Niestety, wizyta była dla mnie bardzo rozczarowująca i nie spełniła moich oczekiwań. Wizyta była umówiona na godz. 8:00. Pani doktor pojawiła się dopiero około 30 minut później, tłumacząc, że przez pomyłkę czekała w innym gabinecie. Po wejściu do gabinetu przez kolejne około 30 minut prowadzony był bardzo szczegółowy wywiad, mimo że przed wizytą wypełniłam przesłaną przez LUX MED ankietę medyczną. Duża część pytań dotyczyła kwestii, które w moim odczuciu nie przybliżały nas do omówienia problemu. Po około pół godzinie sama zwróciłam uwagę, że od początku wizyty głównie odpowiadam na kolejne …
Po około pół godzinie sama zwróciłam uwagę, że od początku wizyty głównie odpowiadam na kolejne pytania, natomiast nadal nie otrzymałam konkretnych informacji dotyczących mojego problemu, możliwej diagnozy ani dalszego postępowania.
Nie otrzymałam również oczekiwanej pomocy w kwestii leczenia. Szczególnie nieprofesjonalne było dla mnie stwierdzenie Pani doktor dotyczące niewystawienia leków, że „nie chce iść do prokuratury”. Rozumiem, że lekarz może odmówić przepisania konkretnego leku, jeśli nie widzi ku temu wskazań medycznych, jednak oczekiwałabym rzeczowego wyjaśnienia powodów takiej decyzji oraz zaproponowania dalszego postępowania.
Po wizycie zostałam przede wszystkim z poczuciem straconego czasu i bez odpowiedzi na pytania, z którymi przyszłam. Zdecydowanie zabrakło mi konkretnej informacji, wyjaśnienia problemu i poczucia, że konsultacja rzeczywiście zmierza do rozwiązania powodu mojej wizyty. Nie polecam.