Właściciel gabinetu, magister AWF, 25-letnia praktyka, trener odnowy biologicznej kadry narodowej i olimpijskiej, wykładowca masażu AWF. Uczestnik licznych imprez rangi światowej, rekonesansów olimpijskich w Sydney, Pekinie.
Jestem absolwentem warszawskiej Akademii Wychowania Fizycznego, którą ukończyłem dyplomem magisterskim w 1995 roku. Chcąc pogłębiać swoją wiedzę, jeszcze w trakcie trwania studiów ukończyłem kursy 1 i 2 stopnia masażu przy Wydziale Rehabilitacji Ruchowej Akademii, a następnie roczne Podyplomowe Studium Odnowy Biologicznej na tej uczelni.
Początkiem kariery była praca jako terapeuta zajęciowy w Centrum Zdrowia Dziecka w Międzylesiu (1995-1996). Przez 11 lat byłem związany ze sportem wyczynowym jako trener odnowy biologicznej w Polskim Związku Bokserskim, a w 2009 roku rozpocząłem współpracę z kadrą Polskiego Związku Pływania. Uczestnictwo w wielu obozach stacjonarnych, imprezach rangi światowej (Mistrzostwa Świata, Mistrzostwa Europy) oraz rekonesansach olimpijskich dało mi możliwość poznania współczesnych form pracy innych terapeutów i lekarzy sportowych, a także sprawdzenia swoich umiejętności w bardzo różnorodnych przypadkach i potrzebach. Swoje spostrzeżenia miałem okazję publikować w specjalistycznej prasie. Aktywnie uczestniczę w konferencjach organizowanych przez PKOL i Centralnego Ośrodka Medycyny Sportowej. Już ósmy rok z rzędu współpracuję z AWF jako wykładowca masażu w Katedrze Medycyny Sportu.
Mojej pracy i rozwojowi przyświeca zawsze jeden cel: wszystko dla dobra Pacjenta. Stawiam niezmiennie na najwyższej klasy profesjonalizm i uczciwość wobec Pacjenta i zasad rehabilitacji. Jestem do Państwa dyspozycji.
Z przyjemnością polecam Pana Aleksandra, u którego korzystałem z masażu. Profesjonalizm, ogromna wiedza i indywidualne podejście sprawiły, że każda wizyta była skuteczna i relaksująca. Masaż przyniósł ulgę w bólu i napięciach mięśniowych. To prawdziwy specjalista!
To nie fizjoterapeuta to przyjaciel wszykich chorych kręgosłupów, barków, nadgarstków, ogólnie przyjaciel człowieka. Pan Aleksander pomaga mi od wielu lat. Postępuje rozsądnie, systematycznie, z zaangażowaniem. Wpierw wypyta i zdiagnozuje, i to lepiej niż niejeden lekarz. Na USG, TK, RM wychodzi, że się nie mylił. Te ręce leczą. Polecam go wszystkim znajomym. Nikt się nie zawiódł. Po prostu Mistrz w swoim fachu.
Szczerze polecam Pana Aleksandra- przychodzę od dłuższego czasu z pospinanymi plecami i za każdym razem otrzymuję fachową pomoc. W razie nagłej potrzeby Pan Aleksander zawsze dawał radę mnie sprawnie 'wcisnąć' w grafik, wizyty mijają w przyjaznej atmosferze a po masażach zawsze wracam zrelaksowana. Na pewno jeszcze nie raz wrócę!
Na pewno jeszcze nie raz wrócę!
Dzień dobry, Jeśli byłeś u P. Aleksandra to masz już na pewno wyrobioną opinię bardzo pozytywną i ja również dopisuje sie do niej. Serdecznie polecam uslugi Aleksandra, a dlaczego bo bardzo sympatyczna, pozytywna osoba a przy tym fachowiec znający się na swojej pracy. Pelen profesjonalizm, indywidualne podejście do każdego pacjenta. Polecam, Agnieszka
Dzień dobry,
Pelen profesjonalizm, indywidualne podejście do każdego pacjenta.
Polecam,
Agnieszka
P. Aleksander zdiagnozował u mnie rwę kulszową i przeprowadził kompleksową fizjoterapię (w tym prądy, laser, masaż ręczny, gimnastykę leczniczą). Po kilku spotkaniach ból minął bezpowrotnie. Jestem zdumiona i zachwycona. Dodatkowo zajął się moim spiętym (zawodowo) karkiem. Przy tym P. Aleksander jest niesamowicie sympatycznym i elokwentnym zawodowcem. Daje bardzo dużo rad praktycznych do dalszej pracy nad sobą w domu. Polecam z całego serca!
Do Aleksandra chodzę regularnie co 2 tygodnie z racji bólów pleców związanych z siedzącą pracą z domu. Od tych kilku miesięcy odkąd jestem pod jego opieką, jestem w stanie funkcjonować z grubsza bez bólu, co wcześniej nie było niestety dla mnie normą. A że do tego fantastyczny człowiek z którym się świetnie gada plus mam do niego blisko, to już w ogóle nie mogę narzekać!
Dzień Dobry, chciałbym polecić p. Aleksandra jako fachowca-fizykoterapeutę. Jest osobą potrafiącą wytłumaczyć dolegliwość w ludzkim języku, zrozumiałym dla laika. Jednocześnie niezwykle spokojna i współczujaca osobowość. Zawsze pogodny dla pacjenta, pełny empatii. Gorąco polecam. Marek
Chciałbym serdecznie polecić Pana Aleksandra, wyjątkowego fizjoterapeutę, który pomógł mi uporać się z problemami z szyją wynikającymi z pracy przy komputerze, a także z bólem w odcinku lędźwiowym kręgosłupa. Regularnie korzystam z jego usług, a przy okazji wizyt Pan Aleksander skutecznie radzi sobie również z kontuzjami, które czasami łapię podczas aktywności sportowej. Jego podejście jest niezwykle profesjonalne, a atmosfera w gabinecie zawsze miła i przyjazna, co sprawia, że człowiek czuje się tam naprawdę komfortowo. Pan Aleksander to nie tylko doskonały fachowiec, ale także człowiek z pasją do podróży i niesamowitymi …
Jego podejście jest niezwykle profesjonalne, a atmosfera w gabinecie zawsze miła i przyjazna, co sprawia, że człowiek czuje się tam naprawdę komfortowo. Pan Aleksander to nie tylko doskonały fachowiec, ale także człowiek z pasją do podróży i niesamowitymi historiami. Rozmowy z nim inspirują do planowania własnych wypraw, a czas podczas zabiegów mija błyskawicznie.
Zdecydowanie polecam Pana Aleksandra każdemu, kto szuka skutecznego, zaangażowanego i pełnego pozytywnej energii fizjoterapeuty!
Wspaniały lekarz, dobry człowiek. Jestem zadowolona z takiego fizjoterapeuty. Moje oczekiwania względem terapii zostały spełnione. Otrzymałam fachową pomoc i wsparcie, a moje dolegliwości w końcu zniknęły.
Wspaniały lekarz, dobry człowiek.
Jestem zadowolona z takiego fizjoterapeuty.
Moje oczekiwania względem terapii zostały spełnione.
Otrzymałam fachową pomoc i wsparcie, a moje dolegliwości w końcu zniknęły.