lekarz Zbigniew Bryl-Rzepecki

2,3
2,3

Lekarz sprawiał wrażenie kompetentnego pod względem medycznym choć wizyta dotyczyła zwichniętego kolana, a najbardziej skupił się na tym, że nie jestem mieszkanką Kołobrzegu, a przyjechałam tu po pomoc. Nie mam większych zastrzeżeń co do samej diagnozy czy podejścia do problemu zdrowotnego. Niestety sposób zachowania pozostawia wiele do życzenia. Podczas wizyty lekarz wielokrotnie używał wulgaryzmów, zwracał się na „ty” bez jakiejkolwiek zgody, a jego ton był momentami bardzo nieprzyjemny i lekceważący. Dodatkowo dzielił się swoimi prywatnymi opiniami, narzekał na pracę i krytykował system służby zdrowia. Postawiłam granice i poinformowałam , że …

Podczas wizyty lekarz wielokrotnie używał wulgaryzmów, zwracał się na „ty” bez jakiejkolwiek zgody, a jego ton był momentami bardzo nieprzyjemny i lekceważący. Dodatkowo dzielił się swoimi prywatnymi opiniami, narzekał na pracę i krytykował system służby zdrowia. Postawiłam granice i poinformowałam , że nie jest to moja odpowiedzialność ale zupełnie nic sobie z tego nie zrobił.
Jak widać nie każdy kto jest w stanie wyuczyć się i zdać egzaminy powinien być lekarzem. To zawód, w którym ma się bezpośredni kontakt (również fizyczny) z i tak zestresowanym już pacjentem więc rolą lekarza jest zdobycie zaufania. Ja natomiast czułam się niechciana i wręcz atakowana.
Wizyta u lekarza powinna przebiegać w atmosferze szacunku i profesjonalizmu niestety w tym przypadku tego zabrakło.

W powyższej opinii nic poza pomówieniami nie ma. Może jakieś konkrety? Może podpisać się imieniem i nazwiskiem ? Lekarz niestety dotykiem nie jest w stanie uleczyć. Przy 30-40 pacjentach na SOR, Ci , którzy przychodzą SPRAWDZIĆ, czy im nic nie jest ( bo stłukli sobie palec ) wydłużają kolejkę dla naprawdę potrzebujących

Jestem bardzo niezadowolona, a wręcz załamana i skrzywdzona. O mały włos nie doszło do amputacji nogi. O ironio trafiłam na dr Rzepeckiego ze zwichniętą rzepką na sorze w Kołobrzegu. Doktor chyba zszedł na nocny dyżur, bo był opryskliwy, wulgarny, nieprzyjemny, bardzo źle i nieprofesjonalnie mnie potraktował. Widząc, że się boję, że mnie boli, chwycił za nogę, wyprostował, a potem dawał chamskie komentarze, że mam nie krzyczeć. Potem wsadził mi nogę w gips, chociaż nie powinien. Nie wykonał punkcji i przez to zaczął się robić krwiak, kolano puchło, nie miało miejsca …

Potem wsadził mi nogę w gips, chociaż nie powinien. Nie wykonał punkcji i przez to zaczął się robić krwiak, kolano puchło, nie miało miejsca w gipsie, noga chudła, gips spadał i ocierał kolano, opierając się o bolesną rzepkę. Nie byłam w stanie chodzić. Oczywiście zostałam od razu wypisana do domu z soru i musiałam wracać taksówką.

Siedziałam tak w jednej pozycji i miałam posiedzieć tak 6 tygodni. Na całe szczęście trafiłam na kompetentnego lekarza, który ściągnął gips, zrobił punkcję i kolano zaczęło zdrowieć. Dostałam ortezę i skierowanie na rehabilitację. Oczywiście sprawności nie odzyskałam, nogę miałam jak patyk, tylko kolano wystawało... wyglądałam i czułam się tragicznie, podupadłam na psychice, o mały włos nie straciłam nogi, nawet nie mogłam jej zginać. Po jakimś czasie dopiero uzyskałam 90* zgięcia... i jak tu nie bać się chodzić do szpitali? A mówią, że pieniądze szczęścia nie dają...

Nie polecam kontaktu z tym Panem ! Żaden to fachowiec, a mniemanie o sobie jakby co najmniej nosił tytuł profesora. Niesamowicie opryskliwy, nieuprzejmy i wręcz wulgarny lekarz, niewiarygodne że w dzisiejszych czasach tego typu "specjaliści" są zatrudniani w szpitalach publicznych!