Pana dr Piotra Przelaskowskiego poznałam po niskodawkowej TK (ndTK) "dla palaczy", do której namówiła mnie wieloletnia wspaniała przyjaciółka. Trzeba być wyjątkową szczęściarą, żeby trafić do tak genialnego specjalisty ! Dr Przelaskowski jest wspaniały, z wyjątkowo głęboką pasją, ogromnym zaangażowaniem i intuicją, wynikającą z bardzo szerokiej wiedzy! Po wstępnej ocenie wyników ndTK, wezwano mnie do Warmińsko-Mazurskiego Centrum Chorób Płuc, na Oddział Alergiczno-Pulmunologiczny, w celu rozszerzenia diagnostyki stwierdzonego wola guzkowatego w płucu lewym. Z powodu mojego bardzo wysokiego CRP, dr Przelaskowski nadzorował szereg badań diagnostycznych i wykonywał najbardziej zaawansowane zabiegi m.in.: biopsję …
Trzeba być wyjątkową szczęściarą, żeby trafić do tak genialnego specjalisty !
Z powodu mojego bardzo wysokiego CRP, dr Przelaskowski nadzorował szereg badań diagnostycznych i wykonywał najbardziej zaawansowane zabiegi m.in.: biopsję płuca i oskrzeli (transoralną bronchofiberoskopię), a ponadto zlecił USG, TK, RM, PET-CT z 18FDG oraz analizy histo-patologiczne pobranych bioptatów płuca i oskrzeli.
Ponieważ mój wól guzkowaty płuca okazał się nieinwazyjny, wypisano mnie ze szpitala, jednakże zasugerowano kolejne diagnostyki w celu poszukiwania przyczyn nadal utrzymującego się wysokiego CRP.
Podsumowując, Dr Przelaskowski jest genialnym lekarzem, który z ogromną empatią, dużą cierpliwością i z uśmiechem tłumaczy wszystkie wątpliwości pacjentów.
Takich właśnie genialnych lekarzy życzę wszystkim pacjentom, którzy zaczynają chorować i leczyć się dopiero po 60-tce, tak jak ja !