Doktor na problemu z krzyzowo biodrowym powiedzial schudnac 20 kg tylko szkoda ze nie bral pod uwage tego jakie sa proporcje ciala i stosunek wagi do wzrostu. Doktor powinien rozumiac ze bmi nie ma zastosowania u osob aktywnych ... a mowiac krotk9 dociekliwy pacjent jak ja ma prawo wiedziec co sie dzueje z jego zdrowiem . Wspolczuje tym wszsytkum ludziom na praskiej poczekalni ortopedycznej bo malo kto dostanie od tego czlowieka fachowa porade . Leki to nie sposob na przyczyne problemu a chudnac byc moze doktor lubi ja jednak wole gdy facet wyglada jak facet . Przy 184cm raczej ciezko wazyc 82kg trenujac od wielu lat ... no coz
WięcejMniej| Zaufanie do kompetencji | 1,0 |
Nie potrafię nazwać tego jak zostałam potraktowana.Poszłam do tego człowieka skierowana z SOR w tym samym miejscu.Na wizytę czekałam 9 dni. Poszłam ze złagodzonym tabletkami z Tramadolem bólem nogi(Torbiel Bakera).Ten człowiek, stwierdził, że nie widzi urazu, bo torbiel nie ma wielkości "mandarynki,czyli zapewne pękła j sie wchłonie" Ja nie mogę chodzić, jeśli tabletek nie wezmę, ale żadnych przeciwbólowych nie dostałam.Zalecenie to Altacet. Dostałam skierowanie na fizjoterapię i po dyskusji na USG(ponowne czekanie,choć w skierowaniu z SOR było to USG.Nie potrzebowałam zwolnienia z pracy, poza dniem wizyty, więc stwierdził, że zanotuje …
Dostałam skierowanie na fizjoterapię i po dyskusji na USG(ponowne czekanie,choć w skierowaniu z SOR było to USG.Nie potrzebowałam zwolnienia z pracy, poza dniem wizyty, więc stwierdził, że zanotuje w adnotacjach, że "Nie chciała zwolnienia"
Pacjent nie idzie po zwolnienie.Z założenia idzie po pomoc.Ta nie została mi udzielona.Zostałam poniżona, potraktowana jak smarkacz, który nie chce iśc do szkoły
W tej chwili Tramadol odpuszcza, noga znów boli, a ja jestem w trakcie umawiania wizyty prywatnej.
Brak empatii, kultury i wszystkiego tego, co powinno charakteryzować lekarza.
Odradzam każdemu, kto chciałby(liczy)na pomoc.
Człowiek ten nie powinien pracować w miejscu, gdzie inny człowiek jest od niego uzależniony w jakikolwiek sposób.
Moim następnym krokiem będzie kontakt z Rzecznikiem Praw Pacjenta
Nie polecam, po dwóch i pół miesiąca unieruchomienia nogi nie dostałam nawet skierowania na rehabilitację, muszę iść sobie prywatnie. Panu doktorów trzeba trafiać na humory.
Wiecie co ? Weźcie sie ogarnijcie.Z 5 lekarzy ktorzy wiedzieli o totalnie zwalonej operacji co poskutkowało inwalidztwem i kolejnymi operacjami ktore miałem i ktore bede mieć on jedyny miał odwagę to powiedzieć. Był na zastępstwie mojego znachora Piotra Góreckiego psełdo chirurga(omijajcie z daleka jak nie chcecie stracić wszystkiego co mieliście w życiu). A szpital praski jeszcze z tego sie rozliczy. Dużo zdrowia Panie doktorze.
Krzyczy, odmawia pomocy,zero empatii, ciągle zły humor. Prośby o zwolnienia,skierowania na rehabilitacje traktuje jako zamach na jego osobę. Arogancki!Nie slucha ludzi.jego zdaniem każdy jest zdrowy i tylko pacjent panikuje i kłamie.wypiera się tego co mówił na wcześniejszych wizytach.Radzę trzymac sie z dala osobom którw chcą faktycznie wrócić do zdrowia!!!!
Brak czasu i krótka wizyta? To problemy nfz, lekarz pracuje jak może. Bylam 1.5h przed swoją godzina i "grzecznie czekałam". Pomimo ogromnego tlumu ludzi opoznienie max.15 minut. Pan doktor przez te 1.5-2h non stop przyjmował, zero przerwy na wlasne potrzeby. Początkowe oschłe podejście to pewnie wynik masy pacjentów i taka taśmowa praca. Jednak Pan doktor świetnie się mną zajął. Poświęcil odpowiedni czas, zbadal, dal skierowanie na mri kolana. Rozumiem brak możliwości pomocy w kwestii mojego bólu kregoslupa i barku - na to nie mialam skierowania a to tylko wymogi nfz a nie lekarza! Radzę wszystkim krytykujacym podejść "po ludzku" do Pana doktora. Ja zdevydowanie polecam.
LEKARZ BEZ EMPATII .
LEKARZ BEZ EMPATII
Miałam wątpliwą przyjemność bycia na wizycie lekarskiej u tego Pana. Z automatu kazał zrobić prześwietlenie stawu biodrowego, zerknął na rtg i rzekł - "to kwalifikuje się do endoprotezy, ja nie będę nic pisał u nas terminy dwa lata, proszę sobie szukać coś szybciej." Na moje pytane jak długo pochodzę usłyszałam - "ból Pani nie pozwoli". I na tym skończyła się wizyta która trwała 5 minut. Zostałam z niczym
Byłam w przychodni przyszpitalnej Szpitala Praskiego. Lekarz z pozoru nie miły, lecz na samej wizycie był uprzejmy. Mógł bardziej wytłumaczyć postępowanie z nogą z którą mam podejrzenie naderwania więzadła bocznego. Zbadał czy nie ma wysięku do stawu. Dał skierowanie na USG stawu kolanowego i wniosek o dofinansowanie ortezy. Jestem zadowolona z wizyty. Sam klimat NFZ-u był nieprzyjemny i ta niepewność czy dostanę numerek.
Lekarz o dobrych kompetencjach tylko wtedy, gdy ma znanego pacjenta. Nie spotkałam się jeszcze z taką ignorancją. Nie może poświęcić 5 minut, bo chce być przed północą w domu. Pięlegniarka będąca w gabinecie otwarcie powiedziała, że należy leczyć się prywatnie, bo na NFZ nie ma zapisów do końca roku. Jestem świeżo po urazie, więc zależy mi na czasie i podjęciu natychmiastowego leczenia. Tak też mam napisane w skierowaniu od lekarza pierwszego kontaktu. Niestety na pytanie, co mam zrobić w przypadku kiedy nie ma szans na przyjęcie mnie, otrzymałam odpowiedź: "Nie jestem jedynym ortopedą ani w tym powiecie, ani w tym kraju."