dr hab. n. med. Ewa Romejko-Wolniewiczdr hab. n. med. Ewa Romejko-Wolniewicz - zdjęcie profilowe

dr hab. n. med. Ewa Romejko-Wolniewicz

Ginekolog

O mnie

Ginekolog - położnik, Specjalista endokrynolog

Ginekolog - położnik, Specjalista endokrynolog

Nie ma słów by wyrazić moja wdzięczność. Mam wielohormalną niedoczynność przysadki mózgowej od urodzenia. W ta chorobę jest wpisana niepłodności. Bardzo chciałam po ślubie zajść w ciążę. 2 lekarki wysyłały mnie na in vitro na 1 wizycie. Co jest dla mnie i męża nie do przyjęcia ze względów etycznych i religijnych. 3 lekarka poddała się po 4 cyklu leczenia. Zaczęłam szukać katolickiego lekarza, aby nie wcisnął nam in vitro. A najlepiej endokrynologa ginekologa, bo spojrzy na mnie całościowo. Tak znalazłam przez internet panią profesor. Zgodziła się mnie poprowadzić. I jako jedyny lekarz odnośnie planowanej ciąży skupiła się na dobrych aspektach zamiast na wadach mojego organizmu. Zostawiła te same leki tylko zmieniła dawki. Stymulacja owulacji była niestandardowa bo trwała 3 a nie 2 tygodnie i już mieliśmy sukces po 1 cyklu. Pani profesor sama niedowierzała, że tak szybko się udała. Po mistrzostwsku podążała za ciąża dostosowująć dawki hormonów bo mam niedoczynność tarczycy i nadnerczy że względu na niedoczynność przysadki mózgowej. Oznaczała mi często hormony a także inne badania. Pani profesor ma USg w głowie. Zbadała mnie wziernikiem, mówiąc że szyjka macicy wygląda jej na ciążę i rzeczywiście następnego dnia poziom bety to wykazał. Co więcej 2 tygodnie przed narodzinami córeczki profesor idealnie wyznaczyła jej wagę. USG dla przykładu pomyliło się o 300g. Dzięki niej urodziłam zdrowa i śliczną córeczkę pani profesor do tej pory się mną opiekuje bo wykonała u mnie wizytę popolohowa oraz mam u niej zrobić cytologię za pół roku. To bardzo dobra i empatyczna profesor. Cały czas byłam z nią w kontakcie. Miałam do niej numer telefonu. Nie dzwoniłam z głupotami. Ale mając możliwości napisana czułam się bezpiecznie. Na szczęście dość rzadko z tei opcji korzystała. Pani profesor prowadziła moja ciążę na NFZ. Podkreślam to, żeby nikt nie zarzucił, że była dla mnie tak dobra za pieniądze.pani profesor na czas porodu musiała być w Stanach na szkoleniu, ale cały czas była ze mną w kontakcie na whatsapie i dopytywała się o mój stan zdrowia innych lekarzy że szpitala na Karowej. Dziękuję z całego serca. Przy mojej chorobie zajście w ciążę to cud a urodzenie siłami natury jeszcze większą rzadkość. Dzieki Pani profesor było to możliwe bo dobrała na poród odpowiednie dawki mojego leku na nadnercza.

Bardzo dobry lekarz. Pomógł Nam po wielu przejściach.Pomógła Nam po 3 poronieniach. Zlalazła przyczynę w ciągu jednej wizyty. Chodziliśmy do kilku lekarzy, natomiast tylko ona Nam pomogła. Pomogła także Naszej znajomej, która starała się o dziecko 10 lat. Zna się na rzeczy. Polecam.