byłem operowany na kręgosłup i po kilku dniach juz mogłem chodzić. Jedyny lekarz, który podjął się operacji. Serdecznie polecam, lekarz godny zaufania, bardzo miły, widać że liczy się dla niego dobro pacjenta.

BYLAM operowana pod koniec czerwca 2022 roku w gorzowskim szpitalu przez Pana doktora Piotra Kowalskiego.Operacja była przeprowadzona bardzo szybko,bez powikłań.Bardzo szybko dochodzę do całkowitej sprawności.Pan doktor jest bardzo miły,wzbudza zaufanie ,przez co skraca dystans między Nim,a pacjentem.Bardzo jestem wdzięczna Panu doktorowi za opiekę.Z pełnym przekonaniem polecam neurochirurga doktora Piotra Kowalskiego.

byłam u dr.Kowalskiego w czerwcu 2022r, ponieważ mam problemy z kręgosłupem. nie spodziewałam się że muszę przejść operację. Ku mojemu zaskoczeniu termin operacji został ustalony błyskawicznie. Pan doktor szczegółowo i przystępnie wszystko mi wytłumaczył. Mam nadzieję, że wszystko się uda, bo za 2 dni idę do szpitala. Pan doktor zrobił na mnie pozytywne wrażenie. To prawda, że jest miły i cierpliwy. Odpowiedział na moje pytania. Nie mam wątpliwości, że jest fachowcem w swoim trudnym zawodzie.

Witam operował mnie właśnie ostatnio Doktor Kowalski jestem bardzo zadowolona jestem jeszcze trochę obolała ale dochodzę do siebie. Bardzo polecam Doktora Kowalskiego opiekuje się swoim pacjentem i dba o niego jest bardzo miły i wszystko dokładnie wytłumaczy warty naprawdę polecenie ja jestem zadowolona i bardzo polecam Doktora oraz dziękuję za opiekę

Kilkakrotnie jako pacjent byłem u dr. Piotra Kowalskiego. Robił mi trzykrotnie kriolezję kręgosłupa w odstępach rocznych i za każdym razem zeskakiwałem ze stołu operacyjnego jak gimnastyk. A wchodziłem na zabieg z kulami. Podejście dr.Kowalskiego do pacjenta, wyczerpujące informacje i szczerość co do rokowań w chorobie natychmiast zjednują sobie pacjenta, Polecam Tego lekarza bez zastanowienia.