Świetny stomatolog, zawsze uśmiechnięty, a przy tym rzeczowy. Dzięki Niemu szybko uporałem się z problemami z zębami, skierował mnie na mikroskop, gdzie po zakończonej terapii endo, wykonał nakład kompozytowy i zapomniałem z czym przyszedłem,ząb jak nowy. Szybko, sprawnie i bezproblemowo, polecam Pana Doktora i Jego klinikę w Andrespolu z całego serca.
Wyjątkowo szczegółowe wyjaśnienie potrzeb oraz przebiegu leczenia oparte o bardzo dokładną diagnostykę Tm, Rvg i opg , empatyczne, uczciwe i profesjonalne podejście do leczenia uzębienia, które nie było w dobry stanie . Serdecznie polecam Grażyna
Pan Doktor to prawdziwy stomatolog z powołania, ma świetne podejście do pacjenta, bardzo sympatyczny, życzliwy i cierpliwy lekarz a jednocześnie bardzo profesjonalny.
Z całego serca polecam Pana Doktora jest osobą z ogromnym doświadczeniem zawodowym, jest precyzyjny, cierpliwy, dokładnie tłumaczy przebieg zabiegu.Współpracuje z bardzo dobry specjalistami stomatologii , co zapewnia wielodyscyplinarne i kompleksowe leczenie stomatologiczne, oparte o fachową wiedzę i nowoczesny sprzęt oraz materiały
Dr n.med Przemysław Nowak to doświadczony , empatyczny, ale też otwarty lekarz stomatolog stosuje nowoczesne metody leczenia i dysponuje wysokiej jakości sprzętem.Leczenie pod okiem tak sprawdzonego specjalisty, jest nie tylko skuteczne, ale też bezpieczne i komfortowe, zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci.
Moim zdaniem Prywatny Gabinet Stomatologiczny w Andrespolu na ulicy Orzeszkowej 8 jest najlepszą kliniką stomatologiczną w Andrespolu biorąc pod uwagę przede wszystkim wiedzę, fachowość doświadczenie i podejście Pana Doktora Przemysława Nowaka , który założył mi po raz kolejny następne wypełnienie w zębach .Polecam Pana Doktora
Polecam lekarza stomatologa Przemysława Nowaka jest zawsze zaangażowany w diagnostykę i leczenie zębów pacjenta, szczegółowo wszystko wyjaśnia i jest punktualny, a co najważniejsze skutecznie leczy zęby, zawsze pracuje z rentgenem u mnie panorama z którą Pan Doktor sprawdzał wszystko w kościach i korzeniach zębów co stworzyło w efekcie kilka koron , wypełnień z boku podobnie na przodzie licówki ,jest bardzo dobrym specjalistą stomatologii z którymi często będę współpracował i polecam znajomym , co jeszcze bardziej podkreśli myśle jego wiedzę i umiejętności.Na pewno pozostanę pod opieką stomatologiczną Pana Doktora na długo:)
Doktor Przemysław Nowak ma dużo empati i zrozumienia oraz indywidualne podejście do pacjenta stomatologicznego ,a odpowiednie nowoczesne wyposażenie gabinetu stomatologicznego ,w którym jest zawsze czysto i higienicznie pozwala na nowoczesnr leczenie stomatologiczne , robi to dokładnie i skrupulatnie, wiem że często podnosi kwalifikacje zawodowe i naukowe ,bardzo często uczestniczy w szkoleniach i konferencjach, poszerza umiejętności zawodowe w protetyce stomatologicznego i ortopedii szczękowej , dlatego terminy na wizyty stomatologiczne trzeba wcześniej umawiać najlepiej telefonicznie (502252611).
Rzadko można w dzisiejszych czasach spotkać tak zaangażowanego lekarza., dlatego ta w pełni uzasadniona bardzo pozytywna moja opinia. Polecam z Łodzi /Andrespola Pana Doktora nauk medycznych Przemysława Nowaka lekarza stomatologa ma ogromną wiedzę medyczną i stomatologiczną i dużą wieloletnią praktykę i doświadczenie zawodowe, stosuje nowoczesne stomatologiczne metody diagnostyczne ( opg, tk, rm) oraz leczenicze. W trakcie pierwszej wizyty , ocenia czy wada zgryzu Pacjenta nadaje się do leczenia nakładkami. Jeżeli tak – zleca wykonywanie zdjęcia cefalometrycznego i pantomograficznego oraz pobiera roboczy wycisk szczęki i żuchwy , zleca TK , a …
metody diagnostyczne ( opg, tk, rm) oraz leczenicze. W trakcie pierwszej wizyty , ocenia czy wada zgryzu Pacjenta nadaje się do leczenia nakładkami. Jeżeli tak – zleca wykonywanie zdjęcia cefalometrycznego i pantomograficznego oraz pobiera roboczy wycisk szczęki i żuchwy , zleca TK , a w razie gdyby zaobserwowano problemy mięśniowo-stawowe kieruje na RM , następnie tworzony indywidualny plan leczenia i wstępnie ocenia jego koszty oraz czas jego trwania. Jeżeli Pacjent akceptuje go, po kilku dniach otrzymuje wykonany w laboratorium pierwszy zestaw nakładek Clear Aligner. Przygotowany w trzech różnych grubościach, na oba łuki zębowe – nakładka soft: 0,5mm ; nakładka medium: 0,625mm; nakładka hard: 0,75mm. Każdą z nakładek należy nosić obowiązkowo minimum przez 7 dni. W celu osiągnięcia oczekiwanych efektów powinny nakładki być na zębach przez minimum 20 godzin na dobę. Po 3 tygodniach Pan Doktor pobiera kolejne wyciski robocze, a Pacjent po kilku dniach otrzymuje nowy komplet nakładek. Procedura ta odbywa się do momentu zakończenia aktywnego okresu leczenia. Dzięki regularnym kontrolom w gabinecie i zestawom nakładek, proces leczenia staje się bardzo precyzyjny i może być korygowany w dowolnym momencie. Następnym etapem był jako to Pan Doktor Przemyslaw Nowak nazwał okres retencji, czyli stabilizowania zębów w nowej pozycji przy użyciu nakładek retencyjnych. Podkreślił że jest to integralna część leczenia, której nie można bagatelizować. Aby nie doszło do nawrotu wady zgryzu i zaprzepaszczeniu uzyskanych efektów, należy w pierwszym roku po aktywnym leczeniu nosić nakładki retencyjne przez całą noc i jak najdłużej w ciągu dnia. W drugim roku nosić przez około 16 godzin na dobę, a w kolejnym tylko podczas snu. Długość okresu retencji zależy od nasilenia wady zgryzu, długości leczenia i czynników dotyczących konkretnego pacjenta. Po zakończonym leczeniu aktywnym uzyskuje się informacje ,że powinno się zgłaszać się co pół roku na kontrole.
Pan Doktor nie tylko nadzoruje cale leczenie a również po zakończonym leczeniu ordynuje terapię retencyjną, która jak podkreśla jest bardzo ważna , podobnie jak systematyczne wizyty kontrolne conajmniej dwa razy w roku. Polecam i serdecznie pozdrawiam Pana Doktora , który nie tylko leczy stomatologiczne pacjentów , ale również jest wykładowcą i nauczycielem akademickim w Wyższej Szkole Nauk o Zdrowiu.
BARDZO DOKŁADNE LECZENIE PROTETYCZNO -ORTODONTYCZNE. Zadowalający efekt estetyczny po jednym miesiącu leczenia licówkami i nakładkami,Dziękuje i polecam